Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

ΔΟΜΟΚΟΣ: ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ

Η συγχώνευση των Ειρηνοδικείων κρίθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης επιβεβλημένη, καθώς κατά την τελευταία δεκαετία αρκετά από αυτά έχουν καταστεί ανενεργά ή υπολειτουργούν, καθώς εκδίδουν ελάχιστες υποθέσεις το χρόνο, επιβαρύνοντας όμως έτσι το ελληνικό Δημόσιο με δυσανάλογες για τη χρησιμότητά τους δαπάνες.

Περιφέρεια Εφετείου Λαμίας: Τα Ειρηνοδικεία Σπερχειάδας, Θερμοπυλών, Υπάτης, Μαρκακώμης, Φαλάρων, Δομοκού και Αμφίκλειας ενοποιούνται στο Ειρηνοδικείο Λαμίας, το Ειρηνοδικείο Ελάτειας στο Ειρηνοδικείο Αταλάντης, τα Ειρηνοδικεία Δωριέων, Δελφών, Ιτέας, Ευπαλίου, Δωρίδος και Τολοφώνος στο Ειρηνοδικείο 'Αμφισσας, τα Ειρηνοδικεία Αγραίων και Απεραντίων στο Ειρηνοδικείο Ευρυτανίας με έδρα το Καρπενήσι και τα Ειρηνοδικεία Αλιάρτου, Δαύλειας, Αράχωβας, Αμβρυσσού και Ορχομενού στο Ειρηνοδικείο Λιβαδειάς.

Τις σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό προβάλλουν οι δικαστικοί υπάλληλοι της Φθιώτιδας ισχυριζόμενοι πως αδυνατούν να επωμιστούν το έργο των Ειρηνοδικείων που κλείνουν.

Στην φάση της διαβούλευσης οι δικαστικοί υπάλληλοι είχαν ζητήσει να μην συγχωνευτεί το Ειρηνοδικείο Δομοκού λόγω προσβασιμότητας αλλά και εξαιτίας των φυλακών.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην γραμματεία του Ειρηνοδικείου της Λαμίας εργάζονται τρείς υπάλληλοι οι οποίοι δεν αναμένουν καμία μετακίνηση συναδέλφου αφού όσοι εργάζονται στα υπό κατάργηση ειρηνοδικεία συνταξιοδοτούνται. Επίσης σοβαρό πρόβλημα αναμένεται να προκύψει και με τους χώρους που θα φιλοξενήσουν τα αρχεία αφού στα δικαστήρια της Λαμίας οι χώροι είναι περιορισμένοι.


ΠΗΓΗ   http://news247.gr   ///   http://thivarealnews.blogspot.com
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου