Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι Ομογενείς στην Hellenic Imperial Airways !!!!

image

Με συνέντευξη Τύπου
 προς τα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης την περασμένη Δευτέρα και δεξίωση στο Σταθάκειο Κέντρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας στην Αστόρια, έγινε η επίσημη παρουσίαση της νέας ελληνικής αεροπορικής εταιρείας Hellenic Imperial Airways, η οποία από τις 24 Ιουνίου ξεκίνησε τις πτήσεις στην γραμμή Αθηνών – Νέας Υόρκης. Μέχρι στιγμής οι πτήσεις πραγματοποιούνται με τζάμπο Boeing 747, καθώς η παραλαβή του Air Bus 340 που είχε ανακοινωθεί ότι θα μπει στην γραμμή καθυστερεί στη Γαλλία. Λόγω της εκτέλεσης της πτήσης με σχεδόν διπλάσιας χωρητικότητας αεροσκάφος, οι πτήσεις από τέσσερις την εβδομάδα έχουν συμπτυχθεί σε δύο.
Μιλώντας σε μεγάλη εκδήλωση στο «Σταθάκειο», ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Κώστας Μαυρίκης, παλαιό στέλεχος της Ολυμπιακής Αεροπορίας και για 5 χρόνια διευθυντής Βορείου και Νοτίου Αμερικής, χαρακτήρισε «πρωτόγνωρη για αεροπορική εταιρεία που μόλις ξεκίνησε» την ανταπόκριση του κόσμου και ευχαρίστησε την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα, καθώς και την ομοσπονδία για τη φιλοξενία.
«Είστε σε καλά χέρια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυρίκης.
Μιλώντας στα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης, στο Γραφείο Τύπου της Ελλάδας, ο κ. Μαυρίκης είπε πως η Hellenic Imperial, που ειδικευόταν σε πτήσεις τσάρτερ, αποφάσισε να επεκταθεί σε κανονικές προγραμματισμένες πτήσεις και αγόρασε προς τούτο 2 Air Bus 340 τα οποία είναι νεότερα σε ηλικία από αυτά που διέθετε η Ολυμπιακή και για την άνεση των επιβατών, αντί 295 θέσεων διαθέτουν 249. Αυτό, εξήγησε, προσφέρει απόσταση μεταξύ των καθισμάτων της οικονομικής θέσεις 33 ιντσών από 28 σε άλλες εταιρείες.
Ο Κώστας Μαυρίκης ανέφερε ότι το κλείσιμο της Ολυμπιακής δημιούργησε ένα τεράστιο κενό στις πτήσεις μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής, κάτι που είχε προβλέψει ο ίδιος ότι θα συνέβαινε από το 1996, όταν μιλώντας σε ομογενείς ταξιδιωτικούς πράκτορες τους είχε καλέσει να προσέχουν την Ολυμπιακή σαν τα μάτια τους.
«Μια ελληνική εταιρεία έχει και συναισθηματική δέσμευση, αφού έχει τη συναίσθηση ότι υπηρετεί τον Ελληνισμό. Ουδείς πετάει κάτω του κόστους, όμως, η είσοδός μας στην αγορά θα λογικεύσει τις τιμές. Ήδη, πρόσθεσε, έχουμε ταράξει τα νερά και το να επισκεφθεί κάποιος την Ελλάδα έχει γίνει ευκολότερο».
Ο κ. Μαυρίκης ανέφερε ότι η καθιέρωση μιας γραμμής Ελλάδας – ΗΠΑ προϋποθέτει μεγάλη επένδυση κι η απόφαση της Hellenic Imperial ελήφθη σε μία δύσκολη περίοδο, στην οποία η Ελλάδα βιώνει την χειρότερη οικονομική κρίση.
Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας παρουσίασε τους συνεργάτες του που ήταν παρόντες, Γιώργο Κεσσανή (διευθυντής ΗΠΑ), Ανδρέα Κυριακόπουλο (διευθυντής πτητικής εκμετάλλευσης, Ελενα Λαλαγιάννη (προϊσταμένη του γραφείου του προέδρου της εταιρείας), Στέλιο Τσακμάκη (διευθυντή κρατήσεων) Αθηνών και τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων π. Νικόλαο Αλεξανδρή και τόνισε ότι όλοι οι πιλότοι και οι μηχανικοί της εταιρείας προέρχονται από την Ολυμπιακή.
«Όσα λάθη ήταν να κάνουμε, τα κάνουμε στην Ολυμπιακή. Τώρα μάθαμε», είπε χαριτολογώντας.
Ο κ. Κυριακόπουλος πρόσθεσε ότι οι πιλότοι της εταιρείας έχουν 17-20.000 ώρες πτήσεις και τεράστια πείρα, ενώ στόχος της εταιρείας είναι πέραν της γραμμής της Αμερικής να ανοίξει νέους ορίζοντες, όπου αλλού υπάρχουν Έλληνες, όπως στον Καναδά και την Αυστραλία. Παράλληλα η Hellenic ξεκίνησε τακτικές πτήσεις για Λονδίνο, Ντουμπάι και Κουβέιτ.
Ο Γιώργος Κεσσανής εξήγησε ότι στόχος της Hellenic Imperial είναι να επαλειφθεί η απουσία της Ολυμπιακής κι ότι για συναισθηματικούς λόγους επελέγησαν στις πτήσεις της Νέας Υόρκης οι αριθμοί 411 και 412 που είχε η Ολυμπιακή.
«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για την παρουσία μας κι ελπίζουμε ότι η Ομογένεια θα μας στηρίξει», συμπλήρωσε.
«Όταν με ενημέρωσαν την Παρασκευή (Σ.Σ. πριν την πρώτη πτήση) ότι υψώθηκε και πάλι στο JFK η ελληνική σημαία, συγκινήθηκα», είπε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας.
Τόσο ο κ. Κεσσανής όσο κι ο κ. Μαυρίκης έδωσαν κάποια στοιχεία για τις πτήσεις από Νέα Υόρκη, που έχουν μεγάλο βαθμό πληρότητας.
«Είναι πρωτοφανές για τα χρονικά της ΙΑΤΑ μία εταιρεία να ξεκινά να κλείνει εισιτήρια πριν μόλις 15 ημέρες και να έχει σχεδόν γεμάτη πτήση. Αυτό είναι πρωτάκουστο», είπε ο κ. Μαυρίκης.
Ο π. Νικόλαος Αλεξαανδρής ευχαρίστησε την Ομογένεια γιατί αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή τη Hellenic Imperial και ευχαρίστησε τα μέσα ενημέρωσης για την προβολή που έδωσαν.
«Είμαστε συνοδοιπόροι στον πόθο του Ελληνα να πετά με τα ελληνικά φτερά».
Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Μαυρίκης διευκρίνισε ότι το όνομα Hellenic Imperial Airways επιλέχθηκε αφενός γιατί το Hellenic Airways χρησιμοποιείτο από εταιρεία που έκλεισε, ενώ η λέξη Imperial που προστέθηκε για το «αυτοκρατορικό σέρβις που προσφέρει».
Για το φαγητό – επιμελείται η Olympic Catering – είπε ότι δίδεται μεγάλη προσοχή και βάρος στη Μεσογειακή Διατροφή.
Ανέφερε ότι θα δοθούν διαφημίσεις στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης της Ομογένειας, ενώ θα βοηθηθούν και ομογενειακοί οργανισμοί, ωστόσο διευκρίνισε ότι καθώς η εταιρεία είναι ιδιωτική, δεν θα πρέπει να αναμένονται οι αριθμοί που πρόσφερε η Ολυμπιακή, που τα τελευταία χρόνια διέθετε δωρεάν σε συλλόγους 420 εισιτήρια το χρόνο.
«Τέτοιες τσέπες δεν υπάρχουν», είπε χαρακτηριστικά.
Σε σχέση με τις ώρες που η εταιρεία φτάνει κι αναχωρεί από το JFK (slots) δόθηκαν με βάση της διαθεσιμότητα που υπήρχε, ωστόσο θεώρησε ότι οι ώρες άφιξης κι αναχώρησης (5:30 το απόγευμα αναχώρηση από την Αθήνα, άφιξη στις 9:30 στο Κένεντι κι αναχώρηση της 11:30 από τη Νέα Υόρκη) «παρότι στην αρχή δεν μας άρεσαν, αποδείχθηκαν ότι ήταν αυτό που ήθελε ο κόσμος».
Ο κ.΄Μαυρίκης αναφέρθηκε στη συνεργασία της εταιρείας με την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού (τον υπουργό Παύλο Γερουλάνο και τον υφυπουργό Γιώργο Νικητιάδη), η οποίοι επέδειξαν άμεσο και γνήσιο ενδιαφέρον.
«Λίγα πράγματα γίνονται από πλευράς επενδύσεων στην Ελλάδα κι εμείς έχουμε κάνει μια μεγάλη επένδυση», ανέφερε.
Σε σχέση με τις συνεργασίες της Hellenic Imperial με άλλες αεροπορικές εταιρείες για συνδέσεις τόσο σε πόλεις της Ελλάδας (και την Κύπρο), όσο και στις ΗΠΑ, είπε πως έχει υπογραφεί συμφωνία με την Ολυμπιακή για γραμμές του εσωτερικού, η οποία όμως δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί, αφού η Hellenic Imperial δεν έχει ακόμη ενταχθεί στο Clearing House της ΙΑΤΑ στη Γενεύη, όπου ρυθμίζονται όλες οι συνεργασίες των αεροπορικών εταιρειών. Παράλληλα έχουν ξεκινήσει συζητήσεις και με τις Κυπριακές Αερογραμμές ενώ θα υπάρξουν συνεργασίες και με αμερικανικές εταιρείες.
«Χρειάζεται λίγος χρόνος για όλα αυτά», πρόσθεσε ο κ. Μαυρίκης.
Ο κ. Κυριακούλης ανέφερε ότι το βάρος που θα δικαιούνται να μεταφέρουν οι επιβάτες είναι διπλάσιο από άλλες εταιρείες (45 κιλά και δύο αποσκευές ανά επιβάτη), ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι οι τέσσερις εβδομαδιαίες πτήσεις θα συνεχιστούν και στη χειμερινή περίοδο κι ότι απώτερος στόχος της εταιρείας είναι να καθιερωθούν καθημερινές πτήσεις στη γραμμή Αθηνών  Νέας Υόρκης.
Η εταιρεία δεν έχει δημιουργήσει δικά της γραφεία στη Νέα Υόρκη, καθώς κάτι τέτοιο θα προϋπόθετε αυξημένο πάγιο κόστος. Η αντιπροσώπευσή της στις ΗΠΑ (service agent) δόθηκε στο ταξιδιωτικό γραφείο Cosmopolitan Travel, που βρίσκεται εκτός Νέας Υόρκης, κι αυτό για να κρατηθούν οι ισορροπίες.
«Ίσως όμως στο μέλλον χρειαστούμε γραφεία», συμπλήρωσε.
ΣΤΟ ΣΤΑΘΑΚΕΙΟ
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο «Σταθάκειο», παρουσία περίπου 200 ομογενών, ανάμεσα στους οποίους και πολλοί γνωστοί ταξιδιωτικοί πράκτορες, οι κ.κ. Μαυρίκης, Κεσσανής και Κυριακούλης παρουσίασαν τα σχέδια της εταιρείας και απάντησαν σε ερωτήσεις των ομογενών. Ο κ. Κυριακούλης δήλωσε ευτυχής γιατί η παρουσία της Hellenic Imperial σπάει το μονοπώλιο στη γραμμή Αθηνών – Νέας Υόρκης.
Οι παριστάμενοι ήταν ιδιαίτερα θερμοί με τα στελέχη της εταιρείας, ευχόμενοι καλή επιτυχία και καλοτάξιδη.
Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ηλίας Τσεκερίδης, ανέφερε ότι όταν σταμάτησε η Ολυμπιακή να πετά στην Αμερική κλαίγαμε.
«Θα βάλουμε την Hellenic Imperial που είναι ελληνική εταιρεία στην καρδιά μας», είπε χαρακτηριστικά, ευχαριστώντας τα στελέχη της εταιρείας που προτίμησαν η πρώτη επίσημη δημόσια παρουσία της στην Ομογένεια να γίνει στην Ελληνική Ομοσπονδία.
Ο γενικός γραμματέας, Πέτρος Γαλάτουλας, που είχε ταξιδεύσει στην τελευταία πτήση της Ολυμπιακής από την Αθήνα στη Νέα Υόρκη, το Σεπτέμβριο του 2009, είπε πως τότε «είχε αισθανθεί πως κάτι πέθαινε. Σήμερα νιώθω πως κάτι καινούργιο γεννιέται», είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας έκκληση προς την Ομογένεια να υποστηρίξει την Hellenic Imperial.
Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε και ο πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ευάγγελος Κυριακόπουλος εκφράζοντας την ελπίδα η παρουσία της εταιρείες να συνεισφέρει «σε καλύτερες υπηρεσίες, καλύτερες τιμές και σε δυνατότητα περισσότερος κόσμος να μπορεί να επισκέπτεται την Ελλάδα».
Ακολούθησε δείπνο, προσφορά της Neptune Diner των αδελφών Κατσίχτη.





από: Palmografos.com - Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι Ομογενείς στην Hellenic Imperial Airways 
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου