Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Ανοίγει... πανιά η «Σχεδία» - Το περιοδικό που θα βοηθά άνεργους και άστεγους

Ανοίγει... πανιά η «Σχεδία»

Ένα νέο περιοδικό θα κάνει την εμφάνισή του από την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, μόνο που δεν θα πωλείται από περίπτερα και καταστήματα, αλλά στο δρόμο.
Το περιοδικό που θα έχει ποικίλη ύλη, θα διανέμεται από διαπιστευμένους άστεγους, άνεργους και άτομα που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα για να ζήσουν.
Συγκεκριμένα, οι πωλητές θα λαμβάνουν ως αρχικό «κεφάλαιο» δέκα περιοδικά δωρεάν, ενώ στη συνέχεια θα μπορούν να αγοράσουν και άλλα στο 50% της αξίας τους, με το υπόλοιπο ποσό να μένει στους ίδιους. Έτσι, από τα τρία ευρώ που θα κοστίζει το περιοδικό, το οποίο θα εκδίδεται την τελευταία Τετάρτη κάθε μήνα, τα 1,5 ευρώ θα πηγαίνουν στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης
«Κάθε μέρα, 122 περιοδικά δρόμου, όπως αυτό που κρατάτε στα χέρια σας, βοηθούν αστέγους σε όλο τον κόσμο να ξεφύγουν από τη φτώχεια. Μέχρι σήμερα, με την υποστήριξη εκατομμυρίων αναγνωστών, όπως εσείς, 240.000 πωλητές σε 40 χώρες έχουν εξασφαλίσει τα προς το ζην και έχουν αλλάξει τις ζωές τους» αναφέρεται στο πρώτο τεύχος του περιοδικού.
«Η Σχεδία δεν είναι ελεημοσύνη. Ο αναγνώστης αγοράζει ένα προϊόν, ένα δημοσιογραφικό περιοδικό ποικίλης ύλης» είπε ο διευθυντής σύνταξης του περιοδικού Χρήστος Αλεφάντης, σημειώνοντας: «Προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσους τα πωλούν να απεγκλωβιστούν από την κοινωνική απομόνωση».

Πηγή:      http://www.iefimerida.gr/
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου