Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

«Χρυσός» το ελληνικό ελαιόλαδο στις διεθνείς αγορές για φέτος

Τα ελαιοτριβεία προσπαθούν να προσελκύσουν πελάτες υποσχόμενα υψηλές τιμές. Από την άλλη, τόσο οι Ιταλοί όσο και οι Ισπανοί δεν διαθέτουν τη ρευστότητα των προηγούμεων ετών, με αποτέλεσμα να είναι φειδωλοί στις παραγγελίες τους.

Ανώμαλη προσγείωση στις τιμές του ελαιολάδου φοβούνται παράγοντες της αγοράς ότι μπορεί να προκαλέσει η αυξημένη αισιοδοξία που έχει καλλιεργηθεί φέτος. Η εξαιρετικά κακή χρονιά για την Ιταλία λόγω κακών καιρικών συνθηκών και δάκου -στοιχεία της ISTAT (olive news.gr) προβλέπουν ότι η παραγωγή φέτος στην Ιταλία είναι 302.000 από 464.000 την προηγούμενη σεζόν- αλλά και η χαμηλή παραγωγή για την Ισπανία, ανοίγουν σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τον δρόμο στο ελληνικό ελαιόλαδο.
Τα ελαιοτριβεία προσπαθούν να προσελκύσουν πελάτες - παραγωγούς υποσχόμενα υψηλές τιμές σε μια προσπάθεια να βγάλουν τις οικονομικές ζημίες των προηγούμενων ετών.
Από την άλλη, τόσο οι Ιταλοί όσο και οι Ισπανοί δεν διαθέτουν τη ρευστότητα που είχαν τα προηγούμενα χρόνια, με αποτέλεσμα να είναι φειδωλοί στις παραγγελίες τους.
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου