Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Εγκύκλιος για το χαράτσι ακινήτων – Θα κόβεται το ρεύμα σε όσους δεν πληρώνουν αλλά σε 80 ημέρες!!!!

Την διακοπή ρεύματος σε 80 ημέρες (αντί για 40 ημέρες που είναι σήμερα) σε όσους δεν εξοφλήσουν το «χαράτσι» ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, το περιθώριο να διορθωθούν τα όποια λάθη έχουν εντοπιστεί μέσω των δήμων έως τις 20 Ιανουαρίου, την διεύρυνση των ευπαθών ομάδων που εξαιρούνται του τέλους, αλλά και την σύσταση 3μελων επιτροπών για την αξιολόγηση όσων εκτιμούν ότι αδυνατούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος, θα προβλέπει εγκύκλιος, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, που θα αποστείλει στις ΔΟΥ μέσα στις επόμενες ώρες το υπουργείο Οικονομικών. 

Η εγκύκλιος θα διευκρινίζει ότι ο διαχειριστής δικτύου, δηλαδή η ΔΕΗ, θα αποστείλει στους Δήμους της χώρας τα στοιχεία που διαθέτει για την επιφάνεια, την παλαιότητα και την τιμή ζώνης κάθε ακινήτου.
 
Οι πολίτες θα έχουν περιθώριο έως τις 20 Ιανουαρίου να απευθυνθούν στους οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να διορθώσουν τα όποια λάθη. Κατόπιν, αυτά τα στοιχεία θα «επιστρέψουν» στην ΔΕΗ, αλλά και στην ΓΓΠΣ για να οριστικοποιηθούν οι διορθώσεις. Ό

Γίνεται ξεκάθαρο ότι οι λογαριασμοί με λάθη θα εξοφληθούν κανονικά και θα γίνει συμψηφισμός με τις οφειλές του 2012. Ο συμψηφισμός δεν αφορά την δεύτερη δόση του ειδικού τέλους. 

Η εγκύκλιος διευρύνει τις κατηγορίες ευπαθών ομάδων που εξαιρούνται του τέλους, πέρα από τα άτομα με αναπηρίες άνω του 80% και όσους τελούν υπό μηχανική υποστήριξη. Από την καταβολή του «χαρατσιού» εξαιρούνται και άτομα με βαριές κινητικές αναπηρίες, όπως νοητική υστέρηση, σύνδρομο Ντάουν, εγκεφαλική παράλυση, ανεξαρτήτως ποσοστού αναπηρίας. 

Για όσους εκτιμούν ότι αδυνατούν για διάφορους λόγους να εξοφλήσουν το ειδικό τέλος, συστήνονται άμεσα 3μελης επιτροπές που θα εδρεύουν στις εφορίες, προκειμένου να αξιολογούν τις περιπτώσεις που θα απευθύνονται σε αυτές. 

Τις ομάδες θα καταρτίζουν ένας υπάλληλος ΔΟΥ, Πανεπιστημιακής Κατηγορίας, που θα ορίσουν οι κατά τόπους έφοροι, ένας κοινωνικός λειτουργός και ένας αστυνομικός υπάλληλος της ΕΛΑΣ. 

Η συγκεκριμένη Επιτροπή θα έχει το δικαίωμα είτε να εντάσσει στις ευπαθείς ομάδες, άτομα που απευθύνονται σε αυτές, είτε να μειώνει μέχρι και το ελάχιστο ποσό 0,5 €/τμ, τον υπολογισμό του τέλους ακινήτου. 

Στην εγκύκλιο δεν γίνεται αναφορά για αναστολή διακοπής ρεύματος σε όσους δεν εξοφλούν το «χαράτσι», απλώς διευρύνεται το χρονικό περιθώριο που μεσολαβεί από την ημέρα που δεν εξοφλείται ο λογαριασμός έως την διακοπή. 

Έτσι, η ΔΕΗ θα προχωρά σε διακοπή ρεύματος σε όσα νοικοκυριά δεν εξοφλούν τον λογαριασμό τους και κατ΄ επέκταση το ειδικό τέλος μέσα σε διάστημα 80 ημερών, αντί για 40 ημέρες που είναι σήμερα. 

Φυσικά αυτή η εγκύκλιος έρχεται μετά τη βόμβα της Κομισιόν η οποια σημειώνει πως κράτος δεν έχει κανένα δικαίωμα να ζητάει από τη ΔΕΗ τη διακοπή ρεύματος σε όσους δεν πληρώνουν το χαράτσι.



http://www.parapolitika.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου