Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΒΟΥΖΙ ΔΟΜΟΚΟΥ: ΓΙΟΡΤΗ ΦΑΚΗΣ 14-7-2012




Πολιτιστικός Σύλλογος Βουζιωτών

Σας προσκαλούμε στην 2η ΓΙΟΡΤΗ ΦΑΚΗΣ ΒΟΥΖΙΟΥ στο Βούζι Δομοκού που θα γίνει το Σάββατο 14 Ιουλίου 2012 και ώρα 08:30μ.μ. στην πλατεία του χωριού.
Θα γίνει αναπαράσταση του παραδοσιακού αλωνίσματος της φακής από τις γυναίκες του χωριού. Οι παραγωγοί του προϊόντος θα βρίσκονται εκεί να μας παρουσιασούν και να μας ενημερώσουν για τις θρεπτικές ουσίες και τη διαφορετίκη γεύση αυτής της Φάκης! Ποικιλία παραδοσιακών φαγητών με κύριο συστατικό την Φακή θα διανέμεται από τις γυναίκες του χωριού! Θα παρακολουθήσουμε τα χορευτικά Βουζίου, Αγ. Παρασκευής και το χορευτίκο του Συλλόγου Ποντίων Φθιώτιδας! Με την λήξη των εκδηλώσεων ο κόσμος θα μπόρει να δασκεδάσει με την παραδοσιακή και λαϊκή ορχήστρα!
Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι το 1934 ο αείμνηστος χωριανός μας κ. Κολοφωτιάς Γεώργιος σε συνεργασία με την ΕΘΙΑΓΕ και την Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών έλαβε μέρος στην έκθεση Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα να πάρει έπαινο γεύσης η οποία οφείλεται στα πετρώματα και ιδιαίτερα στο συστατικό μοντεορινολίνης. Ωστόσο σημαντική μαρτυρία είναι και αυτή του κ. Γκανή καταγόμενος από το Βαρδαλή Δομοκού ο οποίος βρέθηκε το 1947 στην Αθήνα και τυχαία συνάντησε πωλητή φακής Βουζίου.
Σας περιμένουμε όλους να διασκεδάσουμε και να αναβιώσουμε στιγμές άλλων δεκαετιών!!!!


ΠΗΓΗ   http://www.domokos.lamiatimes.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου