Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Σκόρδο, ένα πανίσχυρο αντιβακτηριακό!!!!

Oταν ανακαλύπτω έρευνες που αποδεικνύουν πόσο απαραίτητα είναι για την υγεία μας όλα τα προϊόντα που μας έχει χαρίσει η φύση και
τα οποία βρίσκονται
δίπλα μας αλλά πολλές φορές  δεν γνωρίζουμε την σπουδαιότητά τους τις
τις αναδημοσιεύω γιατί
πιστεύω ότι πρέπει να τις γνωρίζουμε...

 ας δούμε μία ακόμα έρευνα για το σκόρδο...
 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 Σκόρδο, ένα πανίσχυρο αντιβακτηριακό

-Εξολοθρεύει επικίνδυνα βακτήρια 100 φορές πιο αποτελεσματικά από τα αντιβιοτικά

-Το θειούχο διαλλύλιο του σκόρδου σκοτώνει τα βακτήρια 100 φορές πιο δραστικά από τα αντιβιοτικά σύμφωνα με νέα μελέτη

 -Αν θέλετε να προστατευτείτε από τις τροφικές δηλητηριάσεις, φροντίστε να προσθέτετε λίγο σκόρδο στο φαγητό σας.

Ουάσινγκτον 
Το σκόρδο αποδεικνύεται ότι κρύβει τελικά πολλές αρετές.
Η πιο πρόσφατη, η οποία ήρθε στο φως από νέα μελέτη, είναι ότι μια από τις βασικές ουσίες του εμφανίζεται να είναι 100 φορές πιο αποτελεσματική από τα αντιβιοτικά στην καταπολέμηση ενός διαδεδομένου βακτηρίου που προκαλεί τροφική δηλητηρίαση.
Οι ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Γουόσινγκτον έθεσαν στο στόχαστρο των ερευνών τους το καμπυλοβακτήριο το οποίο
βρίσκεται στο δέρμα και στο κρέας των πουλερικών.
Τα κρούσματα δηλητηριάσεων από καμπυλοβκατήριο έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό, κυρίως εξαιτίας της «μόδας» του πατέ από εντόσθια πουλερικών.
Επίσης οι περισσότερες μολύνσεις από καμπυλοβακτήριο οφείλονται στην κατανάλωση ωμών ή μισομαγειρεμένων πουλερικών ή άλλων τροφίμων τα οποία μολύνθηκαν από βρώμικες επιφάνειες ή μαχαιροπίρουνα.
Οι επιστήμονες έστρεψαν εναντίον του παθογόνου οργανισμού το θειούχο διαλλύλιο μια από τις βασικές χαρακτηριστικές ουσίες του σκόρδου.
                             Το «όπλο» αποδείχθηκε πανίσχυρο:
σε συνθήκες εργαστηρίου το θειούχο διαλλύλιο ήταν 100 φορές πιο αποτελεσματικό από την ερυθρομυκίνη και τη σιπροφλαξίνη, δυο από τα πιο διαδεδομένα αντιβιοτικά.
Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα η φυσική ουσία έδρασε σε θεαματικά λιγότερο χρόνο από τα φάρμακα.
 Σε μία σειρά πειραμάτων, επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον ανακάλυψαν πως η ουσία αυτή διασπά εύκολα μία προστατευτική βιομεμβράνη που χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο βακτήριο για να δυσχεραίνει την καταστροφή του.
                                           Φυσική απολύμανση
Τα ευρήματα φαίνονται να φέρνουν αναπάντεχα το σκόρδο στην πρώτη γραμμή της απολύμανσης. «Το θειούχο διαλλύλιο θα μπορούσε να κάνει πολλές τροφές ασφαλέστερες» δήλωσε η Μπάρμπαρα Ράσκο, επικεφαλής της ομάδας των ερευνητών.
«Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό των επιφανειών προετοιμασίας των τροφίμων αλλά και ως συντηρητικό στη συσκευασία τροφίμων όπως οι πατατοσαλάτες και οι σαλάτες ζυμαρικών ή τα αλλαντικά».
 Τα νέα ευρήματα, που δημοσιεύονται στην «Επιθεώρηση Αντιμικροβιακής Χημειοθεραπείας» «Journal of Antimicrobial Chemotherapy»  ανοίγουν τον δρόμο για να την επινόηση νέων τρόπων επεξεργασίας του ωμού και του επεξεργασμένου κρέατος, καθώς και καθαρισμού των επιφανειών χειρισμού των τροφίμων, ώστε να μειωθεί η επίπτωση της τροφικής δηλητηρίασης από καμπυλοβακτήριο. 
«Η έρευνά μας είναι πολύ σημαντική, διότι υποδηλώνει πως η συγκεκριμένη ουσία έχει τη δυνατότητα να ελαττώσει τα νοσογόνα βακτήρια στο περιβάλλον και στην τροφική αλυσίδα», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Μάικλ Κόνκελ, καθηγητής στη Σχολή Μοριακών Βιοεπιστημών του πανεπιστημίου.
«Το καμπυλοβακτήριο αποτελεί την συνηθέστερη βακτηριακή αιτία τροφικής δηλητηρίασης στις ΗΠΑ και ενδεχομένως παγκοσμίως».
Τα συμπτώματά της είναι διάρροια, κράμπες, πόνος στην κοιλιά και πυρετός.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ας θυμηθούμε:

  
πηγές:
http://www.tovima.gr/science/medicine-biology/article/?aid=455774
http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=1&articleID=14720&la=1

http://jac.oxfordjournals.org/content/51/3/593.abstract?sid=ba56cb39-36c3-42b2-b996-0c6184717078

http://jac.oxfordjournals.org/content/52/6/974.abstract?sid=ba56cb39-36c3-42b2-b996-0c6184717078

http://jac.oxfordjournals.org/content/43/6/837.abstract?sid=ba56cb39-36c3-42b2-b996-0c6184717078
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου