Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

ΠΑΣ Γιάννινα-Άρης 0-0

 

Ισόπαλος χωρίς γκολ ολοκληρώθηκε ο αγώνας ΠΑΣ Γιάννινα-Αρης για την πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας. Ο αγώνας έγινε στο γήπεδο των Ζωσιμάδων και οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο.
Το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, ούτως ή άλλως αποτελούσε μεγάλο ερωτηματικό για τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Αρη. Οι Ηπειρώτες σε αυτή την επιστροφή τους στην μεγάλη κατηγορία, έπρεπε να αποδείξουν ότι δίκαια από την περσινή περίοδο θεωρούνταν ομάδα με ρόστερ Σούπερ Λιγκ. Ταυτόχρονα, έπρεπε να δείξουν πως πλέον έχουν καταλάβει τι πρέπει να κάνουν, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν εκ νέου προβλήματα παραμονής και να αποδείξουν πως έχουν αποτινάξει από πάνω τους τον χαρακτηρισμό της ομάδας... ασανσέρ.
Από την άλλη πλευρά, το νέο στοίχημα στην καριέρα του Σάκη Τσιώλη, που ακούει στο όνομα: Αρης, έπρεπε να δείξει ότι είναι ικανό να... πληρώσει και αυτούς που έχουν "ποντάρει" πάνω του. Ο έμπειρος τεχνικός δε, θέλει να αποδείξει με τη σειρά του πως μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις τον τίτλο του καλύτερου Ελληνα προπονητή ή τουλάχιστον να τον διεκδικήσει με αξιώσεις.
Απόροια όλων αυτών, το άγχος που έκανε την εμφάνισή του πάνω από το Εθνικό στάδιο Ιωαννίνων "Οι Ζωσιμάδες" και ουσιαστικά ήταν αυτό που δεν επέτρεψε στις δύο ομάδες να δημιουργήσουν φάσεις μπροστά από τις αντίπαλες εστίες και να απειλήσουν με κάποιο γκολ. Σε γενικές γραμμές πάντως, οι γηπεδούχοι, με τον ενθουσιασμό της επανόδου στη μεγάλη κατηγορία, αλλά φυσικά και λόγω της έδρας, ήταν αυτοί που βρέθηκαν πιο πολλές φορές σε θέση για να απειλήσουν την αντίπαλη εστία, αν και ο Αρης ήταν αυτός που είχε σημαντικότερες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος.

Ο Στέφαν Ντεμόλ παρέταξε την ομάδα του, ουσιαστικά με 4-4-2. Ο Φεγκρούς ήταν κάτω από τα δοκάρια και οι Πάντος, Μπουζίντ, Κώτσιος, Βάντερσον στην άμυνα. Στο κέντρο η τετράδα αποτελούνταν από τους Πατσατζόγλου, Κεϊτά, Λίλα, Ντε Βισέντι και στην επίθεση μπροστά ήταν οι Μπακαγιόκο, Τζάνης.
Από την άλλη πλευρά ο Σάκης Τσιώλης επέλεξε ουσιαστικά το 4-2-3-1. Ο Σηφάκης στο τέρμα και οι Βανγκέλι, Λαζαρίδης, Ντίκο, Μίσελ, στην άμυνα. Στο κέντρο Φατί, Τόχα, Νέτο, Καπετάνος, Σολτάνι και μπροστά ο Καστίγιο.
Η μεγαλύτερη ευκαιρία σε αυτό το πρώτο ημίχρονο χάθηκε για τον Αρη στο 38, όταν και δύο φορές η μπάλα αποκρούστηκε από το δοκάρι του Φεγκρούς. Συγκεκριμένα ο Τόχα βρέθηκε πρώτος σε θέση βολής, όμως το σουτ που έκανε τράνταξε το δοκάρι, ενώ στην επαναφορά της μπάλας ο Καπετάνος έκανε νέο σουτ, το οποίο όμως και πάλι χτύπησε στο δοκάρι του τερματοφύλακα του ΠΑΣ, που στάθηκε ιδιαίτερα τυχερός.
Στην επανάληψη άρχισε το... σκάκι μεταξύ των δύο προπονητών. Ο Ντεμόλ όμως έδειξε πως έβαλε αργά στον αγώνα τον Ζαϊρί, καθώς ο Μαροκινός είχε κάποιες καλές ενέργειες όμως το διάστημα που αγωνίστηκε ήταν ιδιαίτερα μικρό, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να δημιουργήσει πολλές καταστάσεις μέσα στην αντίπαλη εστία. Από την άλλη πλευρά, ο Τσιώλης βλέποντας τον χρόνο να λιγοστεύει δραματικά, πέρασε στην επίθεση ακόμα και τον Φατί, προκειμένου να γεμίσει με τον όγκο του και το μπόι του την αντίπαλη περιοχή. Ομως δεν πρόλαβει να γίνει απειλητικός, καθώς δεν τροφοδοτήθηκε από τους συμπαίκτες του.
Εν κατακλείδι το τελικό 0-0 κρίνεται απολύτως δίκαιο, καθώς και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να έχουν πετύχει κάποιο γκολ, αλλά παράλληλα δεν ήταν απολύτως έτοιμες για να δημιουργήσουν καταστάσεις σε αυτή την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.




dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου