Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΕΦΕΤ: Ανάκληση φυσικού μεταλλικού νερού

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στo πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Επίσημου Ελέγχου Ασφάλειας...
 και Ποιότητας Τροφίμων που αφορά στον έλεγχο των εμφιαλωμένων νερών και σε συνεργασία με... το Γενικό Χημείο του Κράτους, διαπίστωσε την ύπαρξη μη ασφαλούς προϊόντος – φυσικού μεταλλικού νερού – στο οποίο ανιχνεύθηκε το βακτήριο Pseudomonas Aeruginosa (πυοκυανική ψευδομονάδα).
Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν «φυσικό μεταλλικό νερό ΚΡΙΝΟΣ», σε συσκευασία 1.5 L, με ημερομηνία λήξης : 7/11/13 και με αριθμό παρτίδας : LOT 121107. Το προϊόν εμφιαλώνεται από την εταιρεία « Ιωάννης Κ. Αναστασόπουλος & Υιός Ο.Ε. », στην Ροδοδάφνη Αιγίου, Τηλ. : 26910-71456, Fax : 26910-71970.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από την εταιρεία την άμεση ανάκληση / απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν (ακολουθεί φωτογραφία στην επόμενη σελίδα), να μην το καταναλώσουν.
Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ, κ. Γιάννης Μίχας, σε δηλώσεις του επεσήμανε : «Ο ΕΦΕΤ διεξάγει συστηματικούς ελέγχους βασισμένους σε ετήσια προγράμματα. Στόχος μας είναι αφενός η αποτροπή κυκλοφορίας ακατάλληλων προϊόντων και αφετέρου ο εντοπισμός προβληματικών προϊόντων πριν την κατανάλωσή τους. Σε κάθε περίπτωση, καλούμε τις επιχειρήσεις τροφίμων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές και να δρουν προληπτικά για την αποτροπή κυκλοφορίας μη ασφαλών προϊόντων».
 
 
 
 
 
 
Ανάκληση φυσικού μεταλλικού νερού


Σύντομη Περιγραφή:
Ανάκληση φυσικού μεταλλικού νερού
Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο για περισσότερες λεπτομέρειες.

Αρχείο 1:
Δημοσιεύτηκε: 03/12/2012 



dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου