Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Στις 11 Νοεμβρίου φτάνει στην Ελλάδα το iPhone 4S. Με επιδότηση από Cosmote και Vodafone.

Στις 11 Νοεμβρίου αναμένεται να διατεθεί στην ελληνική αγορά το νεότερο μέλος της οικογένειας iPhone της Apple. Το ήδη «ταλαιπωρημένο» από τη μπαταρία του iPhone 4S θα επιδοτείται από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας Cosmote και Vodafone.

To iPhone 4S κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ αλλά και σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές χώρες στις 14 Οκτωβρίου 2011. Όπως εκεί, έτσι και στην Ελλάδα θα διατεθεί σε λευκό και μαύρο χρώμα σε μοντέλα με 16GB, 32GB και 64GB μνήμη.

Η διάθεση του 4S αναμένεται να ωθήσει προς τα κάτω τις τιμές των προγενέστερων μοντέλων, iPhone 4 και iPhone 3GS, κατά τα πρότυπα της πολιτικής της Apple. Στην Ελλάδα, το πρώτο διπύρηνο iPhone αναμένεται στην τιμή του αντίστοιχου μοντέλου, σε ό,τι αφορά στην χωρητικότητα, iPhone 4: έτσι, εκτιμάται ότι το iPhone 4S 16GB θα πωλείται γύρω στα 670 ευρώ και αυτό με 32GB γύρω στα 780 ευρώ. Στα διετή προγράμματα, η επιδότηση από το εκάστοτε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας θα μειώσει το κόστος απόκτησής του σημαντικά. 

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι σήμερα, διατίθεται από το δίκτυο της Vodafone το iPhone 4 8GB στα 199 ευρώ με διετές συμβόλαιο στο πρόγραμμα Vodafone Unlimited 45, όταν η τιμή λιανικής είναι 549 ευρώ. Το μοντέλο iPhone 4 16GB πωλείται στα 672 ευρώ και στο πρόγραμμα με πάγιο 45 ευρώ, η τιμή του πέφτει στα 332 ευρώ. Ομοίως, το μοντέλο των 32GB πωλείται στα 792 ευρώ, επιδοτείται σε όλα τα προγράμματα και για παράδειγμα, στο πρόγραμμα με πάγιο 45 ευρώ το μήνα το κόστος του μειώνεται στα452 ευρώ.

Ομοίως, στο δίκτυο της Cosmote η επιδότηση στα προγράμματα Cosmote Απεριόριστα είναι ανάλογη: ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, το iPhone 4 32GB πωλείται στα 779 ευρώ και με το πρόγραμμα Cosmote Απεριόριστα 45 το κόστος της απόκτησής του μειώνεται στα 452 ευρώ.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του νέου iPhone

  • Το 4S δεν απέχει εμφανισιακά από τον προκάτοχό του, είναι όμως λεπτότερο και διαθέτει το διπύρηνο επεξεργαστή A5 που προσφέρει έως και επταπλάσια ταχύτητα στην επεξεργασία γραφικών.
  • Διαθέτει επίσης νέα μπαταρία που προσφέρει έως και 8 ώρες ομιλίας σε δίκτυα 3G, 14 ώρες σε δίκτυα 2G, ή 10 ώρες αναπαραγωγή βίντεο. Ένα πρόβλημα έστρεψε τα βλέμματα επάνω της, αφού οι πρώτοι χρήστες καταγγέλλουν ότι εξαντλείται τάχιστα και χωρίς προφανή λόγο, όντας σε κατάσταση αναμονής. Δείτε σε ποια λύση καταφεύγουν. 

    Πάντως, η Αpple αναγνωρίζει ότι έχει αναφερθεί το πρόβλημα από «μικρό αριθμό» πελατών της, έχει εντοπίσει μερικά bugs που επηρεάζουν την κατανάλωση, τα οποία θα διορθώσει με ενημέρωση λογισμικού που αναμένεται να διατεθεί «τις προσεχείς εβδομάδες». Σχετική δήλωση έγινε στο τεχνολογικό AllThingsD.com της εφημερίδας Wall Street Journal.
  • Ακόμα, το 4S είναι εφοδιασμένο με δύο κεραίες για να λύνει τα προβλήματα λήψης και μετάδοσης -βάζει επίσης ένα τέλος στο λεγόμενο σκάνδαλο «antennagate».
  • Το νέο κινητό έχει αναβαθμισμένη κάμερα των 8 Megapixel με φωτεινότερο φακό και μπορεί να καταγράφει βίντεο σε υψηλή ευκρίνεια 1080p.
  • Υποστηρίζει επίσης όλα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας (GSM, CDMA) και είναι εξοπλισμένο με γυροσκόπιο.
  • Οι φωνητικές εντολές με το περίφημο ήδη πρόγραμμα φωνητικών εντολών και υπαγόρευσης Siri δεν θα υποστηρίζονται, τουλάχιστον προς το παρόν, στην ελληνική γλώσσα.
  • To iPhone 4S έρχεται με τη νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος, το iOS 5.0 (μια έκδοση στην οποία μπορούν να κάνουν αναβάθμιση επίσης όσοι έχουν 3GS και iPhone 4). Το iOS 5 υποστηρίζει το λεγόμενο Over The Air updating και συγχρονισμό με το iTunes, έχει γλωσσάρι το οποίο μπορεί ο χρήστης να εμπλουτίσει με δικές του λέξεις ώστε να διορθώνει κοινά λάθη κατά την συγγραφή κειμένου, και υποστηρίζει την παραμετροποίηση των ειδοποιήσεων.

    Δείτε τις απαντήσεις στα συχνότερα ερωτήματα σχετικά με το iOS 5
  •  Επίσης, η λειτουργικότητα του Twitter είναι εγγενής ώστε έχει προστεθεί σε όλες τις επιλογές μοιράσματος περιεχομένου, όπως κατά την επίσκεψη δικτυακών τόπων.
  • Ο Safari έχει καρτέλες, λίστα ανάγνωσης, και το iMessaging για την ανταλλαγή μηνυμάτων από το iPod touch ή iPad.
  • Το πραγματικά νέο είναι το iCloud, που αντικαθιστά το MobileMe. Είναι δωρεάν (έως 5GB) και σε αυτό οι χρήστες αποθηκεύουν δεδομένα, φωτογραφίες, εφαρμογές, μουσική και ολόκληρη την λειτουργικότητα ενός iPhone. 
    πηγη  http://www.tanea.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου