Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Ο καρκίνος της πατάτας έκανε την εμφάνισή του και στην Ελλάδα


Πριν περίπου 1 χρόνο, τον Ιούλη του 2011, βρέθηκαν στη Περιφερειακή Ενότητα (ΠΕ)Δράμας στο χωριό Νευροκόπι, πατάτες που είχαν προσβληθεί από την ασθένεια τηςκαρκίνωσης της πατάτας. Αυτή η ασθένεια πρωτοεμφανίστηκε σε χώρες της Λατινικής Αμερικής όμως πλέον έφτασε και στην Ελλάδα.
Στα αγροκτήματα που εμφάνισαν οι πατάτες αυτή την ασθένειααπαγορεύτηκε η καλλιέργεια της πατάτας για τις επόμενες 3 δεκαετίες διότι ο μύκητας που προκαλεί την ασθένεια είναι σε θέση να επιβιώσει κάτω από την επιφάνεια του εδάφους σε βάθος 50 εκατοστών για 30 χρόνια οπότε αναγκαστικά έπρεπε να παρθεί αυτό το μέτρο.
Ο καρκίνος της πατάτας έκανε την εμφάνισή του και στην Ελλάδα
Ο καρκίνος της πατάτας έκανε την εμφάνισή του και στην Ελλάδα
Συνίσταται σε όλους τους καλλιεργητές πατάτας πανελλαδικώς να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες υπηρεσίες της περιοχής τους ακόμη και αν οι πατάτες που καλλιεργούν είναι σε καλή κατάσταση διότι καλό είναι να προνοήσουν και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μη προσβληθούν οι πατάτες τους από το μύκητα διότι μπορεί να έχουν απώλειες στα αγροκτήματά τους μέχρι και 100% εφόσον ο μύκητας εξαπλωθεί. Φυσικά όσοι καλλιεργητές πατάτας έχουν ήδη αντιληφθεί συμπτώματα κυρίως στους κονδύλους και δε μπορούν να εξηγήσουν γιατί συνέβη κάτι τέτοιο, θα πρέπει αμέσως να επικοινωνήσουν με τις τοπικές αρμόδιες υπηρεσίες όπου θα τους δώσουν τις κατάλληλες πληροφορίες και συμβουλές για την άμεση καταπολέμηση του μύκητα.

ΠΗΓΗ   http://www.ecotimes.gr

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου