Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Παρανέστι Δράμας

      Το Παρανέστι είναι ένα πανέμορφο χωριό δίπλα στον ποταμό Νέστο στον Νομό Δράμας , από όπου και προέκυψε το όνομά του. Το Παρανέστι είναι το τελευταίο "φρούριο" του πολιτισμού πριν κανείς αφεθεί στην άγρια ομορφιά της φύσης. Ιδανικό για όσους θέλουν ήσυχες διακοπές κοντά στη φύση.
Το Παρανέστι, η έδρα του ομώνυμου δήμου, βρίσκεται στο 42ο χιλιόμετρο του δρόμου Δράμας - Ξάνθης. Έχει 1.256 κατοίκους, σιδηροδρομικό σταθμό και κέντρο υγείας και αποτελεί το τελευταίο κέντρο προμηθειών για την εξόρμηση στην ενδοχώρα της παρανέστιας γης. Την περιοχή χαρακτηρίζει η πλούσια φυσική ομορφιά, με τη σπουδαία όσο και σπάνια βλάστηση, την πλούσια χλωρίδα και πανίδα, τα ρέματα με τις παλιές τοξωτές γέφυρες και τους πανέμορφους καταρράκτες, ενώ τα διάσπαρτα ερείπια και οι εκκλησιές μαρτυρούν την ανθρώπινη παρουσία σε προηγούμενες δεκαετίες. Στην περιοχή του Παρανεστίου υπάρχουν κοιτάσματα ουρανίου.
Αφετηρία προς όλες τις πιθανές κατευθύνσεις που θα θέλατε να επισκεφθείτε, όπως το παρθένο Δάσος Φρακτού, το Δάσος Ελατιάς, τα φράγματα Θησαυρού και Πλατανόβρυσης με τις ομώνυμες τεχνητές λίμνες, τους καταρράκτες Αγίας Βαρβάρας, Λεπίδα, Τραχωνίου (Λειβαδίτη), τη μονή του Σωτήρους στην Πρασινάδα, το δάσος Λεπίδα, το μεγάλο λιβάδι στο δάσος Στάμνας και το μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Παρανέστι. 

Πώς θα φτάσετε
Οδικά η Δράμα απέχει 684 χλμ. από την Αθήνα και 170 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη. Μπορείτε να φτάσετε ακολουθώντας την εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, ενώ βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από τη πόλη της Καβάλας η οποία απέχει 37 χλμ. και των Σερρών στα 72 χλμ. Εκτελούνται δρομολόγια ΚΤΕΛ και ΟΣΕ, ενώ υπάρχει και αεροπορική σύνδεση με Καβάλα. ΚΤΕΛ Αθηνών (Κηφισού): 210 5129403, 5153977, ΚΤΕΛ Δράμας: 25210 32421 ΟΣΕ Αθηνών: 210 5297777 , ΟΣΕ Δράμας: 25210 36659.   
 
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου