Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

ΘΕΣΣΑΛΙΑ: ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΩΝ

Για λίγες μόνο ημέρες ήταν η χαρά από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το "πάγωμα" των συγχωνεύσεων Ειρηνοδικείων της χώρας, ανάμεσα σε αυτά και των Ειρηνοδικείων Παλαμά, Σοφάδων και Μουζακίου.
Ωστόσο, νόμιμο κρίθηκε τη δεύτερη φορά, με τη νέα πρόεδρο του Ε' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας Αγγελική Θεοφιλοπούλου, το Προεδρικό Διάταγμα για τον νέο «Καποδίστρια» στα ειρηνοδικεία της χώρας που προβλέπει τη συγχώνευση σχεδόν κατά 50%...
Το σχέδιο, κρίθηκε νόμιμο από το ΣτΕ αφού το αρμόδιο υπουργείο Δικαιοσύνης προσκόμισε τα στοιχεία που ζητούσε το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, όπως ήταν, μεταξύ των άλλων πίνακες οργανικών θέσεων και υπηρετούντων ειρηνοδικών και δικαστικών υπαλλήλων, πίνακες κίνησης Ειρηνοδικείων και Πταισματοδικείων της χώρας, για τα έτη 2010 και 2011, πίνακα με τον αριθμό όλων των υποθέσεων των Ειρηνοδικείων της χώρας, κ.ά.
Με το Προεδρικό Διάταγμα, που προωθείται προς υπογραφή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προβλέπεται ότι στις 17 δικαστικές περιφέρειες της χώρας τα Ειρηνοδικεία από 301 που είναι σήμερα μειώνονται στα 154.
Συγκεκριμένα για την Θεσσαλία προβλέπονται τα ακόλουθα:
Περιφέρεια Εφετείου Λάρισας: Τα Ειρηνοδικεία Ολύμπου, Κισσάβου και Αγιάς ενοποιούνται στο Ειρηνοδικείο Λάρισας, τα Ειρηνοδικεία Ζαγοράς, Αργαλαστής στο Ειρηνοδικείο Μηλέων, το Ειρηνοδικείο Σκιάθου στο Ειρηνοδικείο Σκοπέλου, τα Ειρηνοδικεία Πύρρας και Φαρκαδόνας στο Ειρηνοδικείο Τρικάλων και τα Ειρηνοδικεία Σοφάδων, Παλαμά και Μουζακίου στο Ειρηνοδικείο Καρδίτσας.


dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου