Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

“Γωνιές” για φτηνό φαγητό στη Μόσχα

Παρά το ότι η ρωσική πρωτεύουσα χαρακτηρίζεται ως μια από τις ακριβότερες πόλεις του κόσμου, οι γνώστες πάντοτε θα βρίσκουν πού μπορούν να φάνε νόστιμα και φτηνά. Αν κάνετε τη βόλτα σας στο κέντρο και ο αέρας μυρίζει φαγητό αλλά εσείς έχετε στην τσέπη μόνο 5 ευρώ, το άρθρο αυτό απευθύνεται ακριβώς σε εσάς.
1.Μπουτερμπρόντ
Καρέτνι Ριάντ, 3.
+7 (903) 523−32−07
Ώρες λειτουργίας:
Από Τρίτη μέχρι Σάββατο 12:00–20:00
Στη Ρωσία επί μακρόν δεν υφίστατο η ονομασία «σάντουιτς». Τα ρωσικά σάντουιτς ονομάζονταν πάντα «μπουτερμπρόντ». Τρώγοντας ένα μπουτερμπρόντ, δηλαδή μια φέτα ψωμί με σαλάμι ή με βούτυρο και αλάτι, μπορούσες άνετα να πεις ότι δοκίμασες ένα εθνικό ρωσικό μεζέ. Στο σαντουιτσάδικο «Μπουτερμπρό» που άνοιξε πριν από ένα χρόνο φτιάχνουν τα καλύτερα σάντουιτς στην πόλη. Το νεαρό προσωπικό του μαγαζιού ψήνει το δικό του ψωμί, φτιάχνει καπνιστό ζαμπόν και μπακαλιάρο, καθώς και παστό σολομό, μαγειρεύει υπέροχες σούπες και χαροποιεί ακούραστα του Μοσχοβίτες με τα καλύτερα σάντουιτς σε ελκυστικές τιμές.
Κήπος «Ερμιτάζ», είσοδος από την πλευρά του δρόμου Καρέτνι Ριάντ.
2.Puff Point
Οδός Νίζνι Σουσάλνι περεούλοκ, 5/2
Πλατεία Μιασνίτσκιε Βορότα, 1/3
Πλατεία Πρετσίστενσκιε Βορότα, 1/4
Εδώ φτιάχνουν puffy, ένα σφαιρικού σχήματος ανάλογο των σάντουιτς, το οποίο μπορεί να περιέχει βανίλια, σοκολάτα, κοτόπουλο κάρυ, βραστό χοιρινό κρέας, λαχανικά και μπαχαρικά. Επομένως, οι επιλογές περιλαμβάνουν χορτοφαγία, κρεατικά, ψαρικά, αλατισμένα ή γλυκά, με δυο λόγια, ικανοποιούν κάθε γούστο, φτάνει μόνο να σας αρέσει η φουσκωτή ζύμη και να μη διστάζετε να φάτε ζυμαρικό.
3. Καφέ μηχανόβιων «Εντουζιάστ»
Οδός Στολέσνικοφ περεούλοκ, 7/5.
+7 (499) 340−78−52
Ώρες λειτουργίας: 12:00–23:00
Παρασκευή και Σάββατο μέχρι τις 02:00
Στο «Εντουζιάστ» θα σας προσφέρουν καλό φαγητό και επ’ ευκαιρία θα κάνουν σέρβις και στη Harley σας. Αν δεν έχετε τέτοια μηχανή, τότε τουλάχιστον θα σας δείξουν πώς επισκευάζουν μια Harley, ή θα σας προτείνουν να αγοράσετε ένα καθρεφτάκι αντίκα για μοτοσυκλέτα. Το «Εντουζιάστ» ενώνει του λάτρεις της μοτοσυκλέτας, αυτούς που ψάχνουν το φτηνό και ωραίο φαγητό, τους φανατικούς της μπίρας και τους κυνηγούς των αντικών. Εκτός αυτού, εδώ μαζεύεται και μια ραδιοφωνική ομάδα οπότε τα βράδια έχετε τη δυνατότητα να ξεδώσετε με λίγο χορό. Τις απογευματινές ώρες μπορείτε να παρακολουθήσετε και ενδιαφέρουσες κινηματογραφικές ταινίες.
4. Φιδές Lucky Noodles, Lapsha Panda και Doodles
Lucky Noodles (Οδός Πετρόβκα 20/1), Lapsha Panda (Οδός Νικόλσκαγια, 15/1), Doodles (Οδός Ποκρόβκα, 17/1)
Ώρες λειτουργίας:
11:00–22:00
Η ύπαρξη μαγαζιών με λεπτά νηματώδη ζυμαρικά, όπου σερβίρουν σωστά ασιατικά φαγητά, αποτελεί χαρακτηριστικό της κάθε μεγαλούπολης, είτε πρόκειται για τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, ή τη Μόσχα. Στη ρωσική πρωτεύουσα υπάρχουν τρία μέρη που αξίζουν την προσοχή του αληθινού γκουρμέ. Κινεζικά νουντλς με κοτόπουλο, με γαρίδες ή με μοσχαρίσιο κρέας, μπίρα Tsingtao, τσάι AriZona, ή dim sum, και γενικότερα ένα πλήρες μενού από τα ειδικευμένα στις συγκεκριμένες γεύσεις εστιατόρια της Μόσχας, θα κάνει τους λάτρεις της ασιατικής κουζίνας να αισθανθούν σαν στο σπίτι τους.
5. Ντάρι πριρόντι
+7 (985) 600−80−35
Κήπος «Ερμιτάζ», Μετρό Τρούμπναγια
Το κινητό καφέ-εστιατόριο με επαγγελματική κουζίνα «Ντάρι πριρόντι» (Δώρα της φύσης), το οποίο είναι ένα βαγόνι που σερβίρει φαγητό, κυκλοφόρησε πέρυσι καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στην πόλη, πότε εδώ και πότε εκεί, δίνοντας στους Μοσχοβίτες τη χαρά να γευτούν ψαροκροκέτες, άριστη ομελέτα με μπέικον και λυομένη πατάτα. Αυτό το διάστημα το βαγόνι στάθμευσε στον κήπο «Ερπιτάζ» και λειτουργεί τρεις φορές την εβδομάδα, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από τις 12:00 ως τις 20:00.
6. The Hummus
+7 (926) 426−79−38
Οδός Ομπραζτσόβα, 19/9
Τα καλύτερα -αν όχι τα μοναδικά- στην πόλη φαλάφελ (ρεβιθοκεφτέδες), σαμπίχ (σάντουιτς με μελιτζάνα, αυγό, τομάτα, λάδι, σάλτσα, μπαχάρια) και σακσούκα (ομελέτα με λαχανικά και πικάντικη σάλτσα από τομάτα), μαγειρεμένα με τις αυθεντικές συνταγές, προσφέρονται στο νέο μαγαζί μεσογειακής-αραβικής κουζίνας The Hummus. Πραγματοποιεί επίσης δωρεάν διανομή στα όρια της πόλης κι έτσι μπορείτε να παραγγείλετε το αγαπημένο σας φαγητό από εκεί που βρίσκεστε.
7. Liúdi kak Liúdi
+7 (495) 621−12−01
nΟδός Σολιάνσκι τουπίκ, 1/4
Θρυλικό μακρόβιο καφέ-εστιατόριο της κατηγορίας των οικονομικών. Κάθε φοιτητής (ή πρώην φοιτητής) στη Μόσχα γνωρίζει τη σύνθεση του κοκτέιλ № 5 (καρπός κρανιάς, φραγκοστάφυλο, χυμός βύσσινο), τουλάχιστον τρία χρόνια στη σειρά έχει φάει πιροσκί με σολομό, ή σπανάκι και φέτα (το μεγάλο κομμάτι κάνει 3 ευρώ), καθήμενος στον μικρό πάγκο του μπαρ, και βγαίνοντας που και που για τσιγάρο καλυπτόμενος από το τενεκεδένιο γείσο από όπου πάντοτε έσταζε κάτι. Το Liúdi kak Liúdi (Σαν απλοί άνθρωποι) είναι ένα μικρό αλλά συνάμα πολύ άνετο και ζεστό μέρος με 6-7 τραπεζάκια, το οποίο ωστόσο φιλοξενεί τον τετραπλάσιο κόσμο από το προβλεπόμενο.
8. The Burger Brothers
+7 (926) 133−28−48
Οδός Μπερσένιεβσκι περεούλοκ, 5/1
Στην εντελώς μικρή αίθουσα, που κάποτε αποτελούσε τη γκαρνταρόμπα κλαμπ της Μόσχας, οι Burger Brothers εγκατέστησαν κουζίνα και άρχισαν πωλούν φαγητά σε πακέτο, διανέμοντάς τα από το παραθυράκι της συγκεκριμένης παρόδου. Αρχικά το μενού περιλάμβανε μόνο λεμονάδες και μπέργκερ, όπως τα All American Burger (με αμερικανική σάλτσα, φρέσκια κόκκινη πιπεριά και τομάτα), Ginger Burger (με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, σάλτσα τζίντζερ-τομάτα, ροδέλες κρεμμυδιού και σπανάκι) και Cheddar Burger (με τυρί τσένταρ και πολτό από κόκκινη πιπεριά). Αργότερα οι ΒΒ πρόσθεσαν στο μενού σούπες (με δυόσμο, μικρά πράσινα μπιζέλια και κρέμα, είτε τοματόσουπα με λάιμ και κολίαντρο). Όλα τα χάμπουργκερ σερβίρονται με τηγανιτές πατάτες (επιπλέον πιάτο πατάτες μπορείτε να παραγγείλετε ξεχωριστά), και κοστίζουν το καθένα 7 ευρώ.
9. HUB
Οδός Πιατνίτσκαγια, 82/34
+7 (909) 985–77–22
Ώρες λειτουργίας:
Από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη 10:00–00:00
Παρασκευή 10:00–03:00
Σάββατο 12:00–03:00 και Κυριακή 12:00–00:00
Το HUB διαθέτει μικρό μενού το οποίο ... δεν θα σας κουράσει! Τέσσερα σάντουιτς, κάποιες σαλάτες, ωραίος καφές, τσάι με το μεγάλο τσαγερό να κοστίζει 2 ευρώ, ελάχιστες αλλά ποιοτικές μπίρες, μηλόκρασο Magners. Το HUB προσελκύει τους επισκέπτες χάρη στα τεράστια σάντουιτς που σερβίρονται συνοδεία με ένα μικρό μπολάκι ψητές πατάτες με τυρί. Φτιάχνονται όλα σε ιταλικό ψωμί τσιμπιάτα και περιέχουν γενναιόδωρη ποσότητα από όλα τα συστατικά τα οποία διαθέτει το καθένα. Αυτοί στους οποίους αρέσουν τα μπέργκερ θα βρουν το «σούπερ-χορταστικό ΗΑΒurger» με μπιφτέκι 200 γραμμ. (8 ευρώ). Για όσους προτιμούν τα πουλερικά υπάρχει το σάντουιτς με κοτόπουλο, ανανά και κάρι (7 ευρώ).

10. Αρτοποιείο αδελφών Καραβάεφ
Όσοι αγαπούν τα πιροσκί, κέικ, τρυφερά κρουασάν και άλλα γλυκά φούρνου, βγαίνουν από το Καραβάεφ απόλυτα ευτυχείς καθώς, για παράδειγμα, ένας εύγευστος εσπρέσο κοστίζει εδώ μόνο 1,5 ευρώ και ένα σάντουιτς με σολομό Νορβηγίας 3 ευρώ. Από ταπεινό εκ πρώτης όψεως αρτοποιείο-τυροπιτάδικο, η αλυσίδα «Αδελφοί Καραβάεφ» άνοιξε μέσα σε πέντε χρόνια 13 μαγαζιά που θεωρούνται από τα πιο πρωτότυπα του είδους τους σήμερα στην πρωτεύουσα. Στους υπαλλήλους των γειτονικών γραφείων έγινε συνήθεια να πηγαίνουν εκεί για το μεσημεριανό τους, ενώ οι νοικοκυρές αρέσκονται στο να αγοράζουν από εκεί αρτοσκευάσματα και γλυκά.
11. Πιλμέσκα
Οδός Νικόλσκαγια, 8/1
+7 (495) 628–47–15
Η Πελμέσκα είναι μια μικρή αλυσίδα φαστ-φουντ με απίστευτα νόστιμα χειροποίητα πιλμένι. Τα πιλμένι, τα οποία είναι μικρά σφαιρικά κομματάκια κιμά τυλιγμένα μέσα στη ζύμη, δηλαδή ένα ρωσικό ανάλογο των ιταλικών ραβιολιών, σερβίρονται εδώ αντί 6,5 περίπου ευρώ η μερίδα. Πρέπει να σημειωθεί ότι τα πιλμένι θεωρούνται παραδοσιακό ρωσικό φαγητό και πρέπει να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε αν ταξιδέψετε στη Μόσχα.
12. Καφέ και κλαμπ «Προπαγάντα»
Οδός Μπολσόι Ζλατοούστινσκι περεούλοκ, 8/1
+7 (495) 624–57–32
12:00–06:00
Το ιστορικό καφέ-κλαμπ «Προπαγκάντα», το οποίο επισκέφθηκαν πολλές γενιές clubbers για διασκέδαση μέχρι πρωίας, εξακολουθεί να συγκαταλέγεται στα πιο αξιόλογα μέρη της Μόσχας. Την ημέρα μπορείτε να φάτε εδώ φρέσκα ζυμαρικά παπαρντέλε παρασκευασμένα στο μαγαζί, σάντουιτς με φοκάτσια, μπιφτέκια και φιλέτα. Τα κυριακάτικα γκέι πάρτι, εξακολουθούν να θεωρούνται τα καλύτερα της πόλης.


ΠΗΓΗ  http://rbth.gr/
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου