Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΔΗΜΟΣΙΟ: Της απογραφής το κάγκελο…

thumb

Της απογραφής το ανάγνωσμα έγινε
 με την τελευταία και μονα­δική (από καταβολής Δημοσίου) απόπειρα καταγραφής του προ­σωπικού τον Ιούλιο 2010. Το νέο κυβερνητικό σχήμα τραβάει τα μαλλιά του και δεν ξέρει από πού να μαζέψει τα ασυμμάζευτα του Ραγκούση.
Το θέμα αποκαλύφθηκε με «ρουκέτες» που έπεσαν μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο, όταν μπήκε το θέμα της εφεδρείας και ευ­λόγως τέθηκε θέμα αξιοποίησης των αποτελεσμάτων της απογρα­φής, που εν χορδαίς και οργάνοις διαφήμισε ο μέγας μεταρρυθμι­στής…
Ούτε τους ίδιους τους βουλευτές δεν κατάφερε να απογράψει κανονικά… Τα στοιχεία που έχει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρ­ρύθμισης αφορούν μόνο 235 βουλευτές! Αρκετοί δεν απογράφη-σαν είτε γιατί δεν ήθελαν είτε γιατί το ξέχασαν. Ωστόσο κανείς δεν διερωτήθηκε γιατί, και έτσι μετά κανείς δεν ασχολήθηκε με το θέμα.
Την ίδια ώρα, με την ιδιότητα του αρχιεπισκόπου απογράφησαν και 8 ιερωμένοι! Κάποιοι ιερείς - που ως γνωστόν είναι δημόσιοι υπάλληλοι - δήλωσαν τον ανώτατο βαθμό ιεροσύνης… Το αλαλούμ δεν σταματά εδώ. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, περίπου… 6.000 χιλιάδες συμπολίτες μας που δουλεύουν στο Δημόσιο, δήλωσαν ηλικία πάνω από… 90 ετών ή ακόμη και 100 ετών, ενώ οι άνω των 60 ετών ξεπερνούν τους 80.000. Το φιάσκο του όλου εγχειρήμα­τος φάνηκε από την πρώτη μέρα διεξαγωγής αφού το ερωτηματο­λόγιο εξαρχής ήταν ελλιπές. Κανείς δεν σκέφτηκε το γεγονός ότι - γίνεται που γίνεται η απογραφή - καλό θα ήταν να συγκεντρώνει και κάποια στοιχεία που να συμπληρώνουν έναν χάρτη των δημοσί­ων υπαλλήλων. Όπως, π.χ., ειδικότητες, χρόνια προϋπηρεσίας και πολλά άλλα. Αντιθέτως, η όλη προσπάθεια ήταν για κλάματα…
Αποτέλεσμα, σήμερα οι υπουργοί της κυβέρνησης που θέλουν να βάλουν κατά προτεραιότητα στο καθεστώς της εφεδρείας δη­μόσιους υπάλληλους με ηλικιακά κριτήρια αλλά και χρόνια προϋ­πηρεσίας, τρέχουν και δεν φτάνουν. Για αυτά τα απίστευτα νούμε­ρα που υπήρχαν στους σχετικούς πίνακες της απογραφής οι ειδικοί πιστεύουν ότι είναι αποτέλεσμα μποϊκοτάζ από τους ίδιους τους δημόσιους υπαλλήλους ώστε να μην υπάρχουν τα πλήρη τους στοι­χεία. Κανείς δεν σκέφτηκε να βάλει έναν «κόφτη» απόρριψης στοι­χείων, αν αυτά είναι ψεύτικα, όπως εν ενεργεία δημόσιος υπάλλη­λος ετών… 90!
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου