Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΜΑΓΝΗΣΙΑ: Αρπάχτηκαν TRT και Δήμος Βόλου



Αναφορά προς την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.) και την Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, κατέθεσε η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Βόλου, εναντίον του προέδρου της « ΘΕΣΣΑΛΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Α.Ε», και προέδρου και ιδιοκτήτη της εταιρείας «ANTOPACK – ANTΩΝΙΟΥ Α.Ε.» κ. Άγγελο Αντωνίου, καθώς και του δημοσιογράφου Μάκη Θεοδώρου.
Στην αναφορά, στην οποία γίνεται μνεία και για επιφύλαξη κάθε άλλου νόμιμου δικαιώματος, γίνεται λόγος «για διάδοση ψευδών ειδήσεων με σκοπό την πρόκληση ανησυχίας στους δημότες, προκειμένου να πληγεί η δημοτική αρχή.
Στην αναφορά γίνεται επίσης λόγος για «προσωπικό αίτημα του κ. Αντωνίου» προς το Δήμο Βόλου που δεν υλοποιήθηκε για αγροτεμάχιο 9.286 στρεμμάτων που κατέχει στο Διμήνι και ο οποίος ζητούσε να ενταχθεί η συγκεκριμένη περιοχή στο σχέδιο πόλης, πράξη που δεν υλοποιήθηκε.
Όπως αναφέρεται στην αναφορά , «προβάλλονταν ειδήσεις απολύτως ψευδείς, δηλαδή η αύξηση της αρτιότητας για την κατοικία με ενέργειες της δημοτικής αρχής, με σκοπό να δημιουργήσουν ανησυχία στους δημότες του Δήμου Βόλου».
Από τη Θεσσαλική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (TRT) δόθηκε η παρακάτω απάντηση στην αναφορά του Δήμου Βόλου στον Εισαγγελέα :
«Σχετικά με την Αναφορά στον Εισαγγελέα του Δημάρχου Σκοτινιώτη που ενέπλεξε την TRT για το Πολεοδομικό Σχέδιο του Βόλου πρέπει να του θυμίσουμε ότι ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Μόσχος την ημέρα της ψήφισης στο Δημοτικό Συμβούλιο βγήκε στην εκπομπή «Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα» στον Σωτήρη Πολύζο και ανέπτυξε επί μακράν τις θέσεις του Δήμου Βόλου χωρίς καμία κριτική.
Τέλος από έρευνα στο Αρχείο της TRT διαπιστώσαμε και εμείς έκπληκτοι ότι οι εμφανίσεις του Δημάρχου, των αντιδημάρχων, προέδρων Οργανισμών και λοιπών ξεπέρασαν στα 3 χρόνια θητείας τις 400 εμφανίσεις.
ΝΤΡΟΠΗ δεν φταίει η TRT που δεν μπορείτε να κάνετε συνδυασμό».
Στην απάντηση της ΤRT ο Δήμος Βόλου εξέδωσε νέα μακροσκελή ανακοίνωση στην οποία σημειώνεται μεταξύ άλλων:
«Με λύπη διαπιστώνουμε ότι ο κ. Αγγ. Αντωνίου συνεχίζει, κατά την προσφιλή του τακτική, να χρησιμοποιεί τη δημόσια ραδιοσυχνότητα, για να παραμορφώνει με κραυγαλέο τρόπο την αλήθεια και τα πραγματικά περιστατικά.
Αφού, λοιπόν, προσπαθεί να αποδώσει την υποβολή της αναφοράς μας, στην κριτική που ασκούν τα συγκεκριμένα μέσα, συμφερόντων του, στη δημοτική αρχή, προκαλούμε τον κ. Αντωνίου να δημοσιοποιήσει από τα συγκεκριμένα αυτά μέσα το περιεχόμενο της αναφοράς μας.
Τότε οι τηλεθεατές και οι ακροατές θα διαπιστώσουν ότι η υποβολή της ως άνω αναφοράς αφορά συγκεκριμένα και επαναλαμβανόμενα περιστατικά διασποράς ψευδών ειδήσεων για τον καθορισμό αρτιότητας στα εκτός σχεδίου αγροτεμάχια, δημιουργώντας ανησυχίες και πανικό στους δημότες και καταστρατηγώντας προκλητικά κάθε δημοσιογραφικό και δεοντολογικό κανόνα.
Όπως επίσης θα διαπιστώσουν και τα ιδιοτελή κίνητρα του κ. Αντωνίου. Δεν μας προκαλεί, λοιπόν, εντύπωση ότι στη σημερινή ανακοίνωση, δεν γίνεται λόγος για την ταμπακιέρα και τα περιστατικά που τεκμηριώνουμε στην αναφορά μας».

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου