Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Στρώνουν τραπέζι με τιμές χονδρικής από την Κεντρική Αγορά Αθηνών, στην περιοχή του Ρέντη

Με το κόστος μειωμένο κατά 20% έως 30% θα στρωθεί το φετινό εορταστικό τραπέζι, εφόσον το καλάθι της νοικοκυράς γεμίσει με κρέατα, οπωροκηπευτικά και είδη παντοπωλείου από την Κεντρική Αγορά Αθηνών, στην περιοχή του Ρέντη. Οι καταναλωτές μπορούν να ψωνίζουν σε τιμές χονδρικής (δηλαδή έως 30% κάτω από τα επίπεδα της λιανικής) όλα τα προϊόντα και όλες τις ημέρες της εβδομάδας, συμπεριλαμβανομένων των Κυριακών οπότε, έτσι κι αλλιώς, λειτουργούσε αγορά χονδρικής (για συγκεκριμένα είδη όμως).

Τα «εγκαίνια» της λεγόμενης «αγοράς του καταναλωτή» ανακοίνωσαν χθες ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς και ο πρόεδρος του Οργανισμού Κεντρικής Αγοράς Αθηνών (ΟΚΑΑ, www.okaa.gr) Παναγιώτης Σταμπουλίδης. Αντίστοιχη απόφαση είχε ληφθεί κατά την περσινή χριστουγεννιάτικη περίοδο από τους ίδιους τους εμπόρους με στόχο την εξυπηρέτηση πολυμελών οικογενειών.

Παράλληλα, ο ΟΚΑΑ «άνοιξε» φέτος ειδική πτέρυγα με πάγκους που απευθύνονται μόνο σε πελάτες λιανικής. Εκεί στήθηκαν ήδη τρία ιχθυοπωλεία, ένα κρεοπωλείο, ένα παντοπωλείο και ένα πρατήριο άρτου, ενώ οι αγορές των οπωροκηπευτικών γίνονται από τα καταστήματα χονδρικής. Οι έμποροι διαθέτουν τα περισσότερα προϊόντα τους σε μικρές συσκευασίες, προσαρμοσμένες για τα νοικοκυριά. Ο κ. Σταμπουλίδης ανακοίνωσε επίσης ότι στα τέλη του 2013 θα διαμορφωθεί επιπλέον πτέρυγα με καταστήματα λιανικής και σε συνδυασμό με την προγραμματισμένη κατασκευή ιχθυαγοράς θα δημιουργηθεί ολοκληρωμένο «πάρκο τροφίμων» στου Ρέντη. Στο μεταξύ, ο ΟΚΑΑ αναφέρθηκε σε πρόσφατη έρευνα κοινής γνώμης, σύμφωνα με την οποία το 46% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι οι τιμές των οπωροκηπευτικών αυξήθηκαν το τελευταίο εξάμηνο, ενώ σχεδόν οι μισοί καταναλωτές πιστεύουν ότι λύση στο πρόβλημα της ακρίβειας μπορεί να δοθεί με διοικητικές αποφάσεις και παρέμβαση στις τιμές.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών (www.sekla.gr) το εορταστικό ωράριο διαμορφώνεται ως εξής:

Κυριακή 23/12: Ανοικτά
Δευτέρα 24/12: Κλειστά
Τρίτη 25/12: Κλειστά
Τετάρτη 26/12: Ανοικτά
Πέμπτη 27/12: Ανοικτά
Κυριακή 30/12: Ανοικτά
Δευτέρα 31/12: Κλειστά
Τρίτη 1/1/13: Κλειστά
Τετάρτη 2/1: Ανοικτά
Πέμπτη 3/1: Ανοικτά


Ελένη Ευαγγελοδήμου    http://www.dimokratianews.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου