Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Παγκόσμια διάκριση για φοιτητές της Νομικής Σχολής

Με το βραβείο της καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης ομάδας στο διεθνή διαγωνισμό Εμπορικής Διαμεσολάβησης τιμήθηκε η Νομική Σχολή Αθηνών, με τους φοιτητές που επελέγησαν να κερδίζουν ακόμα και τις πιο έμπειρες ομάδες από φημισμένα ιδρύματα του εξωτερικού.
Ο διαγωνισμός, που πραγματοποιήθηκε για 8η συνεχή χρονιά από το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο, διεξήχθη από 8 -13 Φεβρουαρίου στο Παρίσι. Σε αυτό συμμετείχαν περισσότεροι από 500 φοιτητές, 100 επαγγελματίες διαμεσολαβητές και 66 πανεπιστήμια από 31 χώρες από όλο τον κόσμο. Αντικείμενο του διαγωνισμού ήταν η προσομοίωση διαμεσολάβησης - διαπραγμάτευσης επί υποθέσεων αστικής εμπορικής φύσεως. Χρειάστηκαν, σύμφωνα με το "Έθνος", πέντε ημέρες εξαντλητικών διαμεσολαβήσεων, με την ελληνική ομάδα να αναλαμβάνει τέσσερις διαφορετικές υποθέσεις. Κάθε ομάδα εκπροσωπούσε μία από τις δύο "αντίδικες" εταιρείες, οι οποίες προκειμένου να επιλύσουν τη μεταξύ τους διαφορά προσέφυγαν στη διαμεσολάβηση υπό τους όρους του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου. Σε κάθε γύρο, η ομάδα των φοιτητών συμμετείχε με δύο εκπροσώπους της ως διαπραγματευόμενα μέρη, ενώ τη διαδικασία διηύθυνε ένας έμπειρος επαγγελματίας διαμεσολαβητής.
Η ελληνική ομάδα απέσπασε εξαιρετικά σχόλια από τους κριτές, τόσο για την προετοιμασία της όσο και για την ετοιμότητά της να αντιδρά με οξυδέρκεια και αυτοπεποίθηση στα ανακύπτοντα ζητήματα.
Στην ομάδα που απέσπασε τις καλύτερες κριτικές ήταν οι Φαίδωνας Βαρέσης, Χλόη Ιορσανίδου , Ειρήνη Κικαρέα και Αθανάσιος Τασόπουλος, υπό την εποπτεία του επίκουρου καθηγητή Αστικού Δικαίου και διαπιστευμένου διαμεσολαβητή από το Chartered Institute of Arbitrators Αντωνίου Καραμπατζού, ενώ υπήρξε και η συνδρομή του Απόστολου Γιαννακούλια, LL.M, δικηγόρου Αθηνών και επίσης διαπιστευμένου από το Chartered Institute of Arbitrators.
Πηγή φωτογραφίας: Έθνος. news247.gr

ΠΗΓΗ   http://www.lamiastar.gr 
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου