Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

MILIPOL 2011: το "Pecheneg" κατά της τρομοκρατίας!!!!


Πολλοί από τους υπερσύγχρο
νους ειδικούς εξοπλισμούς για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας παρουσιάζονται στην έκθεση του Παρισιού MILIPOL-2011 από τη ρωσική εταιρεία Ροσομπορονέξπορτ. 

Σ΄αυτή τη Διεθνή Έκθεση εξοπλισμών συμμετέχουν 1000 και πάνω εταιρείες από 43 χώρες του κόσμου.
Η έκθεση MILIPOL είναι σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους χώρους προβολής των εξοπλισμών και μέσων καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος, της τρομοκρατίας, του λαθρεμπορίου, της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών, καθώς επίσης και άλλων απειλών που υπάρχουν για την εθνική ασφάλεια των χωρών. Οι ρωσικές δυναμικές Υπηρεσίες έχουν σαν καθήκον τους την ανίχνευση και την εξολόθρευση των εστιών του τρομοκρατικού παρακράτους στο Βόρειο Καύκασο, την αναχαίτιση της διακίνησης των ναρκωτικών και ιδιαίτερα από το Αφγανιστάν μέσω των κρατών της Κεντρικής Ασίας και της καυκασιανής περιοχής. Για την επιτυχή δράση τους απαιτούνται αποτελεσματικά ειδικά τεχνικά μέσα, τα οποία ακριβώς αποκτούν στη διάθεσή τους. Η ζήτηση τέτοιων μέσων ρωσικής κατασκευής στο εξωτερικό αυξάνεται αδιάκοπα. Η Ροσομπορονέξπορτ, που είναι ο μοναδικός μεσάζων στις εξαγωγές προϊόντων του ρωσικού αμυντικού και βιομηχανικού συγκροτήματος, είναι πρόθυμη να ικανοποιήσει τις ανάγκες των ξένων παραγγελέων από πυροβόλα όπλα,από όπλα διεξαγωγής μάχης κοντινής  επαφής και πυρομαχικά για ειδικές μονάδες,- είπε ο εκπρόσωπος της ρωσικής εταιρείας Βιατσεσλάβ Νταβιντένκο.
- «Έχουμε παρουσιάσει υλικά για 50 και πάνω δείγματα εξοπλισμών και ειδικά τεχνικά μέσα. Γίνεται λόγος για διάφορα είδη φορητών πυροβόλων όπλων – για τα συνδεδυασμένα στρατεύματα και τα στρατεύματα ειδικού προορισμού. Τα όπλα αυτά κατέχουν σταθερά τις πρώτες θέσεις στη διεθνή αγορά. Ανάμεσά τους είναι π.χ. τα πιστόλια PSM και  PMM, τα οπλοπολυβόλα "Bison",  το μικρό αυτόματο AM και το  ειδικό αυτόματο AS, τα πολυβόλα RPK-201, "Pecheneg" και το Kord, τα τουφέκια ελεύθερου σκοπευτή SVD και VSS.
Η Ροσομπορονέξπορτ παρουσιάζει και άλλα μέσα μάχης κοντινής επαφής, ολμοβόλα, σκοπευτικά και πυρομαχικά για φορητά πυροβόλα όπλα. Είναι άξιος προσοχής και ο ενοποιημένος Σταθμός Ραντάρ αναγνώρισης των κινούμενων επίγειων στόχων Credo καθώς επίσης και το φορητό ραντάρ αναγνώρισης και  του όπλου  FARA. Κεντρίζει το ενδιαφέρον  των ειδικών  και το πολυλειτουργικό τεθωρακισμένο αυτοκίνητο Τίγρης καλής βατότητας, που παρουσιάζεται από την Ροσομπορονέξπορτ και που μπορεί να χρησιμοποιείται από διάφορες υπηρεσίες.
Η τρομοκρατία όπως και η διακίνηση των ναρκωτικών είναι παγκόσμια πρόκληση και απ’ αυτή την άποψη η κατασκευή εξοπλισμών για την καταπολέμηση αυτών των απειλών θα προχωρεί με πολύ γρήγορους ρυθμούς και δεκάδες χώρες θα επιδιώκουν να αποκτήσουν για τις Ένοπλες τους Δυνάμεις τα πιο αποτελεσματικά μέσα, μαζί και τα ρωσικά»,- παρατήρησε ο εκπρόσωπος της Ροσομπορονέξπορτ Βιατσεσλάβ Νταβιντένκο.

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου