Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

1.186 προσλήψεις σε ΟΤΕ, ΜΕΤΡΟ και ΔΕΗ

Στο προσκήνιο των προσλήψεων μπαίνουν δυναμικά, με διαδοχικές προκηρύξεις, ο όμιλος του ΟΤΕ, η ΜΕΤΡΟ Α.Ε. και η ΔΕΗ. Συνολικά θα επιλεγούν 1.186 νέοι υπάλληλοι. Ο τηλεπικοινωνιακός οργανισμός έχει προγραμματίσει να προσλάβει το επόμενο διάστημα 820 διοικητικούς και τεχνικούς υπαλλήλους. Η αρχή γίνεται με την προκήρυξη των 50 τεχνικών, η οποία ολοκληρώνεται στις 28 Φεβρουαρίου. Στη ΜΕΤΡΟ θα προσληφθούν 259 μόνιμοι υπάλληλοι, σύμφωνα με το αίτημα της διοίκησης, και η προκήρυξη αναμένεται να δημοσιοποιηθεί την προσεχή εβδομάδα. Στη ΔΕΗ θα επιλεγούν 60 τεχνικοί στην Κοζάνη και 11 στην Αττική. Συγκεκριμένα:

ΟΤΕ: Υψηλόβαθμο στέλεχος των υπηρεσιών προσωπικού ανέφερε κατ' αποκλειστικότητα στο «Βρίσκω δουλειά» ότι οι διαδοχικές προκηρύξεις που θα εκδοθούν σε διάστημα λίγων μηνών αφορούν συνολικά 820 άτομα. Από αυτούς 50 θα προσληφθούν με την προκήρυξη που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ οι υπόλοιποι 720 κατανέμονται ως εξής:

-100 τεχνικοί διαφόρων ειδικεύσεων στα νησιά.
-70 τεχνικοί κυρίως στην Αττική και την υπόλοιπη χώρα.
-600 διοικητικοί για την κάλυψη αναγκών σε διάφορα υποκαταστήματα και υπηρεσίες του ΟΤΕ σε όλη την Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι οι ανάγκες για την πρόσληψη νέου προσωπικού προκύπτει από την εθελούσια έξοδο 1.800 υπηρετούντων στον οργανισμό, αλλά και από τις αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης την προηγούμενη χρονιά. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο «Βρίσκω δουλειά» στέλεχος του ΟΤΕ, επιφορτισμένο με την ανάπτυξη του ομίλου σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού, «δεν έχει γίνει καμία αναπλήρωση των κενών θέσεων που έχουν δημιουργηθεί τον τελευταίο χρόνο».

Οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις του ΟΤΕ μπορούν να καταθέσουν άμεσα βιογραφικό για τις 50 θέσεις που έχουν ήδη ανακοινωθεί επίσημα. Θα προσληφθούν: Τεχνικοί Υπηρεσιών & Επιχειρησιακών Συστημάτων, Τηλεπικοινωνιακοί Μηχανικοί, Τεχνικοί Λειτουργίας Δικτύου, Μηχανικός Χωματουργικών Εργων σε 15 περιοχές της χώρας.

Το μπαράζ προσλήψεων για τους τεχνικούς -με τις ίδιες ειδικεύσεις- θα συνεχιστεί με ακόμα δύο προκηρύξεις: 100 θέσεις στα νησιά και 70 στην Αττική.

Ακολούθως θα προσληφθούν 600 διοικητικοί, κυρίως πωλητές καταστημάτων, σύμβουλοι πωλήσεων, σύμβουλοι εξυπηρέτησης πελατών και προωθητές εταιρικών πακέτων.

Σημειώστε τα προσόντα για τις βασικές ειδικότητες:

Τεχνικοί Υπηρεσιακών Συστημάτων: Πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ με κατεύθυνση τις τηλεπικοινωνίες, καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας, πολύ καλή γνώση υπολογιστικών συστημάτων και αυτοματισμού γραφείου (MS-Office), γνώση τεχνολογιών LAN/WAN δικτύων και άδεια οδήγησης αυτοκινήτου. 

Διοικητικοί - πωλητές καταστημάτων: Απολυτήριο λυκείου, καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας (επιπέδου τουλάχιστον First Certificate in English), καλή γνώση υπολογιστικών συστημάτων και πολύ καλή γνώση αυτοματισμού γραφείου (MS-Office), ανεπτυγμένες επικοινωνιακές ικανότητες, και εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις (για άνδρες υποψηφίους).

Τεχνικοί Πεδίου: Πτυχίο ΙΕΚ ή ΤΕΙ σε σχετική με το αντικείμενο της θέσης ειδικότητα (Τηλεπικοινωνίες, Πληροφορική και άλλες συναφείς ειδικότητες), καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας, καλή γνώση υπολογιστικών συστημάτων και πολύ καλή γνώση αυτοματισμού γραφείου (MS-Office), άδεια οδήγησης αυτοκινήτου και εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις (για άνδρες υποψηφίους). Πρόσθετα προσόντα είναι η εμπειρία σε αντίστοιχο ή παρεμφερές τεχνικό αντικείμενο και η άδεια ηλεκτρολόγου Α' τάξης.

Προωθητές εταιρικών πακέτων (σε Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Αρτα, Ηράκλειο Κρήτης, Θεσσαλονίκη, Ναύπλιο, Πάτρα, Ρόδο): Πτυχίο ΔΕ, αγγλικά, καλή γνώση χειρισμού Η/Υ, άδεια οδήγησης αυτοκινήτου. Το προσόν που κάνει τη διαφορά είναι η ύπαρξη πτυχίου ΑΕΙ ή ΤΕΙ και η διετής προϋπηρεσία σε ανάλογη θέση.

Οι μισθοί κυμαίνονται μεταξύ 600-1.000 ευρώ, ανάλογα με την εμπειρία και το πτυχίο των υποψηφίων. Το νέο προσωπικό θα υπογράψει συμβάσεις πλήρους απασχόλησης. Ολες οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της OTE-plus A.E.

ΜΕΤΡΟ: Την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να εκδοθεί προκήρυξη για την πρόσληψη 295 μόνιμων υπαλλήλων στο ΜΕΤΡΟ, σύμφωνα με το αίτημα της διοίκησης. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν:
-Η προκήρυξη θα εκδοθεί πιθανότητα υπό την έγκριση του ΑΣΕΠ.
-Η συντριπτική πλειονότητα του νέου προσωπικού θα εργασθεί για τη λειτουργία των συρμών. Αυτό σημαίνει ότι θα επιλεγούν κατά βάση μηχανοτεχνίτες, τεχνίτες ελαφράς και βαριάς συντήρησης, οδηγοί συρμών, σταθμάρχες, ελεγκτές και εκδότες εισιτηρίων.
-Το νέο προσωπικό θα είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ-ΤΕΙ και απόφοιτοι Λυκείου, ΙΕΚ.
-Για ορισμένες ειδικότητες θα υπάρχει όριο ηλικίας και αναγκαία προϋπηρεσία (π.χ. οδηγοί συρμών).
-Με πτυχίο ΤΕΙ θα προσληφθούν υπάλληλοι των ειδικοτήτων ελεγκτών ισχύος, ρυθμιστών κυκλοφορίας, τεχνιτών σηματοδότησης.

Το μέλος του Δ.Σ. της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. Κωνσταντίνος Ευσταθόπουλος με δήλωσή του στο «Βρίσκω δουλειά» επισημαίνει: «Η ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. κάνει νέες προεκτάσεις το επόμενο διάστημα έως και τον Πειραιά. Η πολιτική ηγεσία και το Δ.Σ. της εταιρίας δεν κάνει καμία έκπτωση ως προς τις παρεχόμενες υπηρεσίες και την ασφάλεια των επιβατών. Για τον λόγο αυτό δημιουργούμε νέες θέσεις, οι οποίες θα καλυφθούν σύμφωνα με τα οριζόμενα από τον νόμο».

ΔΕΗ: Την πρόσληψη 71 εποχικών υπαλλήλων προωθεί η επιχείριση, μέσω δύο προκηρύξεων, σε Αθήνα και Κοζάνη για οκτώ μήνες. Στην Αθήνα θα επιλεγούν: ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών 1, ΤΕ Υπαλλήλων Γραφείου 1, ΔΕ Τεχνιτών Υδραυλικών 1, ΔΕ Τεχνιτών Σιδηρουργών 1, ΥΕ Φυλάκων 7. Αιτήσεις έως 6 Μαρτίου. Στην Κοζάνη (ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου) θα προσληφθούν: ΔΕ Ηλεκτροτεχνιτών Αυτοματισμών 2, ΔΕ Ηλεκτροτεχνιτών Σταθμών Υποσταθμών 4, ΔΕ Μηχανοτεχνιτών 33, ΔΕ Τεχνιτών Ορυχείων 13, ΔΕ Τεχνιτών Συγκολλητών 1, ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Εργου 1, ΔΕ Οικοδόμων 1, ΔΕ Οδηγών Λεωφορείου 4, ΔΕ Οδηγών Φορτηγών 1. Κατάθεση αιτήσεων έως 7 Μαρτίου. Τηλέφωνα: 2461054305 (Κοζάνη), 2105220591 (Αθήνα).


dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου