Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΘΑΣΣΑΛΙΑ: Μικροί Μεσογειακοί στη Λάρισα!!!!


Μπορεί η Θεσσαλία να έχασε άδοξα τους
 Μεσογειακούς Αγώνες του 2013, όμως η Λάρισα θα έχει την ευκαιρία να φιλοξενήσει μια σημαντική διεθνή αθλητική διοργάνωση το 2012. Πρόκειται για το 3ο Μεσογειακό Πρωτάθλημα ελληνορωμαϊκής και ελευθέρας πάλης ανδρών και γυναικών, που θα πραγματοποιηθεί εκεί τον ερχόμενο Μάιο. Αυτό προέκυψε κατά την πρόσφατη συνάντηση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού με τον παλιό ολυμπιονίκη, σημερινό πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης (ΕΟΦΠ), Κώστα Θάνο, παρουσία του περιφερειακού συμβούλου Αθανάσιου Παιδή. Οι αγώνες θα γίνουν στο Κλειστό της Νεάπολης σε συνδιοργάνωση ΕΟΦΠ και Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στο Μεσογειακό Πρωτάθλημα πάλης, που είναι μια από τις νέες σημαντικές διοργανώσεις της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πάλης, θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 400 αθλητές και αθλήτριες από τις ακόλουθες 23 χώρες της Μεσογείου: Ελλάδα, Αλγερία, Αίγυπτος, Μαρόκο, Τυνησία, Λίβανος, Συρία, Παλαιστίνη, Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κύπρος, Κροατία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Μάλτα, Μονακό, Μαυροβούνιο, Πορτογαλία, Σαν Μαρίνο, Σερβία, Σλοβενία και Τουρκία.

Σε δηλώσεις του έπειτα από αυτή την απόφαση, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε: «Είναι ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός, το οποίο θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για τον τόπο και θα ενισχύσει την τουριστική προβολή της Θεσσαλίας, καθώς οι αθλητές και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να μεταβούν στα Μετέωρα, στο Πήλιο, στη Λίμνη Πλαστήρα και στον Ολυμπο και να αποτελέσουν τους καλύτερους διαφημιστές τόσο της ομορφιάς της περιοχής μας όσο και των εξαιρετικών προϊόντων της. Για την αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι κεντρική προτεραιότητα να αγκαλιάσει η κοινωνία της Θεσσαλίας τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, καθώς πιστεύουμε ότι τα οφέλη για την κοινωνία συνολικά και για τον καθένα ξεχωριστά είναι πολύ σημαντικά».

Από την πλευρά του, ο περιφερειακός σύμβουλος Αθανάσιος Παιδής δήλωσε ότι «θα ετοιμαστεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ένας πλήρης φάκελος με τις υποδομές, την πρόσβαση, τα ξενοδοχεία και το κλειστό γυμναστήριο όπου θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες, ο οποίος θα παρουσιαστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης τον Σεπτέμβριο, διαφημίζοντας τη διοργάνωση σ’ αυτό το κορυφαίο για την πάλη γεγονός».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης Κώστας Θάνος ευχαρίστησε για τη συνεργασία και την άμεση ανταπόκριση τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας και επεσήμανε ότι οι αγώνες αυτοί θα διοργανωθούν σε μια ευνοϊκή συγκυρία, δηλαδή κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου του 2012 και τρεις μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Αυτό σημαίνει ότι θα αποτελέσουν την τελευταία ευκαιρία των αθλητών για να μετρήσουν τις δυνάμεις τους, πριν από τη μεγάλη ολυμπιακή μάχη και συνεπώς θα προσελκύσουν υψηλού επιπέδου συμμετοχές. Αλλωστε, οι παλαιστές αρκετών χωρών της Μεσογείου συγκαταλέγονται στους κορυφαίους του κόσμου. Αρα είναι ασφαλής η πρόβλεψη ότι το 3ο Μεσογειακό Πρωτάθλημα πάλης θα φέρει στη Λάρισα και αρκετούς ξένους επισκέπτες, για να παρακολουθήσουν τους αγώνες, με τη Θεσσαλία να έχει πολλές ελπίδες να τους «κερδίσει» και για τις διακοπές τους.

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου