Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΔΟΜΟΚΟΣ: Έλυσε τη σιωπή του ο αντιδήμαρχος:"Ποια εκατομμύρια...εγώ χρωστάω σε όσους μιλάνε ελληνικά!!!!

Τι λέει ο νυν και ο πρώην Δήμαρχος για τους λογαριασμούς του αντιδημάρχου και τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας...

Σάλο έχει προκαλέσει σε όλη την Ελλάδα, αλλά πολύ περισσότερο στη Φθιώτιδα και την τοπική κοινωνία του Δομοκού, η είδηση ότι βρέθηκαν 3 εκατομμύρια ευρώ, σε λογαριασμούς πρώην αντιδημάρχου.
Ο "πρωταγωνιστής του σκανδάλου" , πρώην αντιδήμαρχος Κώστας Σκριμπόνης, έλυσε την σιωπή του και μίλησε στην aftodioikisi.gr, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι χρωστάει σε ΙΚΑ, εφορία, ΤΕΒΕ και σε όλους όσους μιλάνε ελληνικά!!!!

Η όλη ιστορία ξεκίνησε μετά από επιστολή - καταγγελία μηχανικού του δήμου για «στημένους» διαγωνισμούς στους οποίους εμπλέκονταν ο συγκεκριμένος αντιδήμαρχος αλλά και ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Τσόγκας. Και οι δύο αρνούνται όσα τους καταλογίζει ο μηχανικός του δήμου και μάλιστα έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του πρώην αντιδημάρχου Δομοκού στην aftodioikisi.gr:
Κύριε Σκριμπόνη, σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, αντιδήμαρχος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κατηγορείται για μαύρο χρήμα 3 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς του. Από έρευνα που έκανε η aftodioikisi.gr, κατέληξε ότι η διαρροή του ΣΔΟΕ αφορά το πρόσωπό σας. Ποιο είναι το πρώτο σχόλιό σας;
Έβγαλε επίσημη ανακοίνωση το ΣΔΟΕ;
Όχι, διαρροή είναι...
Ακριβώς. Διαρροή. Το γεγονός αναφέρεται σε μια υπόθεση του 2007, την οποία ξεκίνησε κάποιος μηχανικός με επιστολή του στο ΣΔΟΕ. Είναι φυσικό να κάνει τον έλεγχο το ΣΔΟΕ. Αλλά μιλώ ειλικρινά, άμα ανοίξετε τους λογαριασμούς μου, εάν βρείτε έστω και 10.000, πάρτε τα όλα.
-Δηλαδή, λέει ψέματα το ΣΔΟΕ ότι έχετε τόσα χρήματα στους λογαριασμούς σας;
Ναι. 
-Πήγατε στα δικαστήρια με αυτόν που σας κατηγόρησε;
Ναι, του έκανα μήνυση, έγινε το δικαστήριο τον περασμένο Απρίλιο, εκδικάστηκε η υπόθεση και μου ζήτησε συγγνώμη. Μου είπε ότι έλεγε ψέματα. Ήθελε να βάλει για δήμαρχος στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές και δημιούργησε αυτό το σκάνδαλο.
-Ήσασταν αντιδήμαρχος Καθαριότητας;
Όχι. Αντιδήμαρχος Γενικών Καθηκόντων. Δεν υπέγραφα τίποτε. Δεν έκανα καμία ανάθεση. Ποτέ δεν έχω υπογράψει... ούτε μία υπογραφή σε ανάθεση έργων, ούτε μία σε παραλαβή έργων.
-Μου λέτε ότι δεν έχετε ούτε ένα ευρώ στην τράπεζα...
Ναι.
-Έχετε πρόβλημα με την επιχείρησή σας;
Χρωστάω. Δεν έχω καταθέσεις. Πάρτε τα όλα. Χρωστάω στο ΙΚΑ, στην εφορία, στο ΤΕΒΕ, σε όλους όσοι μιλάνε ελληνικά. Δεν μπορώ να τα βγάλω πέρα. Είμαι απλήρωτος από το Δημόσιο ως εργολάβος.
Έχω επιχείρηση που κάνει τζίρο 500.000 το χρόνο, και δεν είχα -επαναλαμβάνω- ποτέ χρήματα στην τράπεζα.


<<Αποκλείεται τα 3 εκατ. να είναι χρήματα του δήμου>>,  λέει ο πρωην Δήμαρχος Δημήτρης Τσόγκας.

«Είναι αδύνατον μέσα σε τέσσερα χρόνια που ήταν αντιδήμαρχος να έχει γίνει κάτι τέτοιο», να έχει δηλαδή 3 εκατ. ευρώ «μαύρο χρήμα» από παράνομες συναλλαγές, καθώς εκτός των άλλων ο δήμος δεν εκτέλεσε τόσα έργα.  Αυτό υποστηρίζει ο τέως δήμαρχος του καποδιστριακού Δήμου Δομοκού και νυν δημοτικός σύμβουλος του ομώνυμου Καλλικρατικού δήμου  Δημήτρης Τσόγκας, για τον αντιδήμαρχο του Κώστα Σκριμπόνη, αναφορικά με τη διαρροή του ΣΔΟΕ για αντιδήμαρχο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όπου βρέθηκαν αδικαιολόγητα 3 εκατ. στο λογαριασμό του.


Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ του Δημ. Τσόγκα στην aftodioikisi.gr:

Σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, κύριε Τσόγκα, αντιδήμαρχος δήμου της Στερεάς Ελλάδας κατηγορείται για «μαύρο χρήμα» 3 εκατ. ευρώ. Ψάχνοντας, η aftodioikisi.gr έφτασε στον καποδιστριακό δήμο Δομοκού και στην περίοδο της δημαρχίας σας. Ένα πρώτο σχόλιο... Είναι αλήθεια αυτό;
Δεν αληθεύει με την έννοια ότι δεν είναι χρήματα του δήμου. Ο συγκεκριμένος αντιδήμαρχος έχει δική του επιχείρηση με πομόνες (σ.σ. γεωτρήσεις) πάνω από 10 χρόνια.
Δεν μπορώ να τοποθετηθώ επί του θέματος, αλλά είναι αδύνατον μέσα σε τέσσερα χρόνια που ήταν αντιδήμαρχος να έχει γίνει κάτι τέτοιο. Πρώτα από όλα, εμείς δεν εκτελέσαμε έργα που να έφταναν τα 3 εκατ. ευρώ.
Δηλαδή, αυτά τα χρήματα για τα οποία κατηγορείται δεν είναι κρατικά, του δήμου...
Αποκλείεται. Επαναλαμβάνω. Δεν εκτελέστηκαν τόσα έργα.
Τι αντιδήμαρχος ήταν; Τεχνικώv Υπηρεσιών;
Όχι.  Καθαριότητας, ΧΥΤΑ και Σφαγείων.
Πώς τον λένε;
Κωνσταντίνο Σκριμπόνη.
Η aftodioikisi.gr επικοινωνήσε και με το νυν δήμαρχο Δομοκού Στέλιο Σύρο, ο οποίος ωστόσο δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο. «Φτάνουν και σ' εμένα όλα όσα ακούγονται, αλλά πριν ολοκληρωθεί η έρευνα δεν θα ήθελα να κάνω κανένα σχόλιο», δήλωσε. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, τα χρήματα που βρέθηκαν στους λογαριασμούς του πρώην αντιδημάρχου είναι 4, 2 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3 εκατ, σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά του.

Θα πρέπει λοιπόν ο κ. Σκριμπόνης να δώσει κάποιες πειστικές απαντήσεις, για το πως τα προηγούμενα χρόνια πέρασαν τόσα εκατομμύρια ευρώ, από τους λογαριασμούς του και που πήγαν τελικά αυτά τα χρήματα.



ΠΗΓΗ   http://www.lamiareport.gr

Η ΓΡΑΠΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ 


Στις δαγκάνες του ΣΔΟΕ πλέον έχει παραπεμφθεί η υπόθεση αντιδημάρχου από  Δήμο της Φθιώτιδας που  εδώ και  καιρό υπήρχαν πληροφορίες  ότι είχε  υπερβολικά υψηλές καταθέσεις που δεν  μπόρεσε να τις δικαιολογήσει σύμφωνα με τα εισοδήματα του.
Ο εν λόγω αντιδήμαρχος  συμφωνα πάντα με τον ΣΔΟΕ Στερεράς Ελλάδος εκτιμάται ότι είχε παράνομες συναλλαγές  με  εργολάβους που αναλάμβαναν έργα στον δήμο του αλλά ενδεχομένως  και σε άλλους δήμους με τους οποίους συνεργάζονταν λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας.
Η αποκάλυψη έγινε μετά από  γραπτή καταγγελία μηχανικού του συγκεκριμένου Δήμου ο οποίος «μίλησε» για εργολαβίες που δίνονταν συστηματικά σε συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία στη συνέχεια απέδιδαν το αντίτιμο με «δωράκια» μέσω τραπεζικών καταθέσεων στο λογαριασμό του αντιδημάρχου.
«Αξιότιμε κύριε εισαγγελεύ, παρακαλώ να ερευνήσετε τα παρακάτω πιθανά κα- τά του δημάρχου …… και του αντιδη- μάρχου …… του δήμου ……
Για: “Κλοπή δημοσίου χρήματος, διαφθορά, διάβρωση των ηθών και μαύρο πολιτικό χρήμα στο δήμο ……”
Να ερευνήσετε μήπως ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος …… συστηματικά αδειάζουν τα ταμεία του δήμου ……
Να ερευνήσετε μήπως “φροντίζουν” όλα τα ηλεκτρολογικά έργα να ανατίθε- νται με στημένους διαγωνισμούς σε συνεργάτη και πρώην υπάλληλο του αντιδημάρχου και στη συνέχεια να τα εκτελεί ο ίδιος ο αντιδήμαρχος.
Πώς γίνεται όλα τα έργα να εκτελού- νται με 500% παραπάνω προϋπολογισμό;
Προσωπικά ο ίδιος έκανα αναλυτικές επιμετρήσεις σε όλα τα έργα και διαπίστωσα ότι έργα με πραγματικό προϋπολογισμό 1.200 € χρεώνονταν στο δήμο 6.900 €. Γιατί έδιναν αυτά τα λεφτά στους εργολάβους; Οι πληρωμές από το δημόσιο χρήμα στην ώρα τους στους εργολάβους.
Αναρωτιόμαστε λοιπόν γιατί σκορπίστηκαν τόσα λεφτά για έργα πολύ μικρότερου προϋπολογισμού;
Γιατί ο δήμαρχος δέχτηκε να ξοφλήσει εργολάβους για έργα που ποτέ δεν υλοποιήθηκαν ή πήγαν στα χέρια 3 εργολάβων με απευθείας αναθέσεις. Αυτά πλέον έχουν φύγει πέραν από τη σφαίρα της οικονομικής απάτης που πι- θανά να έχει διαπράξει ένας δήμος. Είναι στη σφαίρα της φαντασίας.
Είναι 700.000 ευρώ σπασμένα σε 6.980 ευρώ, κομμένα για να μπορεί να κάνει ο δήμαρχος απευθείας αναθέσεις.
Σπάει τα μεγάλα ποσά σε μικρότερα. Γίνεται διάσπαση του φυσικού αντικειμένου που απαγορεύεται.
Σας επισυνάπτω πάνω από 100 απευθείας αναθέσεις, δηλαδή έχουμε έναν μηχανισμό μέσα σ’ έναν δήμο ο οποίος, αφού έχει φτιάξει το τεχνικό του πρόγραμμα κατάλληλα, το μόνο που κάνει είναι να κόβει τιμολόγια εικονικά, δηλαδή που δεν ανταποκρίνονται στον προϋπολογισμό του έργου αλλά είναι πολύ περισσότερα, να πηγαίνει ο εργολάβος να εκτελεί μια μι- κρή εργασία, πολύ χαμηλότερου προϋ- πολογισμού ή και να μην εκτελεί τίποτα και να παίρνει τα χρήματα και πιθανόν να τα μοιράζονται στη συνέχεια.
Γι’ αυτό πρέπει οπωσδήποτε να ελεγχθούν οι καταθέσεις χρημάτων από τους εργολάβους προς τον αντιδήμαρχο ……, ο οποίος προφανώς είναι μέσα στο σενά- ριο αυτό. Θα σας δείξω μια τεχνική πε- ριγραφή από ένα άλλο δήμο. Μέχρι τοπογραφικό της περιοχής παρουσιάζει ο δήμος αυτός όταν εκτελεί ένα έργο. Για να πάτε να δείτε που ακριβώς εκτελέ- στηκε το έργο.
Παρουσιάζεται σχεδιάγραμμα ολόκληρο.
Στο δήμο …… δεν ξέρει κανένας δημοτικός σύμβουλους τι εκτελείται και πού, για να πάει να το ελέγξει. Βεβαίως και πρέπει να καταγγέλλουν οι δημοτικοί σύμβουλοι εικονικά τιμολόγια στους ισολογισμούς. Το λάθος είναι ένα, που δεν κάνουν γραπτή αναφορά στον επίτροπο. Ο επίτροπος ελέγχει τη νομιμότητα της διαδικασίας, της δημοπράτησης, του τιμολογί- ου, αν έχουν γίνει σωστές οι κρατήσεις. Και πάλι στην περίπτωση αυτή ο επίτροπος λίγα πράγματα μπορεί να κά- νει. Στην περίπτωση ατασθαλίας πρέπει να γίνεται μηνυτήρια αναφορά, όπως η παρούσα, η οποία όμως, στην κοινή γνώμη, δεν αποτελεί λύση γιατί είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα (θα διαρκέσει 6-7 χρόνια), χαιρέτα μας τον πλάτανο, που λέει και ο λαός μας.
Τα λεφτά της πατρίδας μας από τους εργολάβους πήγαν στους κλέφτες. Είναι τέτοια η α- πελπισία του λαού μας που όταν ακούει για έργο του δήμου σκέπτεται αμέσως μαύρο χρήμα και κουνάει απελπισμένος το κεφάλι του.
Παρακαλώ να ερευνήσετε μήπως δίνονταν μίζες από τους εργολάβους στον αντιδήμαρχο ……·
Πού βρισκόμαστε:
Έρευνα
Να ρωτηθούν οι πρόεδροι των τοπικών διαμερισμάτων και οι δημοτικοί σύμ- βουλοι της μειοψηφίας αν έχουν δει ποτέ αυτόν το μυστηριώδη εργολάβο “……” να εκτελεί κανένα από αυτά τα έργα που έχει πληρωθεί στο δήμο.
Να ερευνήσετε μήπως ο μυστηριώδης αυτός εργολάβος είναι συνεργάτης και επί 7 χρόνια υπάλληλος του αντιδημάρχου ……
Να ερευνήσετε μήπως σ’ όλα αυτά τα έργα έχουν δει τον αντιδήμαρχο κ. …… και τους υπαλλήλους του.
Να ερευνήσετε μήπως όλα αυτά τα έργα έχουν γίνει με τα επαγγελματικά αυ- τοκίνητα και τους υπαλλήλους του αντι- δημάρχου.
Να ερευνήσετε μήπως ο πραγματικός εργολάβος είναι ο αντιδήμαρχος.
Να ερευνήσετε μήπως ο δήμαρχος…… κάνει τις αναθέσεις έργων και ο αντιδήμαρχος τα εκτελεί;
Τι θα γίνει τέλος πάντων σ’ αυτή τη χώρα με τους κουμπάρους;
Να ερευνήσετε μήπως βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ακραίο φαινόμενο υπονόμευσης της δημοκρατίας, διάβρωσης των ηθών, καταλήστευσης δημοσί- ου χρήματος από το δήμαρχο …… και αντιδήμαρχο κ. ……
Έρευνα
Άρση του απορρήτου του τραπεζικού λογαριασμού του κ. …… για να αποδειχθεί αν πιθανόν έπαιρνε μίζες από τους εργολάβους, γιατί το να γίνονται απευθείας αναθέσεις τέτοιου ύψους
600.000 ευρώ προφανώς είναι ύποπτο για στημένους διαγωνισμούς και μίζες και παρακαλώ να το ερευνήσετε αν αληθεύει. Να ερευνηθεί σύμφωνα με τον νόμο ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ.
Για τους παραπάνω λόγους ΑΙΤΟΥΜΑΙ Την παραδειγματική τιμωρία παντός υ πευθύνου.»

πηγη   http://lamiafm1.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου