Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΒΟΛΟΣ: Συντήρηση κατά το ''ήμισυ'' του περιφερειακού από τον Δήμο Βόλου.


Συντήρηση κατά το «ήμισυ» 
του περιφερειακού αναλαμβάνει ο Δήμος Βόλου
Μόνο τη συντήρηση για το τμήμα από τον ανισόπεδο κόμβο Κραυσίδωνα μέχρι τη Γορίτσα, παίρνει την πρωτοβουλία να αναλάβει ο Δήμος Βόλου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Π. Σκοτινιώτης.
Όπως πρόσθεσε το συγκεκριμένο έργο έχει παραληφθεί οριστικά από την Περιφέρεια, και μέχρι να αλλάξει η απόφαση της Περιφέρειας και η αρμοδιότητα να περάσει στην ίδια, θα το αναλάβει ο Δήμος. Ωστόσο τόνισε ότι το ίδιο δεν μπορεί να συμβεί για το πρώτο κομμάτι από τον κόμβο Λαρίσης μέχρι τον Κραυσίδωνα το οποίο έμεινε ημιτελές, και δεν έγινε οριστική παραλαβή του από το ΥΠΕΧΩΔΕ.  Ο κ. Σκοτινιώτης επέκρινε μάλιστα την απόφαση που εξέδωσε το 2009 ο τότε Γ.Γ. της Περιφέρειας κ. Φ. Γκούπας ο οποίος με μονομερή απόφαση όρισε ως υπεύθυνο για την συντήρηση του έργου το Δήμο Βόλου, ο οποίος δεν είχε καμία εμπλοκή, ούτε με τη μελέτη, ούτε με την κατασκευή του έργου.
Μάλιστα έκανε λόγο για μια κατάσταση αλαλούμ, αφού όπως πρόσθεσε ο Περιφερειακός έχει ανώτερη κατάταξη από αυτή του δικτύου στο οποίο εντάσσεται. Επίσης, ο Δήμαρχος, πρόσθεσε ότι σήμερα συνυπέγραψε το τεχνικό δελτίο που αφορά τη νέα εργολαβία για το κομμάτι από τη Γορίτσα μέχρι και τα Αστέρια της Αγριάς, το οποίο θα δημοπρατηθεί στις 27 Δεκεμβρίου. Ο προϋπολογισμός του έργου φτάνει τα 17.600.000 ευρώ και περιλαμβάνει τα κατασκευαστικά μέρη και τις απαλλοτριώσεις και υπολογίζεται να ολοκληρωθεί το 2014. Τέλος, η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να ασκεί πιέσεις, προς το ΥΠΕΚΑ, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εργολαβία – σκούπα, προϋπολογισμού 6,7 εκ. ευρώ. Ωστόσο το έργο δεν μπορεί να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, και θα πρέπει να δοθούν εθνικοί πόροι για την ολοκλήρωση των εργασιών.

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου