Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Νέες ξένες ποιοτικές σειές και κινηματογραφικές ζώνες στην ΕΡΤ

Δελτίο Τύπου
Με νέες, ποιοτικές ξένες σειρές και με κινηματογραφικές ζώνες ενισχύονται από τον Μάρτιο τα προγράμματα της ΕΡΤ.
Συγκεκριμένα, η καθιερωμένη ζώνη προβολής ξένων σειρών στη ΝΕΤ κάθε βράδυ στις 22.00 ανανεώνεται με κορυφαίες παραγωγές της ευρωπαϊκής και αμερικανικής τηλεοπτικής αγοράς.
Από την Παρασκευή 1 Μαρτίου και κάθε Παρασκευή θα προβάλλεται η δραματική σειρά παραγωγής BBC «ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΖΑΖ» (DANCING ON THE EDGE), σε σκηνοθεσία Στήβεν Πολιάκοφ, με τους Τσουίτελ Εντζόφορ, Μάθιου Γκούντ, Άλαν Κόρντουνερ κ.α. Η σειρά παρουσιάζει την κοινωνική ζωή στο Λονδίνο του Μεσοπολέμου, μέσα από τις περιπέτειες ενός τζαζ συγκροτήματος που αποτελείται από μαύρους μουσικούς και του οποίου ηγείται ο πιανίστας Λούις Λέστερ, καταγράφοντας παράλληλα τις προσπάθειές τους να αναρριχηθούν σε μια εποχή μεγάλων αλλαγών.
Μετά από την επιτυχημένη πορεία του, ο «ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΝΤΑΟΥΝΤΟΝ» – ο τέταρτος κύκλος του οποίου θα προβληθεί από τον Οκτώβριο στη ΝΕΤ– δίνει τη θέση του από τη Δευτέρα 18 Μαρτίου στην αμερικανική δραματική σειρά «BOSS», με τους Κέλσεϊ Γκράμερ, Κόνι Νίλσεν, Καθλίν Ρόμπερτσον κ.α. Ο χαρισματικός δήμαρχος Τομ Κέιν έχει στα χέρια του όλη τη δύναμη του Σικάγο, παρ’ όλα αυτά δεν μπορεί να ελέγξει την ίδια του τη ζωή: πάσχοντας από εκφυλιστική εγκεφαλοπάθεια δεν μπορεί να εμπιστευτεί τη μνήμη του, ούτε καν τους πιο κοντινούς του συνεργάτες. Αυτό το πρόβλημα θα αποκαλύψει τον πραγματικό χαρακτήρα του Κέιν. Τελικά, δεν είναι η δύναμη που τον διαφθείρει, αλλά ο φόβος μήπως την χάσει. Πρέπει τώρα να βρίσκεται πάντα ένα βήμα πριν από τους εχθρούς του, που περιμένουν την πτώση του.
Ο τρίτος κύκλος της αγαπημένης δανέζικης σειράς «BORGEN – ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ» αρχίζει από την Πέμπτη 21 Μαρτίου. Η Μπιργκίτε Νίμποργκ, έρχεται αντιμέτωπη με νέες πολιτικές περιπέτειες γύρω από τον πρωθυπουργικό θώκο, προσπαθώντας καθημερινά να διαχειριστεί με τη σκοτεινή πλευρά της εξουσίας και τους ανθρώπους που την περιστοιχίζουν.
Φως σε ανεξιχνίαστες υποθέσεις ρίχνει από την Τρίτη 26 Μαρτίου και κάθε Τρίτη ο επιθεωρητής ο Ρίτσαρντ Πουλ, μέσα από τη νέα αστυνομική σειρά «DEATH IN PARADISE», με τους Ben Miller, Sara Martins, Danny John-Jules, Gary Carr κ.α. Ο ιδιόρρυθμος επιθεωρητής που μισεί τον ήλιο, τη θάλασσα και την άμμο, καλείται να εξιχνιάσει υποθέσεις σε ένα όμορφο νησί της Καραϊβικής. Απεσταλμένος στο μικρό νησί του Saint-Marie, νοιώθει εγκλωβισμένος αλλά δεν παραιτείται από τις συνήθειές του, μεταφέροντας τη βρετανική αυστηρότητα στο χαλαρό εργασιακό του περιβάλλον. Αν και ο  Ρίτσαρντ δεν θα το παραδεχτεί ποτέ, η ετερόκλητη ομάδα που βρίσκει εκεί γρήγορα «δένει», με αποτέλεσμα την εξιχνίαση των πιο σκοτεινών υποθέσεων που εκτυλίσσονται στο ειδυλλιακό περιβάλλον της Καραϊβικής.
Η ιστορία της τηλεόρασης και της νεώτερης Ευρώπης, ζωντανεύει στη συχνότητα της ΕΤ1 από την Τρίτη 5 Μαρτίου και κάθε μέρα στις 19:10, μέσα από την ιταλική κοινωνική σειρά «ΘΥΜΑΜΑΙ» (RACCONTAMI), με τους Μάσιμο Γκίνι, Λουνέτα Σαβίνο, Μαριολίνα ντεΦάνο, Τζόρτζια Καρντάτσι κ.α. Κεντρικός άξονας της σειράς είναι οι περιπέτειες της οικογένειας Φερούτσι – στη δεκαετία του ’60. Μέσα από τις καθημερινές ιστορίες της οικογένειας,  προβάλει άλλος ένας «πρωταγωνιστής» της καθημερινότητάς τους: η τηλεόραση, το νέο Μέσο που επηρεάζει και καθορίζει τις ζωές των ανθρώπων σε μια εποχή που όλα αλλάζουν. Μέσα από ένα φλας μπακ στο παρελθόν, ο πιο μικρός γιος της οικογένειας Φερούτσι, ο Κάρλο – ενήλικας πλέον – θυμάται εκείνα τα χρόνια.
Οι σινεφίλ βρίσκουν ξανά από τον Μάρτιο το τηλεοπτικό τους «στέκι» στις κινηματογραφικές ζώνες της ΕΤ1, με επιλεγμένες ελληνικές και ξένες ταινίες.
Ειδικότερα, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 22.00 θα προβάλλονται ποιοτικές ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου – πολλές από τις οποίες σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση – που γνώρισαν την αποδοχή του κοινού σε όποια χώρα προβλήθηκαν.
Το Σάββατο στη 01.00, αμέσως μετά το μεγάλο δελτίο ειδήσεων της ΕΤ1, θα προβάλλονται ταινίες, που έγιναν αντικείμενο συζήτησης για το κοινό και τους κριτικούς, με το ξεχωριστό τους περιεχόμενο, τον αιχμηρό τους σχολιασμό και την ιδιαίτερη  αισθητική τους.
Παράθυρο στον ευρωπαϊκό κινηματογράφο, ανοίγει κάθε Δευτέρα στις 22.00 με την προβολή βραβευμένων ταινιών πρόσφατης παραγωγής, ενώ κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα, την ίδια ώρα, θα μεταδίδονται μαγνητοσκοπημένες παραστάσεις όπερας.

ΠΗΓΗ   http://www.paron.gr/


ΠΗΓΗ   http://www.paron.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου