Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

150.000 συνταξιούχοι του ΙΚΑ Δεν έχουν απογραφεί

Μόλις 5 ημέρες έχουν στην διάθεσή τους 150.000 συνταξιούχοι του ΙΚΑ να απογραφούν αλλιώς από τις 21 Οκτωβρίου δεν θα ξαναπάρουν σύνταξη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει η διοίκηση του ΙΚΑ μέχρι τώρα 150.000 δικαιούχοι κύριας σύνταξης δεν εμφανίστηκαν καν για να απογραφούν. Επίσης δεν απογράφηκαν 105.000 δικαιούχοι επικουρικών συντάξεων του ΙΚΑ περίπου 7.000 συνταξιούχοι του ΤΑΠ-ΟΤΕ και 460 ασφαλισμένοι του ΤΑΠΙΛΤ.
Παρά το γεγονός ότι η απογραφή έγινε πέρυσι δεκάδες χιλιάδες πληρεξούσια και εξουσιοδοτήσεις τα οποία προσκόμισαν συγγενείς των δικαιούχων είχαν σοβαρά προβλήματα και έτσι ζητήθηκε να γίνει απογραφή και έλεγχος όλων των δικαιολογητικών για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, για να διαπιστωθεί ποια από τα έγγραφα αυτά είναι νόμιμα και ποια δεν είναι.

Για να απογραφούν οι συνταξιούχοι θα πρέπει να προσέλθουν αυτοπροσώπως στα καταστήματα των τραπεζών από όπου παίρνουν τη σύνταξη τους. Όσοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας θα πρέπει να παρουσιάσουν μέσω των νόμιμων εκπροσώπων τους εξουσιοδοτήσεις και πληρεξούσια του 2012, επειδή στην περσινή απογραφή διαπιστώθηκε ότι κάποιοι παρουσίασαν έγγραφα της προηγούμενης δεκαετίας ή ακόμη παλιότερα έγγραφα.


Ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος τόνισε ότι όντως είναι εντυπωσιακός ο αριθμός των, τουλάχιστον, 150.000 δικαιούχων που δεν προσήλθαν να απογραφούν και επεσήμανε πως οι υπηρεσίες του ιδρύματος θα δίνουν μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή κάθε μέρα τα στοιχεία της απογραφή

newsIt 



Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου