Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Και στη Θεσσαλία πολλοί νέοι μετακομίζουν στην ύπαιθρο για να γίνουν αγρότες

Η Θεσσαλία ως γνωστόν είναι ένα κατεξοχήν αγροτικό τμήμα στην Ελληνική επικράτεια διότι ο Θεσσαλικός κάμπος έχει τη δυνατότητα πάρα πολλών καλλιεργειών. Έτσι, λόγω της οικονομικής κρίσης πολλοί νέοι κυρίως από τα μεγάλα αστικά κέντρα της Θεσσαλίας, που είναι η Λάρισα και ο Βόλος, μετακομίζουν προοδευτικά προς τη Θεσσαλική ύπαιθρο αγοράζοντας αγροτεμάχια για μία καινούργια επαγγελματική καριέρα στην επαρχία. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι πλειοψηφία των νέων είναι μονάχα έως 35 ετών και πολλοί είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίου που επειδή βλέπουν ότι δε βρίσκουν εργασία πάνω στο αντικείμενό τους βρίσκουν ως λύση επαγγελματικής αποκατάστασης τις αγροτικές καλλιέργειες.
Και στη Θεσσαλία πολλοί νέοι μετακομίζουν στην ύπαιθρο για να γίνουν αγρότες Και στη Θεσσαλία πολλοί νέοι μετακομίζουν στην ύπαιθρο για να γίνουν αγρότες
Το Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προωθεί ένα πρόγραμμα ενοικίασης αγροτεμαχίων, με συμβολικό μίσθωμα. Στο Νομό Λάρισας, μέσα στον οποίο βρίσκεται και το μεγαλύτερο τμήμα της Θεσσαλικής πεδιάδας, έχει κανονιστεί να δοθούν συνολικά 25 χιλιάδες στρέμματα, δηλαδή τα περισσότερα στρέμματα σε σύγκριση με τους υπόλοιπους Θεσσαλικούς νομούς, τόσο για αγροτικές καλλιέργειες όσο και για κτηνοτροφική παραγωγή.
Όπως ανακοινώθηκε από τη Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Διεύθυνση Πολιτικής Γης έχει τσεκάρει ως τώρα, ως προς το θέμα της ιδιοκτησίας, περίπου 170 αγροτεμάχια. Από αυτά, για την ώρα πήραν το πράσινο φώς 48 αγροτεμάχια με συνολική έκταση πάνω από 1.050 στρέμματα, τα οποία και δημοσιοποιήθηκαν και στο Ίντερνετ. Από τα 48 αγροτεμάχια, η πλειοψηφία τους θα χρησιμοποιηθεί για τη κτηνοτροφική παραγωγή ενώ πιο λίγα αγροτεμάχια θα χρησιμοποιηθούν και για τις αγροτικές καλλιέργειες.
Παράλληλα το τσεκάρισμα των αγροτεμαχίων συνεχίζεται, έως ότου ολοκληρωθεί και για τα υπόλοιπα 1.450 αγροτεμάχια, συνολικής έκτασης 25.000 στρεμμάτων, που περιλαμβάνονται στη Π.Ε. Λάρισας.


ΠΗΓΗ   http://www.ecotimes.gr/ 
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου