Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Ξεκινά τη Δευτέρα το πρωί το «Δεύτερο Πρόγραμμα».... στη ΝΕΡΙΤ



Στις 7 το πρωί το πιο ιστορικό ραδιόφωνο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας ανοίγει και πάλι τους πομπούς του. Τίποτε όμως δεν είναι ίδιο και τίποτε δεν είναι όπως παλιά.
Άργησαν...
αλλά το κατάλαβαν στη ΝΕΡΙΤ, στα ραδιόφωνα του δημόσιου (ή κυβερνητικού;) ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Κατάλαβαν πως πρέπει να έχουν κι έναν σταθμό που να μεταδίδει ελληνικό τραγούδι. Ναι, το αυτονόητο. Ελληνική ραδιοφωνία είναι, όχι Γαλλική ή Γερμανική. Ξεκίνησαν λοιπόν τις διαδικασίες για να βγάλουν ξανά στον αέρα το «Δεύτερο Πρόγραμμα», τον τέταρτο ραδιοσταθμό της ΝΕΡΙΤ. Σύμφωνα με την απόφαση του προέδρου του Δ.Σ. της εταιρείας, Πέτρου Μάη,ανέθεσαν την «παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σχετικά με την ολοκλήρωση του σχεδιασμού και της λειτουργίας ολοκληρωμένου ραδιοφωνικού προγράμματος ελληνικής μουσικής, λαϊκής, έντεχνης και παραδοσιακής, 24ωρης λειτουργίας ημερησίως, στους μουσικούς παραγωγούς Γιώργο Τσάμπρα και Ιωάννη Λώλο». Οι δύο γνωστοί ραδιοφωνικοί παραγωγοί θα πρέπει να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου, ωστόσο από αυτή τη Δευτέρα στις 7 το πρωί ο σταθμός θα βρίσκεται στον αέρα παίζοντας μόνο μουσική. Οι τέσσερις άνθρωποι που θα επιμελούνται το playlist είναι οι Μαρία ΚοζάκουΓιάννης ΛώλοςΣιδερής Πρίντεζης καιΓιώργος Τσάμπρας.
Το παραπάνω απόσπασμα είναι από τη σημερινή, Σαββατιάτικη, «Εφημερίδα των Συντακτών». Δευτέρα λοιπόν, στις 7 το πρωί, ενάμιση χρόνο μετά το βίαιο λουκέτο στην ΕΡΤ, το «Δεύτερο Πρόγραμμα» θα ξανακάνει την εμφάνισή του στα FM της Αθήνας και σε όλη την περιφέρεια, από τις συχνότητες που εξέπεμπε και πριν. Η εκπομπή του αρχικά θα είναι πιλοτικήόπως είπαμε και μόνο με playlist, όπως έγινε με τοΤρίτο και μετά με το Kosmos.

Έχουμε στα χέρια μας και το non paper που διακινείται μέσα στη ΝΕΡΙΤ για το πως πρέπει να είναι, πως θέλουν να κάνουν, το «Δεύτερο Πρόγραμμα». Ιδού το απόσπασμα που αφορά τους παραγωγούς:
«Οι παραγωγοί του αυριανού Δεύτερου προγράμματος θα προέρχονται τόσο από το παλιό Δεύτερο, όσο και από τις πολιτιστικές στήλες των εφημερίδων και των περιοδικών αλλά και από τον αναπτυσσόμενο χώρο του διαδικτύου. Δίπλα σε γνωστές και αγαπημένες φωνές του παλιού Δεύτερου, θα προστεθούν παραγωγοί που έχουν διακριθεί σε άλλους σταθμούς αλλά και νέες φωνές. Θα επιλεγούν με βάση την εμπειρία αλλά και τη φρεσκάδα τους, με βάση τη βαθιά γνώση του ελληνικού τραγουδιού αλλά και τη σύνδεσή τους με τον πολιτισμό».

e-tetradio.gr   ///   http://nonews-news.blogspot.gr/2014/12/blog-post_2319.html#more
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου