Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Οι 10 καλύτερες κρεπερί της Αθήνας....


Η κρέπα μπορεί να αποτελεί γαλλική σπεσιαλιτέ, στην Ελλάδα όμως, την τιμούμε δεόντως. Το click@Life έψαξε, δοκίμασε και σας προτείνει τις καλύτερες κρεπερί της Αθήνας για να απολαύσετε κι εσείς μια από τις επόμενες μέρες την κρέπα σας, όπως ακριβώς τη λαχταράτε.

Τρώγεται όλες τις ώρες, όλες τις ημέρες και όλες τις εποχές, ακόμα και από τους πιο απαιτητικούς στον ουρανίσκο. Αν και η λέξη αλλά και η συνταγή της «crepe» προέρχεται από τη Γαλλία και μάλιστα, από την βόρεια Βρετάνη, η νοστιμιά της έχει επεκταθεί σε όλο τον κόσμο.
Στην Ελλάδα τρέφουμε μια ιδιαίτερη αγάπη στο εξαιρετικό αυτό έδεσμα που καλύπτει τις διατροφικές μας ανάγκες στις… δύσκολες περιστάσεις: αργά το βράδυ ή νωρίς το πρωί. Είναι αναμφισβήτητα το αγαπημένο έδεσμα των… ξενύχτηδων, αλλά όχι μόνο.
Αν θέλετε να γεμίσετε το στομάχι σας μετά τη βραδινή μπιροποσία, αν πεινάσατε αλλά θέλετε να φάτε κάτι ελαφρύ, αν αγαπάτε το πλούσιο πρωινό ή αν τρελαίνεστε για ένα νόστιμο και χορταστικό γλύκισμα, η κρέπα μπορεί να γίνει ο «κολλητός» σας φίλος, έτοιμος να ικανοποιήσει ακόμα και τις πιο τρελές γαστρονομικές σας προτιμήσεις.
Όπως και αν αγαπάτε τις κρέπες, σίγουρα θέλετε να τις γεύεστε στην καλύτερη μορφή τους: τραγανές, με πλούσια γέμιση και υπέροχο άρωμα. Το click@Life έψαξε, δοκίμασε και σας προτείνει τις καλύτερες κρεπερί της Αθήνας για να απολαύσετε κι εσείς την κρέπα σας, όπως ακριβώς την προτιμάτε.
Αμάλθεια
Ένα από τα παλιότερα γαλακτοπωλεία της Αθήνας με ιστορία και άποψη. Μοιάζει με παραδοσιακό καφενείο και προσφέρει νόστιμες και χορταστικές κρέπες. Είναι από τα πρώτα μαγαζιά που πρότειναν κρέπα με παγωτό και έκτοτε έγινε… must. Ιδιαίτερος ο χώρος του, εκπέμπει αυθεντικότητα και ειλικρίνεια, ενώ διαθέτει και αρκετές άλλες επιλογές για τσιμπολόγημα.
Πληροφορίες: Τριπόδων 16, Πλάκα, 210 3224635
Crepa Land
Φωτογραφία: www.crepaland.gr
Προερχόμενη από το Αργοστόλι Κεφαλονιάς, η αλυσίδα-creperi Crepa Land εμπνέεται από τα Επτάνησα και έχει χαρίσει σε πολλές από τις κρέπες της ονόματα επτανησιακών παραλιών. Διαλέξτε το υποκατάστημα που σας βολεύει ανάμεσα στην Αγία Παρασκευή, τη Γλυφάδα, τη Βάρκιζα, τον Πειραιά, το Χαϊδάρι, το Χαλάνδρι και τον Χολαργό και σκεφτείτε με την ησυχία σας ποια κρέπα ταιριάζει καλύτερα στην όρεξή σας: η σοκολατοφραουλένια Πόρτο Κατσίκι, η διαιτητική Λονδρέζα ή μήπως η αλμυρή Μπέλα;
Πληροφορίες: http://www.crepaland.gr/
Κρεπηλατείον
Σύμφωνα με πολλούς εδώ μπορείτε να φάτε την καλύτερη κρέπα της Αθήνας. Με σταθερό κοινό εδώ και χρόνια που αψηφά την μακριά ουρά που σχηματίζεται στο μπροστινό πεζοδρόμιο καθημερινά από δεκάδες «εθισμένους κρεπομανείς», το Κρεπηλατείο διατηρεί την ποιότητα της κρέπας του. Σταθείτε κι εσείς μπροστά στην άμαξα-βαγόνι, απολαύστε την blues-jazz μουσική περιμένοντας να ετοιμαστεί η κρέπα σας όπως την ζητήσατε και καθίστε στα πέτρινα σκαλάκια ή στο bar της διπλανής αίθουσας του Κρεπηλατείου και γευτείτε μια από τις καλύτερες κρέπες της Αθήνας.
Πληροφορίες: Λεωφόρος Κηφισίας 59, Μαρούσι, 210 6107150,http://on.fb.me/ofrrzj
Crepe Xarchia
Φωτογραφία: www.crepexarchia.gr
Είναι μία από τις καλύτερες κρεπερί της Αθήνας που μένει ανοιχτή όλο το 24ωρο και ικανοποιεί με delivery ακόμα και όσους προτιμούν να μην μαγειρέψουν και να απολαύσουν μια κρέπα στον καναπέ τους. Βρίσκεται τοποθετημένη ακριβώς στο κέντρο της περιοχής, στην πλατεία Εξαρχείων και δεν χρειάζεται ιδιαίτερο ψάξιμο για να την ξετρυπώσετε. Διαθέτει επίσης, μεγάλη ποικιλία από πίτσες, πεϊνιρλί και λοιπά εδέσματα, αλλά η κρέπα του είναι εγγύηση.
Πληροφορίες: Στουρνάρη 2, Οικονόμου & Θεμιστοκλέους, Πλ. Εξαρχείων, Εξάρχεια, 210 3840773, http://www.crepexarchia.gr/
Τρελό Βιολί
Τοποθετημένο στον κεντρικότατο δρόμο της Υμηττού στο Παγκράτι, το Τρελό Βιολί είναι διάσημο για τις τεράστιες γκουρμέ κρέπες του. Φημισμένο είναι και το hot dog του αλλά και οι ορθογώνιες βάφλες του. Πολλά χρόνια τώρα το Τρελό βιολί συνεχίζει το… βιολί του, με μεγάλη επιτυχία.
Πληροφορίες: Υμηττού 121, Παγκράτι, 210 7600060,http://on.fb.me/rdiBB2
Creperie 78
Φωτογραφία: http://on.fb.me/n3kWsd
Σε ένα πέτρινο σκηνικό και με εξαιρετική ταχύτητα μπορείτε να απολαύσετε αναμφισβήτητα την καλύτερη κρέπα στα Μελίσσια. Στρουμπουλή, πληθωρική και ιδιαίτερα τραγανή, η κρέπα στην Creperie 78 έχει άποψη και… κόσμο. Η ποιότητά της λοιπόν, είναι σίγουρη.
Πληροφορίες: Λεωφόρος Δημοκρατίας 75 Μελίσσια, 210 8047078,http://on.fb.me/n3kWsd
Παραμύθι
Με ιστορία 20 περίπου ετών, η κρεπερί-τσαγερί Παραμύθι φιλοξενείται σε ένα από τα παλιότερα νεοκλασικά της Γλυφάδας. Με παραδοσιακές γαλλικές συνταγές κρέπας, από το 2006 καινοτομεί και γίνεται η πρώτη κρεπερί που χρησιμοποιεί αλεύρι από σίκαλη και καλαμπόκι για την παρασκευή του φύλλου της κρέπας. Απολαύστε την κρέπα σας, γλυκιά ή αλμυρή, εξαιρετικές σαλάτες και μεγάλη ποικιλια τσαγιού, σε έναν χώρο βγαλμένο από… παραμύθι!
Πληροφορίες: Kύπρου 9, Γλυφάδα, 2108941361http://www.paramythicreperie.gr/
Crepa-Crepa
Με αφετηρία το πρώτο της κατάστημα στην Κω που άνοιξε το 1997, η αλυσίδα Crepa-Crepa προσφέρει περισσότερες από 85 γεύσεις κρέπας, σε πέντε κατηγορίες: αλμυρή, γλυκιά, vegeternian, ethnic και light. Με καταστήματα στο Γαλάτσι, τη Νέα Σμύρνη, το Athens Metro Mall, το Χαλάνδρι, του Ψυρρή, το Κολωνάκι, την Αργυρούπολη και τη Γλυφάδα, βρίσκεται κοντά σας όπου κι αν είστε. Εσείς τι γεύση προτιμάτε σήμερα;
Πληροφορίες: http://www.crepa-crepa.gr/
Etoile
Φωτογραφία: http://bit.ly/nRdFXD
Ανοιχτό όλο το 24ωρο το Εtoile κάνει απίθανη αλμυρή κρέπα αλλά και γλυκιά, με άφθονη σοκολάτα. Καλή επιλογή είναι και η κρέπα με παγωτό που αξίζει την προσοχή σας. Πολλοί είναι οι καλλιτέχνες που προτιμούν την κρεπερί της Λ. Αλεξάνδρας, ενώ για όσους θέλουν κάτι πιο… βαρύ, το hot dog του Etoile είναι εξαιρετικό.
Πληροφορίες: Λεωφόρος Αλεξάνδρας 194, 210 6423510,http://bit.ly/nRdFXD
Μποέμ
Από τις λίγες κρεπερί που προσφέρουν το μέγεθος «XLarge» για μεγαλύτερη ποσότητα και πιο χορταστικό αποτέλεσμα. Αγαπημένο στέκι στην πάνω πλατεία της Αγίας Παρασκευής που αγαπάει πολύς κόσμος. Αξίζει να δοκιμάσετε μια γλυκιά κρέπα με παγωτό, στην οποία η κρέπα αφού ανοιχθεί με την ειδική «ηλεκτρική κρεπομηχανή», μπαίνει κατευθείαν στο ψυγείο για μερικά λεπτά προκειμένου να κρυώσει και να διατηρήσει παγωμένο για περισσότερη ώρα το παγωτό στη γέμισή της. Εξαιρετικό! Μην παραλείψετε να διαβάσετε και τον «δεκάλογο της κρέπας» στο site της Μποέμ.
Πληροφορίες: Τασσοπούλου 2, Πλατεία Αγίου Ιωάννου, Αγία Παρασκευή, 210 6090243, http://www.boem.gr/
ΒΑΛΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ
vkanel@clickatlife.gr

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου