Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Στα ΚΕΠ η αντικατάσταση αδειών οδήγησης μοτοποδηλάτων

Στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) ανατίθεται η διαδικασία αντικατάστασης των αδειών οδήγησης μοτοποδηλάτων που έχουν εκδώσει οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Την απόφαση αυτή έλαβε το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί για όλους τους κατόχους αδειών μοτοποδηλάτων μέχρι τις 18 Ιανουαρίου 2015. 
«Με τον τρόπο αυτό αποσυμφορίζονται οι βεβαρημένες με παράλληλα καθήκοντα αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου. «Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι πολίτες εκτός από τα 60 σημεία σε όλη την Ελλάδα για την αντικατάσταση των αδειών οδήγησης μοτοποδηλάτων μπορούν να εξυπηρετούνται επιπλέον και από 1.060 σημεία, όσα και τα ΚΕΠ σε ολόκληρη τη χώρα.» Η δυνατότητα αυτή στους κατόχους των συγκεκριμένων αδειών εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει τους τελευταίους 18 μήνες η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την αναβάθμιση των ΚΕΠ, έτσι ώστε να γίνουν ο κεντρικός πυλώνας της εξυπηρέτησης των πολιτών. 

Τα δικαιολογητικά που πρέπει οι πολίτες να έχουν μαζί τους είναι τα εξής:

• Αίτηση - Υπεύθυνη δήλωση
• Φωτοτυπία άδειας μοτοποδηλάτου
• Αντίγραφο Δελτίου Ταυτότητας
• Φωτογραφία τύπου διαβατηρίου

Μεταξύ άλλων, στα ΚΕΠ έχει ανατεθεί και η μεταβίβαση και έκδοση άδειας κυκλοφορίας επιβατικού αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας ιδιωτικής χρήσης.


ΠΗΓΗ  http://www.tanea.gr/
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου