Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ / ΤΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΤΣΟΣ: «ΔΕΝ ΥΠΟΔΥΟΜΑΣΤΕ ΡΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ»


 Ο Τάκης κι ο Θοδωρής, ο Θοδωρής κι ο Τάκης, είναι δυο συνάδελφοι που εκτιμώ για πολλούς και σημαντικούς, κατ εμέ, λόγους:
Για την αμεσότητα με την οποία κάνουν εκπομπή, συζητώντας ό,τι σοβαρό μπορεί να απασχολεί και σένα ως ακροατή.
Για το γεγονός ότι, πέραν του χιούμορ και της πλάκας που κάνουν, είναι επαγγελματίες και έχουν όρια.
Για το ότι, αν και διαφορετικές προσωπικότητες, μπορούν να συνυπάρχουν επί τόσα χρόνια στο ραδιοφωνικό αέρα και να κάνουν επιτυχία.

Τι είναι αυτό που κάνει ο ένας και νευριάζει τον άλλον;
Τάκης Γιαννούτσος: Ποτέ δεν έχει νευριάσει ο ένας με τον άλλον. Τα νεύρα είναι αρνητικός παράγοντας. Διαφωνίες υπάρχουν πάρα πολλές. Είμαστε δύο εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες, έχουμε μεγαλώσει διαφορετικά και ζούμε διαφορετικά. Αυτή, λοιπόν, η «ασυμφωνία χαρακτήρων», μας βγήκε σε ό,τι πιο δημιουργικό έχουμε κάνει στη ζωή μας.
Θοδωρής Βαμβακάρης: Αν υπήρχε κάτι που θα με νευρίαζε στον Τάκη σίγουρα θα του το έλεγα, γιατί είναι αδύνατον να συζητάς 3 ώρες την ημέρα με έναν άνθρωπο που σε νευριάζει. Πολύ περισσότερο δε, όταν αυτή η συζήτηση βγαίνει στον αέρα. Διαφωνίες σίγουρα υπάρχουν, γιατί δεν έχουμε την ίδια κοσμοθεωρία. Αυτό, όμως, είναι που προσθέτει το «αλάτι» στην εκπομπή μας.

Υπάρχει, τελικά, συνταγή για ένα επιτυχημένο πρωινό;
Τάκης Γιαννούτσος: Και βέβαια υπάρχει. Είναι η ίδια συνταγή που θα κάνει πετυχημένο, βιώσιμο και αγαπημένο, ένα οποιοδήποτε ζευγάρι (συνεργάτες, φίλους, συντρόφους). Το να βάζεις το «εγώ» σε δεύτερη μοίρα και να σκέφτεσαι τον απέναντί σου, σα να είσαι εσύ.
Θοδωρής Βαμβακάρης: Νομίζω ότι είναι απλή η συνταγή. Να είσαι ο εαυτός σου και να μην κάνεις ραδιόφωνο σαν να διδάσκεις. Αυτά που λέμε εμείς κάθε πρωί στον αέρα, τα λέμε και την υπόλοιπη μέρα με τους δικούς μας ανθρώπους. Δεν υποδυόμαστε ρόλους στο ραδιόφωνο.

Πώς θεωρείτε ότι θα κινηθούν τα ερτζιανά αυτή τη σεζόν;
Τάκης Γιαννούτσος: Τα ερτζιανά, όπως και τα υπόλοιπα ΜΜΕ, δεν κινούνται τυχαία. Κάποιοι τα διοικούν και τα συντονίζουν. Όσο, λοιπόν, υπάρχει σύνεση, δημιουργικότητα και σωστός/ψύχραιμος σχεδιασμός, πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και θα παίρνονται σωστές αποφάσεις.
Θοδωρής Βαμβακάρης: Θα είναι δύσκολα τα πράγματα, κυρίως γιατί τα διαφημιστικά έσοδα στο ραδιόφωνο συνεχίζουν να πέφτουν. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουν πέσει 50%, τα τελευταία 4 χρόνια. Ελπίζω να μη χάσουν τη δουλειά τους τα παιδιά στα ραδιόφωνα που βρίσκονται σε κρίση και ιδιαίτερα οι φίλοι μας στον Best.

Τι πιστεύετε ότι λείπει από την μπάντα;
Τάκης Γιαννούτσος: Πιστεύω ότι λείπει η μαγεία του «ερασιτέχνη ραδιοφωνικού παραγωγού». Η όρεξη για μουσική, το μεράκι, ο αυθορμητισμός και, κυρίως, η μη καθοδήγηση. Για να μην γκρινιάζουμε όμως, δεν μπορώ να πω ότι δεν είμαι ευχαριστημένος από τα ραδιόφωνα που έχουμε. Ο Red, ο Εν Λευκώ, ο Pepper, είναι καταπληκτικά ραδιόφωνα. Μακάρι, όμως, να είχαμε κι άλλα, που να κάλυπταν διαφορετικά μουσικά γούστα.
Θοδωρής Βαμβακάρης: Λείπει ένα επαναστατικό ραδιόφωνο και δεν εννοώ τους ψευτοεπαναστάτες με τις Porsche που, ξαφνικά, προέκυψαν Αγανακτισμένοι. Για μένα, επανάσταση είναι η καινοτομία. Θα ήθελα να ακούσω ένα viral ραδιόφωνο που θα ανέτρεπε κάθε έννοια συμβατικού προγράμματος και θα ξεπερνούσε τους χαρακτηρισμούς «ενημερωτικό» και «μουσικό». Δυστυχώς, όμως, είναι δύσκολο να επενδύσει κανείς σε  κάτι τέτοιο, σε περίοδο κρίσης.


Τους ακούτε στο Red 96,3 από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 07.00-10.00 και στο ΣΚΑΪ 100,3 κάθε Κυριακή, 13.00-14.00.



ΠΗΓΗ   http://www.e-tetradio.gr/
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου