Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

ΠΑΟΚ-ΞΑΝΘΗ 1-0


Η εικόνα του αγώνα
Από αγώνες όπως αυτός στην Τούμπα μεταξύ ΠΑΟΚ και Ξάνθης έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η μπάλα για 90 λεπτά πήγαινε πάνω-κάτω, οι δύο ομάδες δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες και έπαιξαν καλό και οργανωμένο ποδόσφαιρο.
Η εξαιρετική αλλαγή κατεύθυνσης του Βιεϊρίνια και η βολίδα του Πορτογάλου στη δεξιά γωνία του Βιβιανί ξεσήκωσαν την Τούμπα στο 6ο λεπτό, στο πρώτο γκολ του "Δικεφάλου" στο πρωτάθλημα της νέας περιόδου.
Το γκολ για τον ΠΑΟΚ ήρθε νωρίς, μέσα στον ενθουσιασμό της πρεμιέρας και την ώθηση της Τούμπας. Η Ξάνθη τα ξεπέρασε όλα αυτά πολύ γρήγορα και με πρέσινγκ ψηλά κατάφερε να δημιουργήσει κλασσικές ευκαιρίες για γκολ. Ο Μαρσελίνιο μία φορά και ο Καζάκης δύο έφτασαν πολύ κοντά στο 1-1 αλλά δεν τα κατάφεραν.
Η Ξάνθη αξίζει πολλά χειροκροτήματα για την αγωνιστική συμπεριφορά της καθώς δεν κρύφτηκε, έπαιξε γρήγορα, διεκδίκησε με επιθετικό ποδόσφαιρο μέσα στην Τούμπα το γκολ και κόντραρε τον ΠΑΟΚ δημιουργώντας κλασσικές ευκαιρίες.
Μετά τις τρεις ευκαιρίες στο πρώτο εικοσάλεπτο η Ξάνθη έφτασε στην πιο κλασσική για το 1-1 με φοβερό άλμα και κεφαλιά του Καζάκη (36'). Ο Έλληνας επιθετικός είδε την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του Κρέσιτς.
Το δεύτερο μέρος είχε εξίσου καλό ρυθμό.
Η καλύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ για να κάνει το 2-0 έγινε στο 55. Ο Έτο μπήκε πολύ ωραία στην περιοχή της Ξάνθης από τα δεξιά, γύρισε την μπάλα μεταξύ πέναλτι και μικρής περιοχής, αλλά ο Γεωργιάδης που ήταν μόνος πλάσαρε στο κέντρο της εστίας με τον Βιβιανί να απομακρύνει.
Συγκλονιστικό ήταν το φινάλε του αγώνα με τον Μαρσελίνιο να σημαδεύει άψογα το παραθυράκι του Κρέσιτς στο 94' και τον Φωτάκη να κάνει μπασκετικό άλμα για να βγάλει με κεφαλιά την μπάλα πάνω στη γραμμή!


http://www.contra.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου