Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Ξεκίνησε η διάθεση 10.000 στρεμμάτων γης σε αγρότες και ανέργους!!!!

Ξεκίνησε η διάθεση 10.000 στρεμμάτων γης σε αγρότες και ανέργους
Άνεργοι, νέοι αγρότες, πτυχιούχοι γεωτεχνικής σχολής, νέοι έως 35 ετών, αλλά και επαγγελματίες αγρότες μπορούν μέχρι τις 18 Νοεμβρίου να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, προκειμένου να μισθώσουν έναντι συμβολικού ποσού (5 ευρώ το στρέμμα) αγροτική γη που ξεκίνησε να διαθέτει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Επίσης, τις επόμενες ημέρες, θα προκηρυχθούν οι πρώτοι διαγωνισμοί προκειμένου να διατεθούν 92 εκτάσεις-φιλέτα για την υλοποίηση επενδυτικών προγραμμάτων. Υπολογίζεται ότι προς αξιοποίηση εκτάσεις άνω των 500 στρεμμάτων η καθεμιά, ανέρχονται σε περίπου 580.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, τα πρώτα 833 αγροτεμάχια θα διατεθούν στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πιερίας, Κιλκίς, Σερρών, Ξάνθης και Καβάλας και είναι συνολικής έκτασης 10.000 στρεμμάτων. Το αντίτιμο θα είναι 5 ευρώ το στρέμμα ανά καλλιεργητική περίοδο και ανώτατο όριο τα 100 στρέμματα ανά άτομο (συμπεριλαμβάνεται η γη που έχει σήμερα ο αγρότης εφόσον δραστηριοποιείται ήδη στη γεωργία).

Προβλέπεται, μάλιστα, συγκεκριμένη μοριοδότηση, σύμφωνα με την οποία όσο λιγότερα στρέμματα διαθέτει σήμερα ο αγρότης τόσο περισσότερα μόρια αποκτά, ενώ προτεραιότητα δίνεται στην καλλιέργεια αγροτικών προϊόντων τροφίμων που περιλαμβάνονται στο «καλάθι» της οικείας περιφέρειας με βάση το στρατηγικό σχέδιο που εκπονείται.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στην διαδικτυακή πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σε πρώτη φάση μέχρι το τέλος του χρόνου υπολογίζεται ότι θα διατεθούν περίπου 1.216.499 στρέμματα σε όλη την Ελλάδα.



πηγη  http://www.e-volos.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου