Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΧΑΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

Γύρω στο 1929 η προνοητική κα. Αριστέα που ξεκινούσε από την Κωνσταντινούπολη για την Ελλάδα αποφάσισε από φόβο να κρύψει την πολύτιμη συνταγή για το εκμέκ και το καϊμάκι στο παπούτσι της. Από τότε έγινε ο πόλος έλξης για όλη την Αθήνα για το περίφημο εκμέκ της Χαράς. Αγνοείστε όλα τα υπόλοιπα γλυκά και δείξτε του το δέοντα σεβασμό καθώς και στο κανταΐφι και τα παγωτά. Δυστυχώς το Athens 2004 ecmek δεν διατίθεται πλέον, αλλά για διπλή ποσότητα και απόλαυση ζητήστε το Winners' Ecmek, σε μπολάκι με τους Ολυμπιακούς κύκλους! Ratatouille_image_2.jpg
Σας προτείνουμε:
  • Εκμέκ
  • Καϊμάκι παγωτό
  • Καταϊφι
Χαρά: Πατησίων 339, Άνω Πατήσια (τηλ.210 2282766   210 2015009)       ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ  Η.Σ.Α.Π

πηγη : www.gourmed.gr


Ναι, σωστά καταλάβατε… Πρόκειται για το παλιό ζαχαροπλαστείο της Χαράς στα Κάτω Πατήσια, πάνω στην Πατησίων με το μεγάλο πεζοδρόμιο που απλώνει τα τραπεζάκια του προς χάριν των πελατών του.
Σάββατο απόγευμα, λίγο πριν πέσει το σκοτάδι, είπαμε να πάμε μια βόλτα. Το παγωτό της φημισμένο. Ακόμη κι εγώ που προσπαθώ να απέχω από τέτοιες ξεχωριστές πολυτέλειες, μου αρέσει το εκμέκ του ή το Σικάγο (το καλύτερο της Ελλάδας, γράφει στον πίνακα ανακοινώσεων έξω από το μαγαζί)…
Προτίμησα κάτι απλό, καϊμάκι, χωρίς σιρόπια έξτρα. Υπέροχο! Ο ουρανίσκος κάνει πάρτι από την απίθανη γεύση…
Παρατηρώ απέναντι στο μαγαζί. Πέρα από τους πελάτες, τα γκαρσόνια φροντίζουν τις παραγγελίες για το σπίτι. Πολύ κόσμος ψωνίζει σε πακέτο. Ο υπάλληλος δε σταματά ούτε λεπτό να ετοιμάζει κουτιά για το σπίτι.
Για μια στιγμή αισθάνεσαι σα να είσαι αλλού, σε τόπο που δεν έχει και δεν έχει νοιώσει στο πετσί του τι σημαίνει οικονομική κρίση.
Στα διπλανά τραπέζια παρέες κουβεντιάζουν με φωνή δυνατή, σα να είναι μόνοι τους. Όπως στα παλιά καφενεία… Δίπλα μας ένα νέο ζευγάρι με τα δυο μικρά παιδιά τους βγήκαν για το παγωτό τους. Η Χαρά έχει για όλους κάτι να προσφέρει. Στέκει όρθια, αντιστέκεται στην κρίση, προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με αξιοπρέπεια…
Οι πελάτες της την εμπιστεύονται. Έρχονται από την άλλη άκρη της Αθήνας για το μαγικό παγωτό της. Η φήμη της έχει ξεπεράσει τα στενά όρια της περιοχής κι απλώνεται σ’ όλη την Αθήνα.
Ποιος δεν ξέρει το ζαχαροπλαστείο της Χαράς;… Δεν ξέρω αν το όνομα έχει σχέση με κάποια γυναίκα που φέρει το όνομά της ή απλά προσφέρει αληθινά χαρά και απόλαυση στον ουρανίσκο.
Όλα παίζουν… Σας βεβαιώνω εγώ, που το ένοιωσα χθες το απογευματάκι, ως πελάτης, στο μαγαζί τους…


πηγη   www.thrapsaniotis.g
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου