Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΝΕΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΔΟΜΟΚΟΥ: 3η Έκθεση βιβλίου



ΔΗΜΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ
Αθλητικός & Πολιτιστικός Οργανισμός 
3η Έκθεση Βιβλίου Νέου Μοναστηρίου 
«Πολιτική – Πολιτισμός - Άμεση Δημοκρατία»
Για τρίτη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται η Έκθεση Βιβλίου, που ξεκίνησε ο «Εμπορικός Σύλλογος Νέου Μοναστηρίου» σε συνεργασία με το «Γυμνάσιο & Λυκειακές Τάξεις Νέου Μοναστηρίου». Φέτος την εκδήλωση αγκαλιάζει και ο Αθλητικός & Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Δομοκού, που γίνεται συνδιοργανωτής - με στόχο την θεσμοθέτηση - αυτής της ωραίας προσπάθειας.
Για δύο ημέρες, Δευτέρα 27 & Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014, οι μικροί και μεγάλοι φίλοι συνδημότες, κι όχι μόνον, θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν βιβλία από την Έκθεση για να διαβάσουν ή και να τα δωρίσουν.
Στα πλαίσια της Έκθεσης οι διοργανωτές φιλοξενούν την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014 τον συγγραφέα κ.  Δημήτρη Παπαχρήστο, (εκφωνητή του ραδιοφωνικού σταθμού του Πολυτεχνείου το 1973), σε μια ομιλία - συζήτηση με θέμα:  «Πολιτική – Πολιτισμός - Άμεση Δημοκρατία», η οποία θα γίνει στις 11:00 το πρωί στον χώρο του Γυμνασίου, με είσοδο ελεύθερη για όλους. 
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Δημήτρης Παπαχρήστος γεννήθηκε στις 31 Ιανουαρίου 1950, στο χωριό Άγιος Γεώργιος Ιστιαίας Ευβοίας. Τελείωσε το Γυμνάσιο στην Ιστιαία. Φοίτησε στην Ανωτάτη Εμπορική (ΑΣΟΕΕ). Από την πρώτη στιγμή συμμετείχε στο φοιτητικό κίνημα και πήρε μέρος στους αγώνες εναντίον της δικτατορίας. Ήταν ο εκφωνητής του ραδιοφωνικού σταθμού των Ελεύθερων Αγωνιζόμενων Φοιτητών, των Ελεύθερων Αγωνιζόμενων Ελλήνων. Είναι ο ποιητής της γενιάς του. Το καλύτερο ποίημά του το έγραψε για λογαριασμό όλων των εξεγερμένων του Πολυτεχνείου, εκείνη την νύχτα του 1973, από τον ραδιοσταθμό των Ελεύθερων Αγωνιζόμενων Ελλήνων, όταν βροντοφώναξε: «Ο αγώνας συνεχίζεται με τα όπλα που διαθέτει ο καθένας μας». Διάλεξε τον δρόμο της συνέχισης του αγώνα έξω από τα κόμματα και τους επαγγελματίες πολιτικούς, γιατί τον ενδιέφερε «ό,τι πιστεύουμε να γίνεται κατά το δυνατόν τρόπος ζωής». Αρθρογραφεί στην εφημερίδα «Έθνος», είναι διευθυντής του μηνιαίου περιοδικού «Πολίτες», παραγωγός και παρουσιαστής ραδιοφωνικών εκπομπών. Έχει κάνει αρκετές τηλεοπτικές εκπομπές καθώς και τρία ντοκιμαντέρ πολιτικού, ιστορικού και οικολογικού περιεχομένου. Ζει στα Εξάρχεια από το 1968. Εργογραφία: Θεατρικά έργα: «Νηρέας Βάρας», «Έρωτας και θάνατος στο Ιντερνέτ», «Η Μπράκαινα»,«Χωρίς επιστροφή». Ποιήματα: «Με το ποδήλατο», «Διάτρητος»«Θυμός». Μυθιστορήματα: «Ο άλλος Κεμάλ»«Το μοναστήρι να ‘ν’ καλά»«Ανάκατα Διά Πυρός Υπέρ»«Οργισμένος Άγγελος»«Το άγριον όρος της ψυχής»«Ο ήλιος του Μουσείου»«Έξοδος ονείρου»«Ζούσε τη ζωή του σαν να τη θυμόταν»«Ο τρυφερόκαρδος κος Γ. Β. (Γεώργιος Βιζυηνός)», «Γιουχανάν», «Αγία Μνήμη». Άλλα: «Εκ των υστέρων 19+1»«Το Πολυτεχνείο ζει; 30+1» (συλλογική έκδοση για τη δικτατορία), «Στη ροή των νερών και των καιρών», (Διηγήματα με τον Δημήτρη Αρβανίτη). 

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου