Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΕΦΕΤ: Άμεση ανάκληση προϊόντων

Την άμεση ανάκληση δύο προιόντων που κυκλοφορούν στην αγορά, ακατάλληλων για τους καταναλωτές  ζήτησε ο ΕΦΕΤ.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για πλαστικά πιάτα σε συσκευασία 4 τεμαχίων, Κινεζικής προέλευσης, με αριθμό παρτίδας HDG 279 N, που εισάγονται από την επιχείρηση «JUMBO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (Κύπρου 9 & Ύδρας, Μοσχάτο).
Κατά τη διάρκεια ελέγχου και ύστερα από εργαστηριακές δοκιμές από το Γενικό Χημείο του Κράτους διαπιστώθηκε ότι αυτά είναι ακατάλληλα για επαφή με τρόφιμα, καθόσον στην επιφάνειά τους φέρουν εκτύπωση, η οποία δύναται, κατά την χρήση τους, να μεταφερθεί στο τρόφιμο.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του εν λόγω προϊόντος από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν.
Στο μεταξύ, ο ΕΦΕΤ ζήτησε και την ανάκληση προϊόντος πυρηνέλαιου στο οποίο ανιχνεύτηκε συγκέντρωση Πολυκυκλικών Αρωματικών Υδρογονανθράκων πάνω από τα νομοθετημένα όρια .
Πρόκειται για το προϊόν Πυρηνέλαιο, με την εμπορική ονομασία "ΑΒΕΑ", σε μεταλλικό περιέκτη των 5lt, με αρ. παρτίδας L617/6/2015 και με Ημερομηνία Ανάλωσης κατά Προτίμηση πριν από το τέλος: 17/06/2015.
Το προϊόν παράγεται και συσκευάζεται από την Α.Β.Ε.Α. Συνεταιριστική Ελαιουργία Χανίων, 28ης Οκτωβρίου, Δήμος Ελευθερίου Βενιζέλου, Χανιά Κρήτης.
Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν να μην το καταναλώσουν.
newpost.gr  ///  http://thessalianews.gr/

Ανάκληση πυρηνελαίου


Σύντομη Περιγραφή:
Ανάκληση πυρηνελαίου
Δείτε το αρχείο.


Αρχείο 1: 
Δημοσιεύτηκε: 24/02/2014


Ανάκληση πλαστικών πιάτων


Σύντομη Περιγραφή:
Ανάκληση πλαστικών πιάτων
Δείτε το αρχείο.


Αρχείο 1: 
Δημοσιεύτηκε: 24/02/2014
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου