Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013

Διδακτήριο - Νηπιαγωγείο -κόσμημα εγκαινιάζεται τη Δευτέρα στην Αγριά


 Σε νεόκτιστο, σύγχρονο διδακτήριο, έχει μεταστεγαστεί από τα τέλη του 2012 το 1ο Νηπιαγωγείο Αγριάς, το οποίο φιλοξενούνταν επί σειρά ετών στον δημοτικό παιδικό σταθμό της Δημοτικής Ενότητας. Τα εγκαίνια του νέου κτιρίου θα γίνουν την ερχόμενη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου και ώρα 11:30 παρουσία του δημάρχου Βόλου Π. Σκοτινιώτη, του διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων Ηρ. Δρούλια και του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γ. Παπαϊωάννου.

Το 1ο Νηπιαγωγείο Αγριάς φιλοξενεί 39 παιδιά και λειτουργεί ως ολοήμερο. Το νέο κτίριο διαθέτει 3 αίθουσες διδασκαλίας, χώρο υποδοχής, γραφείο των εκπαιδευτικών, τραπεζαρία, κουζίνα και αποθηκευτικό χώρο, ενώ διαθέτει επίσης κατάλληλο αύλειο χώρο για αθλοπαιδιές. Κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση από τον ΟΣΚ και το ΕΣΠΑ παράλληλα με το 12ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας (κοινή εργολαβία) και η συνολική δαπάνη για τα δυο έργα ανήλθε σε 821.394,00€. Και τα δυο νηπιαγωγεία είναι ισόγεια και διαθέτουν σύστημα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, γεγονός που σημαίνει ότι, εκτός από τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι σύγχρονες ενεργειακές πρακτικές, δίνει τη δυνατότητα εξασφάλισης κάποιων εσόδων. Υπενθυμίζεται ότι το 12ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας, απέναντι από το πρώην Δημαρχιακό κατάστημα, που λειτουργούσε επί σειρά ετών σε αίθουσες του παρακείμενου Δημοτικού σχολείου, έχει ήδη μεταφερθεί σε δικό του, αυτόνομο χώρο, με δυο αίθουσες διδασκαλίας, που κατασκευάστηκε στο προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος.

Με αφορμή τα εγκαίνια του νέου διδακτηρίου, αρμόδια στελέχη της Δημοτικής Αρχής υπογράμμισαν για μία ακόμη φορά ότι, σε μια εποχή όπου η Τοπική Αυτοδιοίκηση δοκιμάζεται με επώδυνο τρόπο, ο Δήμος Βόλου στέλνει αισιόδοξο μήνυμα με την αντιμετώπιση προβλημάτων στον ευαίσθητο τομέα της σχολικής στέγης. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισαν, θα συνεχιστεί και η συστηματική προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για την αξιοποίηση δημοτικών ακινήτων που πληρούν τις προδιαγραφές για τη φιλοξενία διδακτηρίων και κυρίως νηπιαγωγείων, καθώς υπάρχουν πιεστικές ανάγκες κυρίως στο Πολεοδομικό Συγκρότημα.

Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η εκπόνηση από το Δήμο Βόλου ολοκληρωμένου προγράμματος κάλυψης των διδακτηριακών αναγκών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν όχι μόνο οι άμεσες αλλά και οι μεσοπρόθεσμες ανάγκες της πόλης. Η πρόταση θα περιλαμβάνει καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης σε κτιριακό απόθεμα και σχολικές μονάδες, τη σύνθεση και τις δημογραφικές τάσεις του μαθητικού δυναμικού σε ορίζοντα δεκαετίας, καθώς και τους νέους εκπαιδευτικούς προσανατολισμούς.ΠΗΓΗ   http://www.magnesianews.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου