Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Ερχεται η Vespa του παρελθόντος!!!!

Ερχεται η Vespa του παρελθόντος
Εφτασε ο κλώνος της πρώτης βέσπας. 

Το μοντέλο Vespa 46, του οποίου τη δημιουργία εμπνεύστηκε η Piaggio από το πρωτότυπο Vespa Mp6 του 1946, παρουσιάστηκε στην έκθεση μοτοσικλετών του Μιλάνου και εντυπωσίασε με το φουτουριστικό της σχέδιο και τον κινητήρα μειωμένης κατανάλωσης. 

Στην έκθεση Eicma 2011 της ιταλικής πόλης παρουσιάστηκαν αρκετά σκούτερ υψηλού κυβισμού με επιδόσεις μεγάλων μοτοσικλετών, τα οποία εκπέμπουν λιγότερο καυσαέριο και θεωρούνται πολύ πιο αθόρυβα. 

Ωστόσο, ανάμεσα σε αυτά ξεχώρισε το πρωτότυπο που θύμισε σε όλους το πρώτο μοντέλο σκούτερ. 

Η Vespa 46 μπορεί να διασχίσει εξήντα χιλιόμετρα μόνο με ένα λίτρο βενζίνη και οι δημιουργοί της λένε ότι είναι ιδιαίτερα «ελαφριά» αφού ζυγίζει 120 κιλά. Τα επίπεδα εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα φτάνουν σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, ενώ προκαλεί θόρυβο πολύ χαμηλότερων ντεσιμπέλ από άλλα σκούτερ παλαιότερης γενιάς. 

Ο σχεδιασμός της καινούργιας βέσπας, σύμφωνα με τους κατασκευαστές της, είναι ιδανικός και για τις γυναίκες οδηγούς, που θέλουν να την «καβαλήσουν» φορώντας τη φούστα τους, χάρη των φαρδιών πλαϊνών. Ο σκελετός είναι κατασκευασμένος από χάλυβα και τα φώτα, πίσω και μπρος, διαθέτουν λυχνίες LED. 

Ο αερόψυκτος κινητήρας που περιλαμβάνει έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για το συγκεκριμένο μοντέλο, το οποίο κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις των 125cc και των 150cc. Στο μέλλον δεν αποκλείεται όμως να χρησιμοποιηθεί αλουμίνιο για την κατασκευή του σκούτερ, ώστε να είναι ακόμα πιο ελαφρύ. 

Το νέο δημιούργημα της εταιρείας, η οποία έχει έδρα στην Ποντετέρα της Ιταλίας, θα κυκλοφορήσει στην αγορά πριν από το τέλος της επόμενης χρονιάς.



πηγη  http://www.fititis.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου