Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Τα σημεία για ασύρματο internet στον Δήμο.Βόλου

Είκοσι έξι σημεία στο Βόλο και σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, περιλαμβάνει η πρόταση του Δήμου Βόλου για την ανάπτυξη δωρεάν ασύρματου internet, η οποία εστάλη στη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, στο πλαίσιο υλοποίησης της εξαγγελίας του Πρωθυπουργού για τη δημιουργία του Εθνικού Δικτύου Wi-Fi σε όλη τη χώρα.
Πρόκειται για σημεία τα οποία αποτελούν τόπους συνάθροισης ντόπιων και επισκεπτών (πλατείες, πεζοδρόμους κ.α.), σύμφωνα με τα κριτήρια που τέθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.
Ειδικότερα, με έγγραφό της προς όλους τους Δήμους της χώρας η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ζήτησε να συμβάλλουν στην προσπάθεια δημιουργίας ενός αξιόπιστου εθνικού δικτύου Wi-Fi, ώστε να μπορεί ο δημότης, ο επισκέπτης, η νεολαία, να έχουν άμεση πρόσβαση στην πληροφορία και την ενημέρωση.
Ζητήθηκε, συγκεκριμένα, να υποδειχθούν από τους Δήμους τα σημεία που θα πρέπει τοποθετηθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός, διευκρινίζοντας ότι ο Δήμος δεν θα επιβαρυνθεί οικονομικά για την εγκατάσταση και λειτουργία του δικτύου. Η προσφερόμενη υπηρεσία θα έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές, θα υπόκειται σε απομακρυσμένο έλεγχο και θα χαρακτηρίζεται από πολιτική ορθής χρήσης.
Σύμφωνα με τα κριτήρια που τέθηκαν, προτεραιότητα θα δοθεί στα πολυσύχναστα σημεία των αστικών περιοχών και σε οικισμούς με πληθυσμό άνω των 600 κατοίκων με βάση την απογραφή του 2011, ενώ θα αξιολογηθούν και σημεία σημαντικού ενδιαφέροντος στα οποία ο επισκέπτης θα χρειαστεί πληροφορίες για την περιοχή και τις οποίες μπορεί να αναζητήσει στο διαδίκτυο.
Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση Προγραμματισμού του Δήμου Βόλου κατέληξε σε πρόταση 26 σημείων, τα οποία είναι:
1. Παραλία Βόλου (από λιμάνι έως Άναυρο)
2. Πλατεία Ι.Ν. Αγίου Νικολάου
3. Πλατεία Πανεπιστημίου
4. Πάρκο Αγ.Κωνσταντίνου
5. Πλατεία Μακρινίτσας
6. Πλατεία Πορταριάς
7. Πλατεία Νέας Αγχιάλου – Αρχαιολογικός χώρος
8. Πεζόδρομοι Ερμού, Τοπάλη, Αντωνοπούλου, Κουμουνδούρου
9. Παραλία Αγριάς (από Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου έως Σουτραλί)
10. Πλατεία Ρήγα Φεραίου
11. Πολιτιστικό Άλσος-Αθλητικό Κέντρο Νέας Ιωνίας
12. Πλατεία Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Ν.Ιωνίας
13. Κτίριο Σπίρερ
14. Πλατεία Ελευθερία
15. Οδός Δημητριάδος
16. Πλατεία Διμηνίου
17. Πλατεία Σέσκλου
18. Παραλία Αλυκών
19. Περιοχή Α΄ Αστυνομικού Τμήματος
20. Πλατεία Άνω Λεχωνίων
21. Πλατεία Κάτω Λεχωνίων
22. Πλατεία Ανακασιάς
23. Πλατεία Αγ.Λαυρεντίου
24. Πλατεία Αγ.Βλασίου
25. Πλατεία Δράκειας
26. Παραλία Πλατανιδίων
Σε δήλωσή του για το θέμα αυτό ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Προγραμματισμού, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Νέων Τεχνολογιών Ηλίας Ξηρακιάς τόνισε ότι «Ανταποκριθήκαμε άμεσα στο κάλεσμα για την υπόδειξη των θέσεων στον ενιαίο Δήμο Βόλου. Η εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι σήμερα ένα μεγάλο πλεονέκτημα για κάθε χώρα και κάθε οικονομία.
Η Ελλάδα δυστυχώς έχει χάσει χρόνο και με βάση πρόσφατες έρευνες είναι μακράν των 10 χωρών με το πιο γρήγορο ίντερνετ, μέσα στις οποίες πλασαρίστηκαν τα τελευταία χρόνια η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Λετονία. Ο Δήμος Βόλου είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τη Ειδική Γραμματεία που θα διαχειριστεί το θέμα, ώστε να δώσει στους δημότες και τους επισκέπτες αυτή τη απόλυτα αναγκαία πλέον δυνατότητα».

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου