Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΩΝ ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ bloko.gr


"Με αφορμή το πρόσφατο άρθρο στην διαδικτυακή σελίδα ενημέρωσης bloko.gr , που είδε το φώς της δημοσιότητας και με τίτλο «Η καταιγίδα προστίμων στη Σχολή Αξιωματικών ξεσήκωσε τους Δοκίμους» θα θέλαμε να εκθέσουμε τα εξής:
Η Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας αποτελεί την ανώτατη Σχολή του Σώματος.

Σε αυτή φοιτούν 757 Δόκιμοι Υπαστυνόμοι κατανεμημένοι σε τέσσερα έτη φοίτησης.
Η εισαγωγή των Δοκίμων στην Σχολή έγινε μέσω Πανελληνίων εξετάσεων και με μέσο όρο εισαγωγής των εισακτέων 19000 μόρια.
Η επίτευξη της εισαγωγής μας προϋπέθεσε σκληρή δουλειά, πολλές προσωπικές στερήσεις, δυσβάσταχτα οικονομικά έξοδα από τη πλευρά των γονιών μας και παράλληλα μεγάλο άγχος για την επίτευξη των στόχων μας.
Όλο αυτό σημαίνει ότι οι Δόκιμοι Υπαστυνόμοι στο σύνολο τους είναι νέοι άνθρωποι με συγκρότηση, πειθαρχία, αρχές και αρετές.
Παράλληλα κατανοούν απόλυτα ότι φοιτούν σε ένα χώρο που είναι θεσμός για την ΕΛ.ΑΣ, ενώ μέσα από την εξελικτική τους διαδρομή θα αναδειχθούν ως η μελλοντική φυσική ηγεσία του Σώματος.
Το αίσθημα ευθηνής αυτό επιβάλει στον κάθε ένα από εμάς και παρά το νεαρό της ηλικίας μας, να είμαστε εγκρατείς και σοβαροί στη εξωτερίκευση της όποιας σκέψης μας.
Συνεπώς απερίφραστα δηλώνουμε ότι καμία σχέση δεν έχουμε στο σύνολο μας με τα στοιχεία του δημοσιεύματος.
Καμία αντίδραση δεν υπήρξε από την πλευρά μας, στις εντολές της Διοίκησης της Σχολής μας.
Κανείς από μας δεν συμμετείχε στα σχόλια αυτού του δημοσιεύματος.
Η εκμεταλλευόμενοι τον ελεύθερο και ανυπεράσπιστο διαδικτυακό χώρο για να εκφράσουν την όποια πικρία τους και για να διασύρουν έναν ανώτατο θεσμό της ΕΛ.ΑΣ, καμία σχέση δεν έχουν με εμάς.
Διαψεύδουμε κατηγορηματικά όσους αναφέρονται σε καταιγίδα προστίμων, αφού καμία ποινή δεν επιβλήθηκε σε βάρος μας.

Στηρίζουμε, μέσα από την ανεπηρέαστη και δεικτική συμμετοχική μας διαδικασία, την υλοποίηση των τριών κατευθύνσεων στην εκπαίδευσή μας όπως αυτές μας τις περιέγραψε ο κ. Διοικητής της Σχολής μας, γιατί πιστεύουμε πραγματικά ότι έτσι θα εξοπλιστούμε με επιπλέον εφόδια ώστε να φανούμε αντάξιοι στις προσδοκίες των πολιτών και της κοινωνίας γενικότερα.
Οι αγωνίες μας βρήκαν έδαφος συνταύτισης με τους κανόνες κατεύθυνσης της Διοίκησης της Σχολής μας και σ’ αυτό θα παραμείνουμε αυστηρά προσηλωμένοι.
Η συμμετοχή της Διοίκησης των Δοκίμων Υπαστυνόμων στις συνεδριάσεις του Διοικητή της Σχολής μας και των αξιωματικών μας αποδεικνύει την δημοκρατικότητα της λειτουργίας της Σχολής και συμβάλλει στην απευθείας επίλυση των ζητημάτων που αφορούν όλους.
Επίσης η απαίτηση της Διοίκησης στην απευθείας γνώση, των λειτουργιών της Σχολής και η άμεση παρέμβασή τους στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων μας δίνει την πεποίθηση της εξάλειψής τους.
Η αναγνώριση του κύρους και της κατάρτισης του αρχηγού, των υπαρχηγών, των διμοιριτών μας και των ομαδαρχών 4 ετών Δοκίμων Υπαστυνόμων, από τη νέα μας Διοίκηση, μας εμπνέει και μας οδηγεί σε άλλους Διοικητικούς προσανατολισμούς.
κύριε Αρχηγέ εκ των προτέρων σας ευχαριστούμε γι αυτό που πραγματοποιείται τώρα στη Σχολή μας και στον κ. Διοικητή μας υποσχόμαστε ότι θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών".


Το bloko.gr επικοινώνησε με το διοικητή της Σχολής, ταξίαρχο κ. Γιώργο Σταύρακα, ο οποίος παρέπεμψε στην επιστολή, περιοριζόμενος να πει ότι: "όλα τα παρουσιαζόμενα στοιχεία είναι ψευδή. Σας παραπέμπω στο επίπεδο και στην ποιότητα χαρακτήρων των δοκίμων, όπως εξάγεται κι απορρέι μέσα από κάθε πρόταση και γραμμή της επιστολής τους. Με τέτοιους μελλοντικούς αξιωματικούς, ελπίζουμε πλέον βάσιμα σε μια καλύτερα αστυνομία και σ' ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον".

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου