Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Έρχεται το ενιαίο εκκαθαριστικό !!!!


Βαθειά το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν οιφορολογούμενοι, καθώς θα αρχίσουν οι αποστολές ενιαίων εκκαθαριστικώνσημειωμάτων για τις έκτακτες εισφορές που προβλέπονται από το Μεσοπρόθεσμοπρόγραμμα. Το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε η εξόφληση να γίνεται σε έξιμηνιαίες δόσεις, η κάθε μία από τις οποίες δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη από300 ευρώ.

Όπως αναφέρουν τα Νέα, αν η βεβαίωση του φόρου γίνει μέσα στον Αύγουστο, όπωςεπιδιώκεται, αυτό σημαίνει ότι οι πιο... τυχεροί φορολογούμενοι θα κληθούν νακαταβάλουν την πρώτη δόση μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, καθώς η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων δεν έχει τηδυνατότητα να ξεκαθαρίσει ποιοι είναι υπόχρεοι στις έκτακτες εισφορές, θααποστείλει σημειώματα ακόμη και σε εκείνους που δεν είναι υπόχρεοι (π.χ.άνεργοι), οι οποίοι στη συνέχεια θα πρέπει να πάνε στην Εφορία τους και ναυποβάλουν αίτηση για νέα εκκαθάριση με τη βεβαίωση του ΟΑΕΔ ότι είναιεγγεγραμμένοι στα μητρώα του.

Η ΓΓΠΣ εκδίδει ένα ενιαίο εκκαθαριστικό σημείωμα στο οποίο εμφανίζονται χωριστάτα ποσά της κάθε εισφοράς και του τέλους επιτηδεύματος. Η εισφορά αλληλεγγύηςεπιβάλλεται σε όσους έχουν εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ με συντελεστές από1% έως 4%.

Το τέλος επιτηδεύματος είναι για φέτος 300 ευρώ και θα το πληρώσουν περίπου800.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Το τέλος θα πληρώσουν καιόσοι εργαζόμενοι παρέχουν εξαρτημένη εργασία σε έναν εργοδότη και πληρώνονταιμε μπλοκάκι, ακόμη κι αν πέρυσι το μπλοκάκι ήταν σε αδράνεια.

Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής του ποσού, μέσα στην προθεσμία καταβολής τηςπρώτης δόσης παρέχεται έκπτωση 5%, ακόμη κι αν πρόκειται για ποσά κάτω από 300ευρώ.

Αν το ποσό της έκτακτης εισφοράς είναι κάτω από 27 ευρώ αθροιστικά και για τουςδύο συζύγους, δεν βεβαιώνεται.
Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ κάνει λόγο για νέαφοροκαταιγίδα που βρίσκεται σε εξέλιξη «την ώρα που κυβέρνηση, η ΝΔ και οιλοιποί του συστήματος συναγωνίζονται στο ποιος θα προτείνει τις μεγαλύτερεςφοροαπαλλαγές για τους μεγαλοεπιχειρηματίες».
«Τα νέα φοροχαράτσια που στέλνει η κυβέρνηση, καθώς και τανέα βάρβαρα μέτρα στην ασφαλιστικό, στην Παιδεία, στους μισθούς πρέπει ναπροσκρούσουν σε ένα ισχυρό εργατικό λαϊκό μέτωπο που θα ξεκινά από τους χώρουςδουλειάς και τις λαϊκές συνοικίες, στη γραμμή: Τέλος στις θυσίες να σωθεί ηκερδοφορία των μονοπωλίων, η ΕΕ, το σύστημά τους. Καμιά εμπιστοσύνη στα κόμματαπου υπερασπίζονται τον καπιταλισμό και την ΕΕ. Συμπόρευση με το ΚΚΕ για τηνανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου