Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

«Κάνουν πόλεμο στο Καστελόριζο». Επιστολή του ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 
 «Ενα μεγάλο ερώτημα αυτά τα τελευταία 18 χρόνια που είμαι δήμαρχος έχουμε τόσο εγώ όσο και οι κάτοικοι του νησιού, αν οι κυβερνήσεις που κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο θέλουν το Καστελόριζο να παραμείνει ελληνικό».

Με αυτό το δραματικό μήνυμα ο δήμαρχος Μεγίστης - Καστελορίζου Παύλος Πανηγύρης, σε επιστολή που στέλνει στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και κοινοποιεί στο γραφείο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, καταγγέλλει τον προϊστάμενο της Κτηματικής Υπηρεσίας της Δωδεκανήσου ότι δείχνει τον δρόμο στους κατοίκους να εγκαταλείψουν το νησί.

Ο «πόλεμος» Καστελορίζου - Κτηματικής Υπηρεσίας έχει ως αφορμή την απόφαση της υπηρεσίας να επιβάλλει πρόστιμα στους καταστηματάρχες σε δημοτικούς χώρους, βάζοντας τραπεζοκαθίσματα και διεκδικώντας τα έσοδα για λογαριασμό της.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο δήμαρχος στην επιστολή του, η Κτηματική Υπηρεσία έχει αμφισβητήσει τις ιδιοκτησίες των κατοίκων αλλά και του δήμου, ζητώντας τους να αποδείξουν ότι είναι δικές τους, δίνοντας, όπως αναφέρει ο κ. Πανηγύρης, «την αίσθηση ότι είμαστε πρόσφυγες, άποικοι ή, τέλος πάντων, αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε αν οι παππούδες μας και οι πατεράδες μας που έμεναν εδώ τελικά ήταν Ελληνες ή άλλοι υπήκοοι».

Συνεχίζοντας το κατηγορώ του, ο δήμαρχος Καστελορίζου τονίζει ότι σήμερα το κράτος, πέραν της γενικότερης αδιαφορίας του για τα προβλήματά τους, κάνει και από πάνω πόλεμο και στέλνει τη δημοτική αρχή κατηγορουμένη γιατί εκμεταλλεύεται εκείνη τα έσοδα από τα τέλη για τα τραπεζοκαθίσματα, όπως συμβαίνει σε ολόκληρη την Ελλάδα. Παράλληλα προσθέτει ότι «με αυτά τα τέλη επισκευάζουμε τους δρόμους και τους καθαρίζουμε και αισθάνομαι ντροπή πραγματικά ως Ελλην πολίτης... κάθε φορά που προσπαθούμε να βρούμε το δίκιο μας και αισθανόμαστε ξένοι στο ίδιο μας το νησί προσπαθώντας να πείσουμε όχι μόνο τους Τούρκους αλλά και όλους εσάς ότι είμαστε Ελληνες».

Κλείνοντας την επιστολή-καταγγελία ο κ. Πανηγύρης τονίζει: «Παρότι μας πολεμάνε, εμείς θα συνεχίσουμε να μένουμε στο νησί μας και να αρνούμαστε να το παραδώσουμε σε αυτούς που κάποιοι ήθελαν να το δώσουν».


Νίκος Ελευθερόγλου   http://www.dimokratianews.gr/
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου