Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ: Μπαράκια με αυλή: 5 +1 «δροσερές» προτάσεις !!!!

Όμορφες αυλίτσες, δροσεροί κήποι, χαλαρές μουσικές και η απαραίτητη συνοδεία αλκοολούχων πειρασμών κάνουν – και – αυτό το καλοκαίρι στην Αθήνα ελκυστικό. 
6 D.O.G.S. Aβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, τηλ.: 210 3210510 


«Στο βάθος κήπος». 
Τα φωτεινά κόκκινα γράμματα στον τοίχο με το που κατεβαίνεις τα σκαλάκια για να βγεις στην αυλή του 6 D.O.G.S. σε προϊδεάζουν για το τι πρόκειται να αντικρίσεις όταν βγεις στον ειδικά διαμορφωμένο ακάλυπτο του μαγαζιού. Δεκάδες ξύλινα τραπέζια σε τρία επίπεδα, ψηλά δέντρα, δροσερή ατμόσφαιρα, αιώρες, σιγανή – στα όρια της σιωπής– μουσική για να (κρυφ) ακούς και τα γύρω τραπέζια μαζί με τους reggae ρυθμούς. Εν ολίγοις, από τα αγαπημένα spots των Αθηναίων και ίσως ο ομορφότερος και πιο στιλάτος κήπος σε αθηναϊκό μαγαζί. Δοκιμάστε οπωσδήποτε daiquiri πεπόνι (9€), Golden Player με bitter πορτοκαλιού (10€) και φοβερό mojito φράουλα (9€). Pass για το wifi και τα απαραίτητα check ins: sevendogs. 

Cocktail’s Code 
Τριπτολέμου 35, Γκάζι, τηλ.: 210 3458110
Jazzy, funky και free style μουσικές επιλογές σε έναν χώρο που απ’ έξω θυμίζει νησί και σε προκαλεί να αποκρυπτογραφήσεις τον κώδικα σε παραπάνω από εξήντα συνταγές cocktail. Ο εσωτερικός χώρος σε εκπλήσσει ευχάριστα: χτιστά πεζούλια με πολύχρωμες μαξιλάρες, ασβεστωμένα σκαλοπάτια, κυκλαδίτικες καμάρες, φουντωτές μπουκαμβίλιες κι αρμονικές καμπύλες στα στηθαία, συνθέτουν ένα απόλυτα καλοκαιρινό σκηνικό, ενώ η στιλάτη αυλή του με τα ξύλινα σκαμπουδάκια και στάντς, τα δέντρα και τον διακριτικό φωτισμό είναι ο, τι πρέπει για να δροσίσει τις θερμές καλοκαιρινές νύχτες στο κέντρο της Αθήνας. Το απλό ποτό κοστίζει 7 ευρώ, ενώ τα κοκτέιλ 9 ευρώ. Δεν σας λέμε ποια να δοκιμάσετε, απλά εκμυστηρευτείτε στον barista το αγαπημένο σας ποτό και αφήστε τον να αυτοσχεδιάσει. 

Taf (the art foundation) 
Νορμανού 5, Μοναστηράκι, τηλ: 210 3238757 

Μια παλιά γειτονιά στο Μοναστηράκι μετατρέπεται σε άνετο μπαρ – εκθεσιακό χώρο. Αν δεις το taf απ’ έξω δεν σου γεμίζει το μάτι. Μόλις περάσεις όμως την ξύλινη πόρτα της εισόδου και συνεχίσεις ευθεία μέσα το σκηνικό αλλάζει άρδην. Ένας μεγάλος ακάλυπτος 150 τετραγωνικών μέτρων φιλοξενεί μίνι εκθέσεις στα περιμετρικά του δωμάτια, ενώ αν έχεις όρεξη για ψάξιμο και ανέβεις στον πάνω όροφο σε περιμένουν και άλλες αίθουσες, επίσης με μικρές εκθέσεις. Η αυλή του αποτελεί κλασικό δείγμα εσωτερικής αθηναϊκής αυλής του 19ου αιώνα (εδώ πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα του «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα») και είναι γεμάτη δέντρα. Ο φωτισμός είναι διακριτικός (σε σημείο να σε νανουρίζει), ενώ η μουσική κινείται σε jazz κυρίως τόνους και ταιριάζει απόλυτα στην φιλοσοφία του χώρου. Επίσης, πολύ ωραία cocktails (δοκιμάστε mojito ανανά ή μήλο). 

Κεραμείο 
Πλαταιών 27, τηλ.: 210 3464221 και 6932865114 
Εργαστήριο κεραμοποιίας όταν το Μεταξουργείο ήταν γειτονιά βιοτεχνών, το Κεραμείο μαζεύει καθημερινά κόσμο που έρχεται για να ακούσει jazz, blues και rock tunes και freestyle επιλογές. Στα συν του οι χαμηλές τιμές, που δεν ξεπερνούν τα 6 ευρώ για το ποτό και τα 3 ευρώ για το κρασί. Ο χώρος αρχικά φαίνεται λιτός, αλλά με μια δεύτερη ματιά παρατηρείς λεπτομέρειες που σου κεντρίζουν το ενδιαφέρον, όπως την φτιαγμένη από κομμάτια Lego κουρτίνα, τους εντυπωσιακούς πέτρινους τοίχους, τις πολύχρωμες κουρελούδες που στολίζουν τους χτιστούς καναπέδες, την κομμένη στο χέρι καρυδιά που δημιούργησε χαριτωμένα, ασύμμετρα τραπέζια και τον καθρέφτη φορτηγού στην τουαλέτα. Highlight του μαγαζιού φυσικά, η αυλίτσα με τα δέντρα, τις καρέκλες καφενείου και τα χτιστά καναπεδάκια. Σερβίρει και καφέ το απογευματάκι. Must η σπιτική ρακή και τα ρακόμελα που ψήνονται επιτόπου και σε στέλνουν… αδιάβαστο αν δεν τα καταναλώσεις υπεύθυνα. 
Piu Verde 
Στρ. Αλ. Παπάγου & Πεντέλης, Άλσος Παπάγου, τηλ: 2106546185.
 

Διαχρονικό all day στέκι σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στο καταπράσινο άλσος του Παπάγου. Το περιβάλλον κάτι παραπάνω από καλοκαιρινό: δέντρα, ρυάκια, γεφυράκια και φυτά κάνουν παιχνίδι ενώ το κομψό κεντρικό κτίσμα με την μοντέρνα διακόσμηση, μόνο παραφωνία δεν αποτελεί ντυμένο και αυτό με διακριτικές αποχρώσεις ξύλου. Αν και λειτουργεί αρκετά χρόνια στην περιοχή, διατηρεί ακόμα τον hip αέρα του και αποτελεί εξαιρετική επιλογή για να ξεφύγεις λίγο από το κέντρο της Αθήνας το καλοκαίρι και να πιεις το ποτό σου σε ένα διαφορετικό περιβάλλον. Πέρα από τις κλασσικές αλκοολούχες επιλογές, το Verde διαθέτει και μεσογειακή κουζίνα με gourmet προεκτάσεις – αν και κάπως υπερτιμημένη όσον αφορά τις τιμές των πιάτων. Σε κάθε περίπτωση, ένας χαλαρός lounge χώρος που αξίζει να επισκεφθείς – αν δεν το έχεις κάνει ήδη. 

Ζάχαρη & Αλάτι
Βαλτετσίου 47, Εξάρχεια, τηλ: 210 3801253 

Βistrot και αυλή στο ισόγειο, στιλάτο μπαράκι με ωραία cocktails στον πρώτο όροφο σε ένα cosy μέρος για να απολαύσεις καφέ η ποτό στα Εξάρχεια. Το ολοκαίνουργιο στέκι της περιοχής ακούει στο όνομα Ζάχαρη και Αλάτι και βρίσκεται σε ένα αναπαλαιωμένο διώροφο σπίτι στη Βαλτετσίου. Αφού διαβείς τον στενό διάδρομο που οδηγεί στην γοητευτική εσωτερική αυλή, μπορεί να νιώσεις ότι έχεις κάνει ένα μικρό ταξίδι στο χρόνο και στην Αθήνα του παρελθόντος. Τα χαριτωμένα τραπεζάκια, οι στριφογυριστές σιδερένιες σκάλες που οδηγούν στο ξύλινο bar του πρώτου ορόφου, τα κρεμαστά λουλούδια, το παλιό παντζούρι που κοσμεί τον κατάλευκο τοίχο και το πιάνο του εσωτερικού χώρου ενισχύουν την αίσθηση αυτή. Αφού δύσει ο ήλιος, οι bartenders αναλαμβάνουν δράση και τα cocktails έχουν τον πρώτο λόγο. Εδώ θα δοκιμάσουμε μεταξύ άλλων πιπεράτα cocktails όπως το Pornstar Martini με passion fruit μέχρι παραλλαγές κλασικών συνταγών με προσθήκη τσίπουρου και μαστίχας Χίου.





πηγη   http://www.in2life.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου