Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Ορεινή Κορινθία: Κάναμε το γύρο στη Λίμνη Δόξα!!!!








ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑ
...καταρχήν το μέγεθος της είναι τέτοιο, μικρό δηλαδή, ώστε να κλείνεται σε ένα βλέμμα,. Ειδικά αν βρεθείτε στο κατάλληλο σημείο, δηλαδή στο μπαλκόνι της Μονής Αγίου Γεωργίου η θέα είναι παραπάνω από μοναδική! Δεύτερον, στη μέση της λίμνης ξεπροβάλλει το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου. Εδώ ήταν παλιά το μοναστήρι το μεγαλύτερο μέρος του οποίου θάφτηκε στα νερά της λίμνης. Τρίτον γύρω γύρω θα δείτε υπέροχα πευκοδάση και ελατοδάση με το φυσικό περιβάλλον να είναι ανέγγιχτο.

Πάνω από τη λίμνη μέσα στο δάσος ξεχωρίζει η πολύχρωμη Μονή Αγίου Γεωργίου. Ένα κτίσμα 4 αιώνων, στο οποίο το πέρασμα του χρόνου έχει αφήσει τέτοια σημάδια που απλά νομίζεις ότι ήδη έχεις μεταφερθεί και εσύ πολλά πολλά χρόνια πίσω.  Όταν φτάσετε ως εδώ δυο πράγματα πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε. Καταρχήν να επισκεφθείτε το καθολικό της μονής με μοναδικά κειμήλια και σκαλιστό τέμπλο. Σε μια κρύπτη στο ταβάνι βρίσκεται το κρυφό σχολειό με αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν τότε οι μικροί μαθητές.
Στο αρχονταρίκι της μονής θα δοκιμάσετε γλυκό τριαντάφυλλο με θέα από τον εξώστη προς τη λίμνη. Για αυτή τη θέα καλύτερα είναι να μην προσπαθήσουμε να κάνουμε περιγραφή. Θα είναι ό,τι και αν γράψουμε πολύ λίγη.
Γύρα, στην κοντινή περιοχή, στο Φενεό, στη Γκούρα, στα Τρίκαλα, στη Στυμφαλία θα βρείτε αρκετούς ξενώνες και μάλιστα υψηλής ποιότητας.
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου