Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Το αυγοτάραχο Trikalinos στα 30 κορυφαία προϊόντα του πλανήτη



Το Αυγοτάραχο Trikalinos ανάμεσα στις 30 μοναδικές επιλογές του Ferran Adria, στο νέο βιβλίο της φωτογράφου Hannah Collins με τίτλο “The Fragile Feast, Routes to Ferran Adria”
Η οικογένεια Τρικαλινός δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία του Αυγοτάραχου για πάνω από 150 χρόνια, και έχει εξαγωγική δραστηριότητα σε Αμερική, Ευρώπη και Ασία.
Η μπράντα Trikalinos, έχει τιμηθεί με εγχώριες και διεθνείς διακρίσεις, τόσο για την ποιότητα των προϊόντων της όσο και για τις -μοναδικής αισθητικής- συσκευασίες της.
Με όραμα και πίστη στην ανάδειξη του ξεχασμένου παραδοσιακού μας θησαυρού και όπλο τη σκληρή δουλειά, ο Ζαφείρης Τρικαλινός -ιδιοκτήτης της Τρικαλινός Ε.Ε.- συνεργάστηκε με πανεπιστημιακά ιδρύματα και ινστιτούτα έρευνας και ανάπτυξης, ώστε να βελτιώσει το Αυγοτάραχο Τρικαλινός.
Με σεβασμό στην παράδοση και στην πολιτιστική κληρονομιά αιώνων, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, το Αυγοτάραχο Τρικαλινός ξεχωρίζει για την κραταιά του γεύση, τη βελούδινη υφή, τη μακρότατη επίγευση και τα μοναδικά -υψηλής διατροφικής αξίας-διατροφικά χαρακτηριστικά του.
Και είναι αυτή ακριβώς η εξέλιξη της παράδοσης που κατάφερε να τοποθετήσει το Αυγοτάραχο Trikalinos στα πιο εκλεκτά καλάθια της διεθνούς Αγοράς ειδών Delicatessen και στα χέρια των πιο διάσημων δημιουργών της παγκόσμιας Γαστρονομικής Σκηνής.
Μια από τις τελευταίες παγκόσμιες διακρίσεις για την εταιρία και τα προϊόντα Τρικαλινός, έρχεται με την πρόσφατη έκδοση του νέου βιβλίου-συνεργασίας του κορυφαίου Γαστρονομικού Δημιουργού Ferran Adria με την καταξιωμένη φωτογράφο Hannah Collins.
Το βιβλίο που τιτλοφορείται: “The Fragile Feast, Routes to Ferran Adria”, περιλαμβάνει τις προσωπικές επιλογές του διάσημου Chef με τα 30 κορυφαία και πιο υγιεινά προϊόντα του πλανήτη και καταγράφει όλη τη διαδρομή τους από τον παραγωγό και τον τόπο παραγωγής, μέχρι το πιάτο των πελατών του διάσημου El Bulli και τον τρόπο που τα χειρίστηκε ο διαβόητος δημιουργός.
Το βιβλίο “The Fragile Feast, Routes to Ferran Adria”, αποτελεί ένα ιστορικό ντοκουμέντο, καθώς παρουσιάζει ένα γαστρονομικό κίνημα (Μοριακή Κουζίνα), "ντυμένο" με τα μοναδικότερα προϊόντα του πλανήτη στις πιο ιδιαίτερες –υψηλής γαστρονομίας- στιγμές, που αγγίζουν την εικαστική έκφραση.
Είναι ιδιαίτερη η συγκίνηση αλλά και η υπερηφάνεια για τον τόπο μας, το γεγονός ότι ξεφυλλίζοντας τις σελίδες του σπουδαίου αυτού βιβλίου, ανάμεσα στα πιο εκλεκτά προϊόντα του πλανήτη παρουσιάζεται και το δικό μας, Αυγοτάραχο Trikalinos! 
Messolonghinews
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου