Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

«Καλώς ήρθε το δολάριο» στο Ναύπλιο



Θα μπορούσαν να είναι πλάνα από «ριμέικ» της κωμωδίας του Αλέκου Σακελλάριου «Καλώς ήρθε το δολάριο» (1967). Μόνο που στη νέα ταινία ο ήρωας δεν θα ήταν ο ντροπαλός καθηγητής Αγγλικών αλλά μερικοί... χορευταράδες με παραδοσιακές φορεσιές, ενώ τον ρόλο της μπριόζας μαντάμ Φούλης θα είχαν δεκάδες χαμογελαστές γυναίκες που θα κερνούσαν απλόχερα τυριά, τσίπουρα, ζυμωτό ψωμί και φρεσκοστυμμένες πορτοκαλάδες. Επίσης, στη θέση του 6ου Αμερικανικού Στόλου θα βρίσκονταν οι 2.200 επιβάτες του πλωτού... ουρανοξύστη «Nieuw Amsterdam» και το σκηνικό δεν θα ήταν το σκοτεινό μπαρ «Μπλου Μπλακ» της Τρούμπας αλλά το γραφικό Μπούρτζι.

Δεν επρόκειτο βέβαια για κάποιο «γύρισμα» αλλά για αληθινά «καρέ» από το Ναύπλιο, που υποδέχτηκε χθες το τελευταίο κρουαζιερόπλοιο για φέτος. «Καλώς ήλθατε!» φώναζαν οι ντόπιοι στους χιλιάδες τουρίστες των λίγων ωρών. Στο λιμάνι στήθηκε γιορτή, με πάγκους γεμάτους παραδοσιακούς μεζέδες και ενημερωτικό υλικό για την Πελοπόννησο, ενώ οι χοροί από τα μέλη του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος άρχισαν, ενώ οι περισσότεροι τουρίστες ακόμα χάζευαν το τοπίο από τα πανύψηλα καταστρώματα! «Προσφέραμε ό,τι βγάζει η γη μας. Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο είναι το μεγαλύτερο που “πιάνει” εδώ και ελπίζουμε από το 2013 να είναι συχνότερες οι επισκέψεις του» λέει ο ξενοδόχος Αδριανός Χριστόπουλος.

Το χλιδάτο «Nieuw Amsterdam» (Holland America Line) με τα 11 «πατώματα» έδεσε πίσω από το Μπούρτζι, στην είσοδο του κόλπου του Ναυπλίου. Αργά το απόγευμα σήκωσε άγκυρα και αναχώρησε για το Κατάκολο Ηλείας. Δεν ήταν η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο έπιασε στο Ναύπλιο. Περίπου στα μέσα του περασμένου Αυγούστου στο Μπούρτζι είχε πέσει (την ίδια ημέρα) η... σκιά όχι μόνο του «Nieuw Amsterdam» αλλά και του πλωτού «θερέτρου» «Club Med 2». Τότε οι Ναυπλιώτες δεν είχαν προγραμματίσει αντίστοιχη υποδοχή, ωστόσο οι τουρίστες που ξεχύθηκαν στα σοκάκια και έδωσαν οικονομική ανάσα στους εμπόρους έδειξαν να φεύγουν ικανοποιημένοι.


Ελένη Ευαγγελοδήμου     http://www.dimokratianews.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου