Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Οθωνοί, Μαθράκι και Ερεικούσα - Κέρκυρα - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Τα τρία αυτά διαπόντια νησάκια αποτελούν τα τελευταία μας σύνορα στα Βορειοδυτικά άκρα της χώρας μας. Είναι ένας μακρινός προορισμός καθώς ο επισκέπτης πρέπει να περάσει στα νησάκια μέσω της Κέρκυρας. Ωστόσο η φυσική ομορφιά, οι εκπληκτικές παραλίες και η ησυχία του τοπίου θα σας αποζημιώσουν. Τρεις με τέσσερεις φορές την εβδομάδα, αναχωρούν πλοία από την Κέρκυρα για τους Οθωνούς.

Ασφαλώς λόγω της απόστασης ο προορισμός αυτός ενδείκνυνται για αυτούς που ψάχνουν ένα ήσυχο και φιλόξενο μέρος για διακοπές. Λόγω της οικονομικής κατάστασης των νησιών, έχουν απομείνει λιγοστοί κάτοικοι, καθώς οι περισσότεροι έχουν μεταναστεύσει στην ευρύτερη Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι ιδανικός προορισμός για ήσυχες, απλές διακοπές, απολαυστικά μπάνια σε πεντακάθαρες παραλίες και περίπατο σε φυσικό παρθένο τοπίο.

Οι τουριστικές υποδομές είναι περιορισμένες, όμως θα ευχαριστηθείτε από την ιδιαίτερη φιλοξενία και καλή διάθεση των κατοίκων. Θα βρείτε ενοικιαζόμενα δωμάτια, απλές ταβέρνες με φρέσκο ψάρι και σπιτικό φαγητό και κυρίως ευγενικούς ανθρώπους.

ΜΑΘΡΑΚΙ

Είναι το μικρότερο από τα τρία νησάκια και συνδέεται από το λιμάνι Πλάκες με την Κέρκυρα από τον Αγιο Στέφανο και το Σιδάρι. Χαρακτηριστικό του είναι η ιδιαίτερα έντονη βλάστηση και οι αμμουδερές παραλίες. Μην παραβλέψετε να ακολουθήσετε τη διαδρομή από το λιμάνι προς τον οικισμό Μπενάτικα, με την εντυπωσιακή θέα, μέσα στο πυκνό πράσινο.

ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ

Βρίσκεται στο βορειότερο άκρο της χώρας μας, σε απόσταση 8 μιλίων από την Κέρκυρα. Είναι το πιο αραιοκατοικημένο από τα τρία νησάκια με λιγοστούς οικισμούς. Το τοπίο εναλλάσσεται ανάμεσα στο πράσινο τοπίο και την άγρια φυσική ομορφιά με απόκρημνες πλαγιές. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η παραλία Μπρακίνι με πολύ πυκνή βλάστηση και πεντακάθαρη θάλασσα.

ΟΘΩΝΟΙ

Είναι το μεγαλύτερο από τα τρία νησιά σε απόσταση 12 μιλίων από το λιμάνι του Αγ. Στεφάνου και το Σιδάρι της Κέρκυρας, ενώ αποτελεί το θαλάσσιο σύνορο μας με τη γειτονική Ιταλία από τη θάλασσα του Ιονίου.

Ιδιαίτερη εμπειρία είναι η επίσκεψη στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού, δια θαλάσσης. Ντόπιοι ναυτικοί, προσφέρουν την υπηρεσία αυτή με ενοικίαση βάρκας. Η θέα αυτής της πλευράς του νησιού είναι μοναδική, καθώς η γεωλογική μορφή του τοπίου σχηματίζει εντυπωσιακές σπηλιές και το χρώμα της θάλασσας είναι εκπληκτικό. Ο θρύλος λέει πως εδώ υπήρξε η περίφημη Σπηλιά όπου κατοικούσε η Καλυψώ που μάγεψε τον Οδυσσέα. Πράγματι ανάμεσα στις εντυπωσιακές παραλίες θα συναντήσετε τη λεγόμενη «Σπηλιά της Καλυψούς» με τα κρυστάλλινα καταγάλανα νερά.



ΠΗΓΗ   http://www.greekballoon.gr/

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΑΥΤΑ ΣΤΟ   http://www.kerkyrainfo.gr/index.html

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου