Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Πλήρες το απεργιακό δελτίο της εβδομάδας!!!!


Επεκτείνει η ΓΣΕΕ 
την ήδη προγραμματισμένη 24ωρη γενική απεργία, σε 48ωρη Γενική απεργία την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία των εργαζομένων για τα μέτρα που εμπεριέχονται στο υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Η απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 19 του μήνα θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως, ενώ την δεύτερη ημέρα της απεργίας, την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα στις 11:00.
Παράλληλα, η ΟΤΟΕ ανακοίνωσε ότι η έναρξη της 48ωρης απεργίας που είχε αποφασίσει για τις 18 & 19 Οκτωβρίου (Τρίτη και Τετάρτη), μετατίθεται κατά μια ημέρα και θα πραγματοποιηθεί στις 19 & 20 Οκτωβρίου (Τετάρτη και Πέμπτη). Η αλλαγή αυτή, γίνεται μετά τη νέα απόφαση της ΓΣΕΕ, που αποφάσισε 48ωρη απεργία στις ίδιες ημερομηνίες.
Προβλήματα επίσης θα σημειωθούν την επόμενη εβδομάδα στις μετακινήσεις, αλλά και στις πτήσεις. Ακινητοποιημένα θα μείνουν από την Τρίτη τα τρένα, καθώς ΟΣΕ και προαστιακόςαπεργούν στις 18, 19 και 20 Οκτωβρίου, ενώ απεργία έχουν εξαγγείλλει για τις 19 και 20 του μηνός οιελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας .
Επίσης, το σωματείο των αυτοκινητιστών ταξί ανακοίνωσε ότι θα τραβήξει χειρόφρενο και στις 19 και 20 Οκτωβρίου, ημέρες που αναμένεται να απεργήσουν και οι ιδιοκτήτες φορτηγών.
Πανελλαδική αποχή ξεκίνησαν την Πέμπτη οι δικηγόροι έως και τις 19 Οκτωβρίου, ύστερα από απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.
Σε πανελλαδική απεργία προχώρησαν την Παρασκευή και οι γιατροί του ΙΚΑ , αντιδρώντας στην κατάργηση οργανικών θέσεων και το καθεστώς εφεδρείας. Οι γιατροί έχουν εξαγγείλει επίσης 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου μέχρι και την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου. Τα έκτακτα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το προσωπικό ασφαλείας.
Κινητοποιήσεις είχαν προγραμαμτίσει και οι τελωνειακοί , ωστόσο η απεργία τους κρίθηκε παράνομη και συνεπώς θα πρέπει να επιστρέψουν στις θέσεις τους προκειμένου να γίνει ομαλά και η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης.
Με 24ωρη απεργία την προσεχή Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου, θα συμμετάσχει η ΟΜΕ-ΟΤΕ στην κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ, αντιδρώντας στη γενικότερη οικονομική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Σε ανακοίνωσή της η ΟΜΕ-ΟΤΕ σημειώνει ότι «κυβέρνηση, τρόικα, δανειστές και τοκογλύφοι, καταστρέφουν ό,τι με αίμα, θυσίες και αγώνες, από συστάσεως του ελληνικού κράτους, χτίστηκε και είχε συνταγματικά κατοχυρωθεί. Καταργούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κατακρεουργούν τις συντάξεις, πετσοκόβουν τους μισθούς, βάζουν ταφόπλακα στη μονιμότητα του δημοσίου, λεηλατούν τα επικουρικά, δημιουργούν προθάλαμο απόλυσης, καταργούν κάθε εργασιακό δικαίωμα και διεθνείς συμβάσεις εργασίας, και φορολογούν ό,τι κινείται, αλλά μόνο από τους μη έχοντες και κατέχοντες».
48ωρη απεργία (13-14/10) κήρυξε η ΕΣΗΕΑ για τους δημοσιογράφους που εργάζονται στο Δημόσιο, στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, στο Κανάλι της Βουλής, στη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, με αιτήματα: Να αποσυρθεί αμέσως το πολυνομοσχέδιο, να σταματήσει κάθε απόπειρα συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησης του ΑΠΕ-ΜΠΕ και της ΕΡΤ, και να προστατευθεί το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης.
Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση σκληραίνει τη στάση της και απέναντι στις καταλήψεις Δημοσίων κτιρίων και υπουργείων. «Οι καταλήψεις δημοσίων κτιρίων ως μορφή συνδικαλιστικής κινητοποίησης με απόφαση ή κάλυψη συνδικαλιστικών οργανώσεων, θεωρούνται απεργίες, που είναι προφανώς παράνομες και καταχρηστικές και συνεπάγονται αντίστοιχη περικοπή αποδοχών», διαμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

news.pathfinder.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου