Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Τι συμβαίνει στις φυλακές Δομοκού;

Τρία περιστατικά  μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα δίνουν μια διαφορετική  εικόνα  από αυτή που  επιχειρούν συνήθως κυβερνητικοί παράγοντες να περάσουν για τα ειωθότα στο εσωτερικό  των φυλακών Δομοκού.
Το ένα αφορά στην απόπειρα αυτοκτονίας  45χρονου αλβανικής καταγωγής επειδή  δεν του  έδωσαν  αδεία ολιγοήμερης  απουσίας απο τις φυλακές ,για προσωπικούς λογούς που είχε επικαλεσθεί στην αίτηση του.
Η άλλη αφορά  στην συμπλοκή το μεσημέρι του Σαββάτου κρατουμένων αλβανικής και ασιατικής καταγωγής ,πακιστανών κ.α. με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός πακιστανού και τον ελαφρύ άλλων 4ων κρατουμένων και τέλος  ο αιφνίδιος θάνατος ενός ακόμη αλλοδαπού κρατουμένου.
Εδώ και πολλούς μήνες οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι του Δομοκού διαμαρτύρονται ,είχαν μάλιστα προχωρήσει και σε απεργιακές κινητοποιήσεις  για μη καταβολή δεδουλευμένων και για ελλείψεις σε προσωπικό.
Όπως πολλές φορές έχουν αναφέρει  εκπρόσωποι του συνδικάτου των εργαζομένων οι συνθήκες λειτουργιάς του  καινούργιου  αυτού σωφρονιστικού καταστήματος  είναι  δυσανάλογες του αριθμού των κρατουμένων.
Πάντα  υπήρχε μια υπεραριθμία  κρατουμένων  με αποτέλεσμα   δεκάδες κρατούμενοι  να μην βρίσκουν ούτε ένα κρεβάτι και να κοιμούνται ακόμη και τον χειμώνα στο πάτωμα.
Ταυτόχρονα όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στο Δομοκό οδηγούνται κρατούμενοι  που έχουν διαπράξει  πολύ σοβαρά εγκλήματα και  θεωρούνται από τους πιο σκληρούς και επικίνδυνους κακοποιούς , «οι οποίοι στο μυαλό τους δεν έχουν  τίποτα άλλο  από το  πως θα βρουν τρόπο  να αποδράσουν!».
Τις ημέρες που  οι  5 τότε,  δραπέτες των φυλακών  Τρικάλων  περιφέρονταν  κυνηγημένοι  στην Στερεά Ελλάδα , Φθιώτιδα, Φωκίδα Βοιωτία είχε διαρρεύσει μέσα από το  lamiafm1.grαπό αξιόπιστη πηγή η πληροφορία ότι επίκειται επίθεση των δραπετών στις φυλακές Δομοκού για την υποβοήθηση απόδρασης αλβανικής καταγωγής  βαρυποινιτών κρατουμένων  μεταξύ αυτών και του  Αλκετ Ριζάϊ.
Επίσημη  πηγή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς την  χαρακτήρισε υπερβολική και ατεκμηρίωτη.
Κι όμως και σε  νεώτερη ανάρτηση του το lamiafm1.gr επανήλθε  στην πληροφορία αυτή επικαλούμενο και  κύκλους  μέσα απο τις φυλακές Δομοκού. Τώρα η πληροφόρα αυτή  έχει γίνει κεντρικό  θέμα σε όλα σχεδόν τα αθηναϊκά sites.
Μπορεί  βέβαια  οι αλβανοί δραπέτες  να έχουν αποδεκατιστεί ,κάποιοι να έχουν έστω προσωρινά διαφύγει  , ακόμη και στην Αλβανία, αλλά είναι βέβαιο πως κάποιοι συνεργοί τους, οι λεγόμενες υποστηρικτικές δυνάμεις που όλο αυτό το χρονικό διάστημα εύρισκαν τρόπο να τροφοδοτούν  με  πυρομαχικά και  άλλα είδη επιβίωσης των καταδιωκόμενων  θα συνεχίσουν να δρουν στη χώρα μας
Θα συνεχίσουν να επεξεργάζονται διαφορά σχέδια  απόδρασης των  βαρόνων του  εγκλήματος που  κρατούνται σε διαφορά περιφερειακά  σωφρονιστικά καταστήματα όπως του Δομοκού και  είναι αυτό που τρομάζει τους  σωφρονιστικούς γιατί μια τέτοια ενέργεια  ενδεχομένως  να έχει και ανθρώπινα θύματα μεταξύ του υπαλληλικού προσωπικού της φυλακής.
ΟΙ κακοποιοί δεν  πρόκειται να επιτεθούν με… νεροπίστολα άλλα με  χειροβομβίδες και   μεγάλες ποσότητες εκκριτικών υλών ικανές να  ανατινάξουν ένα ολόκληρο  χωριό.
Έτσι οι  υπάλληλοι του Δομοκού κατά καιρούς έχουν στείλει υπομνήματα και απόρρητες εκθέσεις  σε υπηρεσιακούς τους προϊσταμένους άλλα και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά χωρίς κανένα  ως τώρα αποτέλεσμα ενώ αντίθετα  όπως ανέφερε  εργαζόμενος  πρόκειται να  αποσπασθούν από την  οριακά πλέον σε αριθμό δύναμη του προσωπικού 4-5 συνάδελφοι  του τους θερινούς μήνες για άλλες φυλακές.
 
 
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου