Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΕΦΕΤ περνάει στην αντεπίθεση

Ο ΕΦΕΤ προσπαθεί να δείξει τα δόντια του και έτσι πρόσφατα έβαλε πρόστιμο 250.000 ευρώ στη μεγάλη πολυεθνική εταιρία τροφίμων Carrefour Μαρινόπουλος Α.Ε. η οποία βρίσκεται στα προάστια της πόλης των Ιωαννίνων. διότι σε έλεγχο που έκανε ο ΕΦΕΤ τον Ιανουάριο του 2012 βρέθηκαν ουσιαστικά οι ίδιες παραβάσεις που είχαν διαπιστωθεί και στους 2 προηγούμενους ελέγχους στο ίδιο κατάστημα.
Πιο συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ διαπίστωσε μη επαρκές επίπεδο υποδομής, εξοπλισμού, και αποθήκευσης, από το επίπεδο που η νομοθεσία ορίζει, κάτι που διαπιστώθηκε και στους προηγο
ύμενος 2 ελέγχους.
Ο ΕΦΕΤ περνάει στην αντεπίθεση  Ο ΕΦΕΤ περνάει στην αντεπίθεση
Πάντως ο ΕΦΕΤ εκτός από το συγκεκριμένο κατάστημα έδωσε το τελευταίο διάστημα πάνω από 130 πρόστιμα σε καταστήματα πανελλαδικώς για τη μη τήρηση των κανόνων της νομοθεσίας τα οποία συνολικά ξεπερνούν τα 850.000 ευρώ.
Βέβαια, όταν το ίδιο το σύστημα δίνει τη δυνατότητα στις μεγάλες επιχειρήσεις  να κάνουνε ότι θέλουνε για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους, είναι μετά τόσο παράλογο και να μη τηρούν και τη προβλεπόμενη νομοθεσία που υπάρχει για τα καταστήματα; Ασφαλώς και δεν είναι..


πηγη   http://www.ecotimes.gr 
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου