Δαχτυλίδια Μήλου
Υλικά:
dy/>
Παίρνετε 2 μήλα, τα πλένετε, τα ξεφλουδίζετε και τα κόβετε σε χοντρά δαχτυλίδια όπως στην εικόνα. Ζεσταίνετε 2 κουταλιές βούτυρο σε
ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τα δαχτυλίδια μήλου και
τα μαγειρεύετε για 4 – 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσθέτετε 1/4 φλιτζάνι χυμό ροδιού, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι. Σιγοβράζετε
τα μήλα και τα γυρίζετε και από τις δύο πλευρές για να πάρουν χρώμα.
Μπορείτε να τα σερβίρετε αμέσως ή να τα αφήσετε να κρυώσουν και να τα
βάλετε στο ψυγείο. Κάθε φορά όπμως που θα θέλετε να προσφέρετε ένα
δαχτυλίδι μήλου θα πρέπει πρώτα να το ζεστάνετε.
Rib Roast
Αφήνετε το κρέας να πάρει θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 1 ώρα.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220-250 βαθμούς. ”Τρίβετε” το κρέας με καρύκευμα που έχετε ετοιμάσει (1
φλιτζάνι αλάτι, 1/4 φλιτζάνι μαύρο πιπέρι, 1/4 φλιτζάνι σκόνη
σκόρδου-έτσι φτιάχνετε ένα απλό σπιτικό καρύκευμα, το οποίο κρατάτε σε
αεροστεγώς σε βαζάκι. Αλείφετε το κρέας με όση ποσότητα
από το καρύκευμα εσείς επιθυμείτε). Σε ένα τηγάνι ρίχνετε λίγο λάδι ή
βούτυρο να κάψει και περνάτε το κρέας για να πάρει χρώμα από όλες τις
μεριές. Στη συνέχεια το βάζετε στον φούρνο και το ψήνετε για 1 ώρα. Όταν
θα κλείσετε τον φούρνο, δε θα βγάλετε το κρέας αλλά θα το αφήσετε να
απορροφήσει τα υγρά του μέχρι να το σερβίρετε.
Για να απογειώσετε τη γεύση του ψητού
σας μπορείτε να το αλείψετε και μία 1 μεγάλη κουταλιά της σούπας μέλι
πριν το βάλετε στον φούρνο. Η γεύση του δεν θα περιγράφεται όταν το
δοκιμάσετε!
Fruitcake Cookies
Υλικά:
- 1/2 κιλό αποξηραμένα σύκα τα οποία κόβετε σε μικρά κομμάτια
- 1/4 κιλό σταφίδες
- 1 χούφτα αποψηραμένα κεράσια τα οποία τεμαχίζετε
- 2 χούφτα αποξηραμένα βερίκοκα τα οποία τεμαχίζετε
- 1 κουταλιά μέλι
- 2 κουταλιές ξηρό σέρι ή λικέρ
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
- (2 χούφτες τεμαχισμένα πεκάν, αν έχετε)
- 1 πρέζα αλάτι
- γαρίφαλο
- 2 ράβδους ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/3 φλιτζάνι σκούρη ζάχαρη
- 1 αυγό
- 2 2/3 φλιτζάνια για κάθε χρήση αλεύρι
Σε ένα μπολ βάζετε τα σύκα, τις
σταφίδες, τα κεράσια, τα βερίκοκα, το μέλι, το σέρι, το χυμό λεμονιού,
τα πεκάν, και μια πρέζα αλάτι. Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και
αφήστε το να καθίσει όλη τη νύκτα σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε με το μίξερ το
βούτυρο, το γαρίφαλο, τη ζάχαρη λευκή και μαύρη για περίπου 3 λεπτά. Με
το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτετε το αυγό και ανακατεύετε μέχρι
να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Με το μίξερ σε χαμηλή ακόμα ταχύτητα
ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Στη
συνέχεια προσθέστε στο μείγμα τα φρούτα και όλα τα υλικά από το μπολ
που είχατε φτιάξει από την προηγούμενη μέρα.
Χωρίστε τη ζύμη στο μισό και φτιάξτε δύο
μεγάλα ρολά τα οποία θα τοποθετήσετε σε λαδόκολλα και στο ψυγείο για
αρκετή ώρα. Έπειτα θα βγάλετε τα ρολά και με ένα κοφτερο μαχαίρι θα
κόψετε φέτες 1,5 εκατοστού περίπου από το ρολό, τις οποίες θα ψήσετε για
15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου